Oorsprong van de achternaam Abaria

Degenen van deze lijn hebben hun ouderlijk huis in de stad Alzaga-Altzaga (Gipuzkoa). Die van Villafranca de Oria, Beasain en andere plaatsen in Gipuzkoa zijn daaruit voortgekomen. Alzaga is een afgelegen plek die op een steenworp afstand van Villafranca en Beasain verborgen ligt. Precies op de top van een van de hoogste heuvels die de stad omringen, staat het voorouderlijk herenhuis van de familie Abaria. Er is nog een zonnehuis van Abaria in Markina, met een filiaal in Pedernales (Bizkaia).


Een tak ging naar Catalonië en vestigde zich in de stad Tárrega.


Sommige ridders met deze achternaam, afstammelingen van het huis van Alzaga, stonden in dienst van de katholieke vorsten bij de verovering van Granada.


José de Abaria Etxenagusia won het adelproces in Arrasate-Mondragón (Gipuzkoa) in 1703. Juan en Andrés de Abaria, inwoners van Villafranca, bewezen hun adel in 1666 en Martín de Abaria deed dat in Beasain in 1701. Esteban de Abaria e Imaz trad in december 1732 toe tot de Orde van Calatrava. Francisco de Abaria verkreeg in 1660 een adellijke titel.


Aan deze door verschillende auteurs verstrekte gegevens voegt Juan Baños de Velasco in zijn "Sumarios de nobleza y sus blasones" toe dat de Abaria-lijn een andere locatie had, afkomstig van die van de Gipuzkoan-stad Alzaga, op het kerkhof van San Andrés de Pedernales, in het gerechtelijk arrondissement Gernika, in Bizkaia, en dat was het beruchte huis waar Don Luis Francisco de Abaria Zabala vandaan kwam, die diende in de Spaanse infanteriecompagnieën, en een zoon had genaamd Francisco de Abaria y Morales , Luitenant-generaal en vader van Francisco Antonio de Abaria, cavaleriekapitein van een van de Spaanse nummercompagnieën, in Santiago de Chile.

 1. Argentinië Argentinië
 2. Spanje Spanje
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Indonesië Indonesië
 5. Filipijnen Filipijnen
 6. Chili Chili
 7. Nigeria Nigeria
 8. Peru Peru
 9. Brazilië Brazilië
 10. Niger Niger
 11. Oeganda Oeganda

De achternaam Abaria. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abaria is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abaria te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van abaria leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abaria wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Abaria in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abaria bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat abaria de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar abaria het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abaria biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abaria

De historische reis van de achternaam abaria kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abaria waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam abaria droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abaria, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abaria zich ontwikkelde.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abaria, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van abaria kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abaria en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abaria

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abarias die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam abaria, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abaria door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abaria uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abaria en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abaria. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam abaria, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abaria zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abaria, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abara
 2. Abaroa
 3. Avaria
 4. Abarria
 5. Abiria
 6. Abair
 7. Abar
 8. Abare
 9. Abarow
 10. Abarr
 11. Abarrio
 12. Abera
 13. Aberra
 14. Abri
 15. Abrie
 16. Abrio
 17. Ahbari
 18. Apara
 19. Avara
 20. Avario
 21. Abahri
 22. Abaru
 23. Abura
 24. Abira
 25. Abbari
 26. Abora
 27. Abaro
 28. Apari
 29. Afara
 30. Abarrow
 31. Abaurre
 32. Abaurrea
 33. Abbar
 34. Abear
 35. Aber
 36. Abero
 37. Abiera
 38. Abor
 39. Aboura
 40. Abouri
 41. Abraha
 42. Abrao
 43. Abreo
 44. Abreu
 45. Abrew
 46. Abrey
 47. Abro
 48. Abry
 49. Afra
 50. Aibar