Oorsprong van de achternaam Abbatt

Deze meest interessante en ongebruikelijke achternaam is een zeldzame vorm van de Engelse achternaam Abbott. Dit was meestal ofwel een beroepsnaam voor iemand die werkzaam was in het huishouden van een abt, of misschien een bijnaam voor een schijnheilig persoon waarvan men dacht dat hij zich als een abt gedroeg! De achternaam is afgeleid van het Olde-Engelse pre-7e-eeuwse "abbod", en het latere 12e-eeuwse Middelengelse "abt", wat betekent wat er wordt gezegd. Van een abt, die het hoofd van een abdij was, werd verwacht dat hij ongehuwd en celibatair was.

Of ze dat waren of niet, staat open voor enige discussie en onenigheid, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt opgenomen met het patroniem achtervoegsel "s", wat duidt op de "zoon van de abt!". De achternaam zelf komt voor het eerst voor in rollen uit de late 12e eeuw (zie hieronder), terwijl andere vroege voorbeelden Walter Abat zijn, die is opgenomen in de Assize Court Rolls of Yorkshire in 1219, Peter le Abbot, genoemd in Essex Records van 1237, en Ralph Abbod, opgenomen in de Assize Court Rolls of Somerset in 1272. George Abbot (1562 - 1633) werd aartsbisschop van Canterbury in 1611, terwijl zijn broer in 1638 burgemeester van Londen was. Andere opnames omvatten Anthony, de zoon van William en Amye Abbatt, die op 15 augustus 1653 werd gedoopt in St. John's, Hackney, Londen, en Elizabeth Abbatt, die op 8 februari 1781 trouwde met John Pilborough in de beroemde kerk van St. Mary-le-Bone, Londen. het meest geassocieerd met de naam heeft het blazoen van een zilveren schild, geladen met een zwart kruis gefibreerd goud, tussen vier zwarte adelaars weergegeven. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Walter Abbot te zijn, die werd gedateerd rond 1190, in de Danelaw-rollen van Lincolnshire, tijdens het bewind van koning Richard 1, bekend als "The Lionheart", 1189 - 1199. noodzakelijk werd toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Wales Wales
 4. Canada Canada
 5. Mauritanië Mauritanië
 6. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten
 7. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek
 8. Spanje Spanje
 9. Schotland Schotland
 10. Thailand Thailand

De achternaam Abbatt. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abbatt is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abbatt te ontrafelen. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abbatt te bieden.

De achternaam Abbatt in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abbatt bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Abbatt

De historische reis van de achternaam abbatt kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abbatt waren. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abbatt hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abbatt, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Abbatt

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abbatts die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Als u of iemand die u kent de achternaam abbatt draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abbatt en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abbatt. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abbatt te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbatt, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbate
 2. Abbati
 3. Abbett
 4. Abbitt
 5. Abbott
 6. Abbat
 7. Abat
 8. Abata
 9. Abate
 10. Abati
 11. Abato
 12. Abbad
 13. Abbadi
 14. Abbatoy
 15. Abbiate
 16. Abbiati
 17. Abbot
 18. Abiati
 19. Abott
 20. Abbado
 21. Aabbott
 22. Abaut
 23. Abatte
 24. Aboott
 25. Abait
 26. Abbade
 27. Abutt
 28. Abbet
 29. Abad
 30. Abada
 31. Abade
 32. Abadi
 33. Abady
 34. Abaid
 35. Abaito
 36. Abbadie
 37. Abboud
 38. Abeeta
 39. Abeita
 40. Abet
 41. Abete
 42. Abeti
 43. Abeyta
 44. Abieta
 45. Abito
 46. Abot
 47. Abouat
 48. Abt
 49. Abtahi
 50. Abut