Oorsprong van de achternaam Abbatucci

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste onderstaande opname is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Frankrijk Frankrijk
 2. Spanje Spanje

De achternaam Abbatucci. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abbatucci is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abbatucci te ontrafelen.

De achternaam Abbatucci in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abbatucci bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Abbatucci

De historische reis van de achternaam abbatucci kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abbatucci waren.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abbatucci, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Abbatucci

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abbatuccis die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abbatucci uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abbatucci en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abbatucci.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbatucci, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abatucci
 2. Abbiatico
 3. Abatcha
 4. Abatecola
 5. Abbadessa
 6. Abbattista
 7. Abbotts
 8. Abdoussi
 9. Abtouche
 10. Abdagic
 11. Abats
 12. Abbots
 13. Abbotson
 14. Abades
 15. Abadez
 16. Abadias
 17. Abdeslami
 18. Abdous
 19. Abdus
 20. Abitz
 21. Aboites
 22. Aboitiz
 23. Aboytes
 24. Abts
 25. Aubets
 26. Abtsiauri
 27. Apetche
 28. Abetxuko
 29. Aptecar
 30. Abudas
 31. Abd ghani
 32. Abdiji
 33. Abadjian
 34. Abetz
 35. Afatchao
 36. Abudoj
 37. Abdeselam
 38. Abdeslam
 39. Abdessamie
 40. Abdikadir
 41. Abdis
 42. Apitz
 43. Apodaca
 44. Aptaker
 45. Aptekar
 46. Avdic
 47. Abadgoitia
 48. Abdessadik
 49. Abdesslam
 50. Avetik