Oorsprong van de achternaam Abbis

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is een variant van 'Abbs, zelf een bijnaam patroniem vorm van de populaire 'Abel' geïntroduceerd door terugkerende kruisvaarders uit het Heilige Land. 'Abel' zelf is afgeleid van de Hebreeuwse voornaam 'Hevel' wat 'adem of kracht' betekent. De persoonlijke naam 'Abel' (Hevel) werd gedragen door de zoon van Adam, die werd vermoord door zijn broer Kaïn. Het was erg populair als voornaam in het christendom tijdens de middeleeuwen, toen er een cultus van 'lijdende onschuld' bestond die Abel vertegenwoordigde.

Om onduidelijke redenen was de achternaam wijdverbreid in East Anglia en is hij in zijn verschillende vormen goed vertegenwoordigd in de registers van het gebied. De achternaam wordt nu gevonden als Abbs, Abbis, Abbiss, Abbys, Abbes, Abson, Abbison enz., En ze kunnen allemaal patroniem zijn (zoon van Abb). Vroege voorbeelden van de achternaamopnamen zijn het huwelijk van Jane Abbis en Robert Lawter, in Covehithe in Suffolk, op 28 oktober 1611, de doop van James, zoon van Robert en Jane Abbiss, op 2 februari 1690, in St. Mary Woolnoth, Londen , en het huwelijk van William Abbes en Sarah Page, in Great Yarmouth, op 25 augustus 1724. Een opmerkelijke naamdrager was William Abbys, die in 1534 burgemeester was van de stad Bedford. een rood veld, een fesse ruit tussen drie zilveren escallop, de laatste is het teken van de pelgrim. De top is een echte spoor. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van John Abbys, gedateerd 1480, opgenomen in de middeleeuwse rollen van Norfolk', tijdens het bewind van koning Edward 1V, bekend als 'The Self Proclaimed King', 1461 - 1483. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Ivoorkust Ivoorkust
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Filipijnen Filipijnen
 4. Pakistan Pakistan
 5. Nigeria Nigeria
 6. Canada Canada
 7. Brazilië Brazilië
 8. Engeland Engeland
 9. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 10. Egypte Egypte
 11. Italië Italië
 12. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten

De achternaam Abbis. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abbis is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van abbis leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abbis wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Abbis in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abbis. Er is een aanzienlijke kans dat abbis de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar abbis het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abbis biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abbis

De historische kroniek over abbis is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam abbis droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abbis, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abbis zich ontwikkelde.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abbis, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van abbis kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abbis en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abbis

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abbiss zijn geweest. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam abbis, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abbis door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abbis uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abbis en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abbis. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam abbis, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abbis zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbis, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbas
 2. Abbes
 3. Abbs
 4. Abis
 5. Abbic
 6. Abbiss
 7. Abbys
 8. Abas
 9. Abass
 10. Abbasi
 11. Abbass
 12. Abeos
 13. Abes
 14. Abiss
 15. Abos
 16. Abys
 17. Affis
 18. Aubais
 19. Avis
 20. Abs
 21. Abyss
 22. Apis
 23. Abish
 24. Absi
 25. Abaisa
 26. Abik
 27. Abbess
 28. Abbyss
 29. Abaco
 30. Abaga
 31. Abagiu
 32. Abaiga
 33. Abajo
 34. Abasi
 35. Abaso
 36. Abassi
 37. Abaz
 38. Abaza
 39. Abazi
 40. Abbaco
 41. Abbassi
 42. Abbazia
 43. Abecia
 44. Abeck
 45. Abegg
 46. Abego
 47. Abeiza
 48. Abeja
 49. Abeso
 50. Abezia