Oorsprong van de achternaam Abadam

Deze interessante achternaam heeft twee mogelijke oude bronnen. Ten eerste kan het van vóór de 8e eeuw Angelsaksische oorsprong zijn en zijn afgeleid van de locatienaam Badham, een ondergeschikte plaats in de West Midlands van Engeland. De vertaling is van de persoonlijke naam 'Beada', plus 'ham', een hoeve of gehucht. Ten tweede kan het een Welshe vorm zijn van de voornaam 'Adam', waarbij het voorvoegsel 'ab' 'zoon van' betekent en gelijk is aan het Schotse 'Mac'. Adam werd niet geregistreerd in Groot-Brittannië vóór de Normandische invasie van 1066, die door de kruisvaarders werd geïntroduceerd bij terugkeer uit het Heiligeland.

De oorspronkelijke achternaam is 13e eeuw (zie hieronder), terwijl variaties Badam, Baddam en Abadam omvatten. Opnamen van de kerk uit de officiële registers omvatten het huwelijk van Mary Baddam met George Hunter op 1 augustus 1597 in St. Mary Abbots, Kensington, en de doop van Alice Badham op 1 maart 1584 in Upper Arley, Worcestershire. Op 20 mei 1735, tijdens het bewind van koning George 11 van Engeland, trouwde Josiah Abadam met Ann King in de kerk van St Katherines bij de Tower (van Londen), terwijl op 4 oktober 1739 Josiah Abadam, vermoedelijk zijn broer, trouwde met Susan Mei in St Dunstans in het Oosten, Stepney. Een Wapenschild toegekend aan de naamhouders, heeft het blazoen van een gouden veld, op een rood kruis, vijf gouden riddersporen. Het wapen is een adelaar weergegeven met twee zilveren koppen die op de borst zijn geladen met een rode saltire. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Hoel de Adam, gedateerd 1255, in de 'Hundred Rolls of Shropshire', tijdens het bewind van koning Henry 111, bekend als 'The Frenchman', 1216 - 1272 Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Kameroen Kameroen
 2. Filipijnen Filipijnen
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Nigeria Nigeria
 5. Iran Iran
 6. India India
 7. Noordelijke Marianen Noordelijke Marianen
 8. Australië Australië
 9. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië
 10. Afghanistan Afghanistan
 11. Guam Guam
 12. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea

De achternaam Abadam. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abadam is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abadam te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam abadam te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van abadam, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam abadam te vinden zijn.

De achternaam Abadam in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abadam bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam abadam dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Abadam

De historische reis van de achternaam abadam kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abadam waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam abadam zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abadam, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam abadam of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van abadam te sturen.

Beroemde personen met de naam Abadam

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abadams die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als abadam kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Abadam en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abadam. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam abadam, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abadam, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Apadam
 2. Abaden
 3. Abadin
 4. Abdan
 5. Abdom
 6. Abadiano
 7. Abden
 8. Abdin
 9. Abdon
 10. Abedin
 11. Abidin
 12. Avadani
 13. Abitan
 14. Abuden
 15. Abtan
 16. Abdane
 17. Abadinas
 18. Abutan
 19. Abiden
 20. Abdeen
 21. Abdena
 22. Abdoun
 23. Abidine
 24. Abiodun
 25. Abutin
 26. Aftanas
 27. Avadanei
 28. Avedian
 29. Avedon
 30. Abdona
 31. Abittan
 32. Abadonio
 33. Abeidna
 34. Avitan
 35. Abbedin
 36. Abedini
 37. Aviydan
 38. Apatang
 39. Abedinaj
 40. Abdony
 41. Abtin
 42. Abdine
 43. Abatini
 44. Abedanck
 45. Abdanur
 46. Avadanii
 47. Abdenbi
 48. Abdinga
 49. Abdoune
 50. Abdouni