Oorsprong van de achternaam Abbie

Deze zeer interessante en zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal kan zijn en een "casting". naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste onderstaande opname is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat waren of niet, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst opgetekend in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe in de charters van Londen verschijnt tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Malawi Malawi
 3. Maleisië Maleisië
 4. Filipijnen Filipijnen
 5. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea
 6. Schotland Schotland
 7. Engeland Engeland
 8. Canada Canada
 9. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 10. Indonesië Indonesië
 11. Australië Australië
 12. Panama Panama

De achternaam Abbie. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abbie te bieden.

De achternaam Abbie in de wereld

Geschiedenis van Abbie

In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abbie hebben kunnen verzamelen.

Beroemde personen met de naam Abbie

Als u of iemand die u kent de achternaam abbie draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abbie en zijn bibliografische bronnen

Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abbie te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbie, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbe
 2. Abbih
 3. Abbia
 4. Abaye
 5. Abb
 6. Abba
 7. Abbey
 8. Abbo
 9. Abbou
 10. Abby
 11. Abe
 12. Abee
 13. Abi
 14. Abia
 15. Abio
 16. Abye
 17. Aebi
 18. Aube
 19. Aubi
 20. Aubia
 21. Avie
 22. Aabe
 23. Abbà
 24. Abiih
 25. Aybi
 26. Aabi
 27. Abbay
 28. Aab
 29. Aabou
 30. Aaby
 31. Ab
 32. Aba
 33. Abao
 34. Abawi
 35. Abay
 36. Abaya
 37. Abayo
 38. Abbioui
 39. Abea
 40. Abeo
 41. Abeu
 42. Abew
 43. Abey
 44. Abeya
 45. Abo
 46. Aboa
 47. Abou
 48. Aboy
 49. Abu
 50. Abuy