Oorsprong van de achternaam Abbey

Opgenomen in vele spellingsvormen, waaronder de Franse en Engelse Abba, Abbay, Abbe, Abbey, Abbate, Abbatt, Labbe, Labbey, Labey, Abade, de Schotse Abbie en Abbe, en de Italiaanse Abbattini, Dell'Abate of Degli Abbati, dit meest interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste opname die hieronder wordt getoond, is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Ghana Ghana
 2. Nigeria Nigeria
 3. Togo Togo
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten
 5. Engeland Engeland
 6. Australië Australië
 7. Canada Canada
 8. Benin Benin
 9. Ivoorkust Ivoorkust
 10. Kenia Kenia
 11. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 12. Frankrijk Frankrijk

De achternaam Abbey. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abbey is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam abbey is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abbey te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van abbey leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abbey wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abbey te bieden.

De achternaam Abbey in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abbey. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abbey bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat abbey de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar abbey het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abbey biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abbey

De historische kroniek over abbey is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam abbey kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abbey waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam abbey droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abbey, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abbey zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abbey hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abbey, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abbey, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van abbey kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abbey en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abbey

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abbeys zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abbeys die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam abbey, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abbey door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam abbey draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abbey uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abbey en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abbey. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abbey. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam abbey, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abbey zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abbey te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbey, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbe
 2. Abby
 3. Abey
 4. Abbay
 5. Aaby
 6. Abay
 7. Abb
 8. Abba
 9. Abbih
 10. Abbo
 11. Abbou
 12. Abe
 13. Abea
 14. Abee
 15. Abeo
 16. Abeu
 17. Abew
 18. Abeya
 19. Aboy
 20. Abuy
 21. Aby
 22. Abye
 23. Aeby
 24. Aube
 25. Auby
 26. Avey
 27. Abeyo
 28. Aabe
 29. Abhoy
 30. Abbà
 31. Abbia
 32. Abweh
 33. Abbie
 34. Aab
 35. Aabou
 36. Ab
 37. Aba
 38. Abao
 39. Abawi
 40. Abaya
 41. Abaye
 42. Abayo
 43. Abi
 44. Abia
 45. Abio
 46. Abo
 47. Aboa
 48. Abou
 49. Abu
 50. Aebi