Oorsprong van de achternaam Abbe

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste opname die hieronder wordt getoond, is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Ivoorkust Ivoorkust
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Kameroen Kameroen
 4. Mauritanië Mauritanië
 5. Nigeria Nigeria
 6. Frankrijk Frankrijk
 7. Benin Benin
 8. Duitsland Duitsland
 9. Indonesië Indonesië
 10. Democratische Republiek Congo Democratische Republiek Congo
 11. Niger Niger
 12. Oeganda Oeganda

De achternaam Abbe. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abbe is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abbe te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abbe wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam abbe te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van abbe, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam abbe te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abbe te bieden.

De achternaam Abbe in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abbe bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abbe biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam abbe dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Abbe

De historische reis van de achternaam abbe kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abbe waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abbe, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abbe zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam abbe zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abbe hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abbe, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abbe en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam abbe of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van abbe te sturen.

Beroemde personen met de naam Abbe

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abbes die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abbe door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als abbe kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam abbe draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abbe uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abbe en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abbe. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abbe zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam abbe, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abbe te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbe, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abb
 2. Abba
 3. Abbey
 4. Abbo
 5. Abby
 6. Abe
 7. Abee
 8. Abye
 9. Aube
 10. Aabe
 11. Abbie
 12. Aab
 13. Aaby
 14. Ab
 15. Aba
 16. Abao
 17. Abay
 18. Abaye
 19. Abbih
 20. Abbou
 21. Abea
 22. Abeo
 23. Abeu
 24. Abew
 25. Abey
 26. Abi
 27. Abia
 28. Abio
 29. Abo
 30. Aboa
 31. Abou
 32. Aboy
 33. Abu
 34. Abuy
 35. Aby
 36. Aebi
 37. Aeby
 38. Auba
 39. Aubi
 40. Aubo
 41. Auby
 42. Ave
 43. Avie
 44. Aype
 45. Ayube
 46. Ape
 47. Aaba
 48. Aabb
 49. Ahba
 50. Abah