Oorsprong van de achternaam Abbott

Deze oude achternaam is over het algemeen van vroege Engelse oorsprong en dateert van vóór de Angelsaksen en Noormannen. Het was meestal een beroepsnaam voor iemand die in dienst was van een abt, of misschien een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij zich als een abt gedroeg! Het is ook mogelijk dat de naam in sommige gevallen verwijst naar het nageslacht van een abt, maar aangezien de geestelijkheid geacht werd celibraat te zijn, bestaat er twijfel. De achternaam komt ook veel voor in Schotland, waar hij van Engelse oorsprong is of een vertaling is van MacNab, wat ook 'zoon van de abt' betekent.

De oorspronkelijke spelling was 'abbod', Ralph Abbod werd opgetekend in Somerset in 1272. Het patroniem wordt meestal aangegeven door het achtervoegsel 's', en heel af en toe als 'Abbotson', Dorothy Abbotson wordt op november opgenomen in St Botolphs Bishopgate, Londen. 11e 1823. De verschillende spellingen omvatten zeldzame vormen als Habbett en Labbet. Voorbeelden van vroege opnames zijn Walter Abat, in de Assize Court Rolls of Yorkshire in 1219, en Elizabeth Abbet, die op 11 januari 1600 trouwde met Henry Waterman in de kerk van St Lawrence Poutney, Londen. George Abbot (1562 - 1633) werd benoemd tot aartsbisschop van Canterbury in 1611, terwijl Elizabeth Abbitt op 16 februari 1623 werd geregistreerd als 'woonachtig in Virginiaa, over de rivier', waardoor ze een van de eerste kolonisten van Amerika was. Het wapenschild dat het meest geassocieerd wordt met de naam heeft het blazoen van een rood veld, een gouden chevron tussen drie gouden peren. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Walter Abbot te zijn, die werd gedateerd rond 1190, in de Danelaw-archieven van Lincolnshire, tijdens het bewind van koning Richard 1, bekend als 'Richard Leeuwenhart', 1189 - 1199. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Australië Australië
 4. Canada Canada
 5. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 6. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 7. Schotland Schotland
 8. Wales Wales
 9. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek
 10. Ierland Ierland
 11. India India
 12. Brazilië Brazilië

De achternaam Abbott. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abbott is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abbott wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Abbott in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abbott. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abbott biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abbott

De historische kroniek over abbott is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abbott, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abbott zich ontwikkelde.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abbott, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abbott en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abbott

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abbotts zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abbott door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abbott uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abbott en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abbott. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abbott zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbott, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbett
 2. Abbitt
 3. Abbot
 4. Abott
 5. Aabbott
 6. Aboott
 7. Abbatt
 8. Abbate
 9. Abbati
 10. Abboud
 11. Abot
 12. About
 13. Aboot
 14. Abbat
 15. Aibout
 16. Abutt
 17. Abbet
 18. Aaboud
 19. Abaito
 20. Abat
 21. Abata
 22. Abate
 23. Abati
 24. Abato
 25. Abbad
 26. Abbadi
 27. Abbatoy
 28. Abbiate
 29. Abbiati
 30. Abboudi
 31. Abdo
 32. Abdoo
 33. Abdou
 34. Abdouh
 35. Abdow
 36. Abeeta
 37. Abeita
 38. Abet
 39. Abete
 40. Abeti
 41. Abeyta
 42. Abiati
 43. Abieta
 44. Abito
 45. Abood
 46. Abouat
 47. Aboud
 48. Abt
 49. Abut
 50. Abuta