Oorsprong van de achternaam Abby

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste opname die hieronder wordt getoond, is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Kenia Kenia
 3. Ivoorkust Ivoorkust
 4. Nigeria Nigeria
 5. Israël Israël
 6. Maleisië Maleisië
 7. Indonesië Indonesië
 8. India India
 9. Engeland Engeland
 10. Botswana Botswana
 11. Singapore Singapore
 12. China China

De achternaam Abby. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abby is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abby te bieden.

De achternaam Abby in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abby.

Geschiedenis van Abby

De historische kroniek over abby is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abby hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abby, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen.

Beroemde personen met de naam Abby

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abbys zijn geweest. Als u of iemand die u kent de achternaam abby draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abby en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abby. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abby te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abby, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Aaby
 2. Abay
 3. Abb
 4. Abba
 5. Abbe
 6. Abbey
 7. Abbo
 8. Abey
 9. Aboy
 10. Abuy
 11. Aby
 12. Aeby
 13. Auby
 14. Abbay
 15. Aab
 16. Ab
 17. Aba
 18. Abao
 19. Abaya
 20. Abaye
 21. Abayo
 22. Abbih
 23. Abbou
 24. Abe
 25. Abea
 26. Abee
 27. Abeo
 28. Abeu
 29. Abew
 30. Abeya
 31. Abi
 32. Abia
 33. Abio
 34. Abo
 35. Aboa
 36. Abou
 37. Abu
 38. Abye
 39. Aebi
 40. Auba
 41. Aube
 42. Aubi
 43. Aubo
 44. Avey
 45. Avy
 46. Abeyo
 47. Aabe
 48. Aaba
 49. Aabb
 50. Ahba