Oorsprong van de achternaam Abba

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste opname die hieronder wordt getoond, is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

Het zou moeten zijn afgeleid van bijnamen die verband houden met de pre-renaissanceterm abbas, abbatis, "abt, heer", ook wel begrepen als "chef, commandant".

Wat de Sardijnse geslachten betreft, zou het kunnen zijn afgeleid van toponiemen.

In de oude documenten van de Sardijnse taal wordt Abbas gevonden, een dorp, nu verwoest, ook wel Villa d'Abbas - Contrate Montis Regalis (kasteel van Monreale) genoemd, gelegen nabij Sardara en waar tegenwoordig het heiligdom van Santa Maria Aquas staat. In de oude papieren wordt een ander Abbas - Contrate Partis de Guilcier-dorp genoemd, het huidige Abbasanta, het oude Romeinse station, bekend onder de naam Medias Aquas.

De achternaam Abba is aanwezig in Piemonte, waar het een oorspronkelijke kern lijkt te zijn in het Cuneo-gebied, in Ligurië en in Lombardije, er is ook een afstamming in Sardinië.

 1. Tsjaad Tsjaad
 2. Nigeria Nigeria
 3. Kameroen Kameroen
 4. Niger Niger
 5. Pakistan Pakistan
 6. Algerije Algerije
 7. Marokko Marokko
 8. Italië Italië
 9. Argentinië Argentinië
 10. Mauritanië Mauritanië
 11. Egypte Egypte
 12. Filipijnen Filipijnen

De achternaam Abba. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abba wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abba te bieden.

De achternaam Abba in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abba biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abba

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abba, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abba zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abba hebben kunnen verzamelen.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abba en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abba

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abba door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam abba draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abba en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abba zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abba te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abba, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Aba
 2. Abb
 3. Abbe
 4. Abbo
 5. Abby
 6. Abea
 7. Abia
 8. Aboa
 9. Auba
 10. Aaba
 11. Ahba
 12. Aiba
 13. Abbia
 14. Aoba
 15. Abbay
 16. Aab
 17. Aaby
 18. Ab
 19. Abao
 20. Abay
 21. Abaya
 22. Abbey
 23. Abbih
 24. Abbou
 25. Abe
 26. Abee
 27. Abeo
 28. Abeu
 29. Abew
 30. Abey
 31. Abeya
 32. Abi
 33. Abio
 34. Abo
 35. Abou
 36. Aboy
 37. Abu
 38. Abuy
 39. Aby
 40. Abye
 41. Aebi
 42. Aeby
 43. Afia
 44. Afoa
 45. Apa
 46. Apia
 47. Aube
 48. Aubi
 49. Aubia
 50. Aubo