Oorsprong van de achternaam Abbati

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste opname die hieronder wordt getoond, is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

Het is afgeleid van een bijnaam die voortkomt uit de functie van abt (die de leiding heeft over een klooster) of uit de eigenaardigheid van de houding van de stamvader. Deze achternaam is erg oud, zoals blijkt uit een akte bewaard in het archief van het Capitool van S. Ambrogio in Milaan tussen de perkamenten van de 12e eeuw, die luidt: "... Dominico qui dicitur Abbate, filius quondam Iohannis de civitate Mediolani ut amodo in antea omni tempore defendere et guarentare et in antea stare debet ipse Iohannes et sui heredes eidem Dominico et suis heredibus et cui ipsi dederint, nominatief de prato petia una iuri...".

De achternaam Abbati komt vooral voor in Midden-Italië en in Emilia Romagna.

 1. Italië Italië
 2. Nigeria Nigeria
 3. India India
 4. Niger Niger
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Frankrijk Frankrijk
 7. Argentinië Argentinië
 8. Brazilië Brazilië
 9. Spanje Spanje
 10. Venezuela Venezuela
 11. Engeland Engeland
 12. België België

De achternaam Abbati. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abbati te bieden.

De achternaam Abbati in de wereld

Geschiedenis van Abbati

In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abbati hebben kunnen verzamelen.

Beroemde personen met de naam Abbati

Als u of iemand die u kent de achternaam abbati draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abbati en zijn bibliografische bronnen

Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abbati te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbati, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abati
 2. Abbadi
 3. Abbate
 4. Abbiati
 5. Abiati
 6. Abbat
 7. Abbatt
 8. Abadi
 9. Abat
 10. Abata
 11. Abate
 12. Abato
 13. Abbad
 14. Abbadie
 15. Abbatoy
 16. Abbett
 17. Abbiate
 18. Abbitt
 19. Abbot
 20. Abbott
 21. Abeti
 22. Abtahi
 23. Ahbiti
 24. Avati
 25. Abbado
 26. Abouti
 27. Abbade
 28. Apati
 29. Abutti
 30. Abbet
 31. Aabidi
 32. Abad
 33. Abada
 34. Abade
 35. Abadia
 36. Abadie
 37. Abadio
 38. Abady
 39. Abaid
 40. Abaito
 41. Abboud
 42. Abboudi
 43. Abdaoui
 44. Abdi
 45. Abedi
 46. Abeeta
 47. Abeidi
 48. Abeita
 49. Abet
 50. Abete