Oorsprong van de achternaam Abatangelo

Het is afgeleid van Abate Angelo, hetzij als een directe afstammeling of als een indirecte verbinding (die van abt Angelo).

De achternaam Abatangelo is Apulisch, specifiek voor het Bari-gebied.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Italië Italië
 3. Argentinië Argentinië
 4. Zwitserland Zwitserland
 5. Canada Canada
 6. Engeland Engeland

De achternaam Abatangelo. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abatangelo is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abatangelo te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van abatangelo leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abatangelo wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Abatangelo in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abatangelo bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat abatangelo de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar abatangelo het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abatangelo biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abatangelo

De historische reis van de achternaam abatangelo kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abatangelo waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam abatangelo droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abatangelo, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abatangelo zich ontwikkelde.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abatangelo, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van abatangelo kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abatangelo en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abatangelo

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abatangelos die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam abatangelo, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abatangelo door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abatangelo uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abatangelo en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abatangelo. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam abatangelo, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abatangelo zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abatangelo, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Apatang
 2. Abatantuono
 3. Abadiano
 4. Abatemarco
 5. Avadanei
 6. Avtandil
 7. Abitan
 8. Abadonio
 9. Abednego
 10. Abtan
 11. Abdane
 12. Abatini
 13. Abaitanci
 14. Apatino
 15. Abutan
 16. Abatematteo
 17. Abadam
 18. Abaden
 19. Abadin
 20. Abbatemarco
 21. Abdennebi
 22. Abdinga
 23. Abdoune
 24. Abidine
 25. Abutin
 26. Aftanas
 27. Avadani
 28. Abittan
 29. Abetini
 30. Avitan
 31. Abdan
 32. Abtin
 33. Abdenebi
 34. Abdine
 35. Abedanck
 36. Abadinas
 37. Abdanur
 38. Aftaniuk
 39. Aftene
 40. Abbatini
 41. Avadanii
 42. Abdeen
 43. Abden
 44. Abdena
 45. Abdenbi
 46. Abdennour
 47. Abdin
 48. Abdinasir
 49. Abdon
 50. Abdoun