Oorsprong van de achternaam Abbruzzese

Het is afgeleid van de etnische groep Abruzzo en zou moeten aangeven dat de families uit die regio komen.

De Abbruzzese achternaam is wijdverspreid in Lazio, Campania, Puglia, Basilicata en Calabrië.

Abbruzzesi, uiterst zeldzaam, is Romeins.

Abruzzesi is bijna uniek.

 1. Italië Italië
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Argentinië Argentinië
 4. Canada Canada
 5. Frankrijk Frankrijk
 6. Duitsland Duitsland
 7. Australië Australië
 8. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek
 9. Brazilië Brazilië
 10. Zwitserland Zwitserland
 11. Wales Wales
 12. Chili Chili

De achternaam Abbruzzese. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam abbruzzese is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abbruzzese te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abbruzzese wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam abbruzzese te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van abbruzzese, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam abbruzzese te vinden zijn.

De achternaam Abbruzzese in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abbruzzese bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abbruzzese biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam abbruzzese dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Abbruzzese

De historische reis van de achternaam abbruzzese kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abbruzzese waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abbruzzese, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abbruzzese zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam abbruzzese zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abbruzzese, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abbruzzese en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam abbruzzese of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van abbruzzese te sturen.

Beroemde personen met de naam Abbruzzese

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abbruzzeses die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abbruzzese door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als abbruzzese kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Abbruzzese en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abbruzzese. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abbruzzese zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam abbruzzese, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbruzzese, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abruzzese
 2. Apruzzese
 3. Abbruzzi
 4. Abbruzzo
 5. Abruzzi
 6. Abruzzino
 7. Abruzzo
 8. Abargues
 9. Abarques
 10. Abbruscato
 11. Abruza
 12. Aburuza
 13. Apruzzo
 14. Abarizketa
 15. Abruzky
 16. Avarese
 17. Abrazzi
 18. Abarcas
 19. Abarguez
 20. Abarkane
 21. Abarquero
 22. Abarquez
 23. Abarza
 24. Abarzuza
 25. Aberegg
 26. Abergel
 27. Aberkane
 28. Abers
 29. Aborruza
 30. Abras
 31. Abrego
 32. Abregos
 33. Abregu
 34. Abresch
 35. Abreus
 36. Abris
 37. Abrisketa
 38. Abruscato
 39. Aburquerque
 40. Aburruza
 41. Apresa
 42. Avargues
 43. Averes
 44. Avresi
 45. Aburruzaga
 46. Abarizqueta
 47. Abrizqueta
 48. Abarisketa
 49. Abarzua
 50. Aborrezco