Oorsprong van de achternaam Abberley

Opgenomen als Abberley en soms in het verleden Aberley en Aberleigh, dit is een Engelse achternaam. Het is gelegen in het dorp Abberley in het graafschap Worcestershire, in de regio West Midland. Abberley heeft ten minste één onderscheid. Het is het eerste dorp dat is opgenomen in de Oxford Dictionary of English Place Names, hoewel er enige twijfel lijkt te bestaan ​​over de precieze betekenis. Opgenomen in het beroemde Domesday Book van 1086 in de spelling van "Edboldelege", lijkt de vertaling de boerderij (leah) van Edbeald te zijn, de laatste is een zeldzame Angelsaksische of Oud-Engelse doopnaam uit de pre-7e eeuw.

De dorpsnaam krijgt een modernere uitstraling na ongeveer het jaar 1260, wanneer het wordt opgenomen in de Pipe Rolls of Worcestershire als Abbedslegh. In feite kan deze latere spelling iets heel anders betekenen, en zou kunnen suggereren dat deze spelling een simpele schrijffout is, of het zou kunnen zijn dat het dorp nu deel uitmaakte van een kloosterbezit, in een tijd dat de landgoederen van kloosters overal snel groeiden . De achternaam is opgenomen in de omgeving van Worcester, maar de vroegste opnames zijn ver weg in Londen te vinden. Voorbeelden van opnames zijn: Dorothy Abberley, die trouwde met Solomon Easton, in de kerk van St. Lawrence Jewry in de stad Londen op 3 juni 1560, en Clement Abberley, gedoopt in Madresfield, Worcester, op 30 november 1626.

 1. Engeland Engeland
 2. Wales Wales
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Schotland Schotland
 5. Australië Australië
 6. Denemarken Denemarken
 7. Italië Italië
 8. Zwitserland Zwitserland

De achternaam Abberley. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abberley is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abberley te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van abberley leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abberley wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abberley te bieden.

De achternaam Abberley in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abberley bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat abberley de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar abberley het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abberley biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abberley

De historische reis van de achternaam abberley kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abberley waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam abberley droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abberley, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abberley zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abberley hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abberley, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van abberley kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abberley en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abberley

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abberleys die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam abberley, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abberley door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam abberley draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abberley uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abberley en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abberley. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam abberley, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abberley zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abberley te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abberley, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Aberle
 2. Apperley
 3. Abarle
 4. Aberli
 5. Abrell
 6. Abriel
 7. Aprelev
 8. Aupperle
 9. Aupperlee
 10. Abrile
 11. Aberola
 12. Aberlich
 13. Abrales
 14. Abraila
 15. Abralde
 16. Abraldes
 17. Abraldez
 18. Abrial
 19. Abril
 20. Abrill
 21. Abriola
 22. Abrol
 23. Aprile
 24. Aubarell
 25. Auferil
 26. Averell
 27. Averill
 28. Averoldi
 29. Avrile
 30. Avrille
 31. Abriol
 32. Abarullo
 33. Aubril
 34. Averall
 35. Abrahall
 36. April
 37. Aprili
 38. Aprill
 39. Apuril
 40. Auvril
 41. Avril
 42. Avrill
 43. Avrillot
 44. Abu riala
 45. Avarello
 46. Aburahal
 47. Aprelkin
 48. Abril-martorell
 49. Abril martorell