Oorsprong van de achternaam Abbys

Deze zeer interessante en ongewone achternaam is een variant van 'Abbs, zelf een bijnaam patroniem vorm van de populaire 'Abel' geïntroduceerd door terugkerende kruisvaarders uit het Heilige Land. 'Abel' zelf is afgeleid van de Hebreeuwse voornaam 'Hevel' wat 'adem of kracht' betekent. De persoonlijke naam 'Abel' (Hevel) werd gedragen door de zoon van Adam, die werd vermoord door zijn broer Kaïn. Het was erg populair als voornaam in het christendom tijdens de middeleeuwen, toen er een cultus van 'lijdende onschuld' bestond die Abel vertegenwoordigde.

Om onduidelijke redenen was de achternaam wijdverbreid in East Anglia en is hij in zijn verschillende vormen goed vertegenwoordigd in de registers van het gebied. De achternaam wordt nu gevonden als Abbs, Abbis, Abbiss, Abbys, Abbes, Abson, Abbison enz., En ze kunnen allemaal patroniem zijn (zoon van Abb). Vroege voorbeelden van de achternaamopnamen zijn onder meer het huwelijk van Jane Abbis en Robert Lawter, in Covehithe in Suffolk, op 28 oktober 1611, en de doop van Henry Abbys in de St. Andrews-kerk, Enfield, Middlesex, op 13 februari 1619. Andere opnames omvatten de doop van James, zoon van Robert en Jane Abbiss, op 2 februari 1690, in St. Mary Woolnoth, Londen, en het huwelijk van William Abbes en Sarah Page, in Great Yarmouth, op 25 augustus 1724. Een opmerkelijke naamdrager was William Abbys, die was burgemeester van de stad Bedford in 1534. Het wapen dat in Norfolk is verleend, heeft het blazoen van een rood veld, een fesse-ruit tussen drie zilveren escallop, de laatste is het teken van de pelgrim. De top is een echte spoor. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van John Abbys te zijn, gedateerd 1379, in de poll tax rolls van Yorkshire, tijdens het bewind van koning Richard 11, bekend als 'Richard of Bordeaux' 1377 - 1399. noodzakelijk werd toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten

De achternaam Abbys. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van abbys leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen.

De achternaam Abbys in de wereld

Er is een aanzienlijke kans dat abbys de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar abbys het meest voorkomt de volgende zijn.

Geschiedenis van Abbys

De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam abbys droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom.

Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van abbys kunnen worden gewijzigd.

Beroemde personen met de naam Abbys

We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam abbys, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

De achternaam Abbys en zijn bibliografische bronnen

De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam abbys, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbys, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbas
 2. Abbes
 3. Abbis
 4. Abbs
 5. Abys
 6. Abbyss
 7. Abas
 8. Abass
 9. Abbasi
 10. Abbass
 11. Abeos
 12. Abes
 13. Abis
 14. Abiss
 15. Abos
 16. Abs
 17. Abyss
 18. Abbic
 19. Absy
 20. Abbess
 21. Abbiss
 22. Abaco
 23. Abaga
 24. Abajo
 25. Abasi
 26. Abaso
 27. Abassi
 28. Abaz
 29. Abaza
 30. Abazi
 31. Abbaco
 32. Abbassi
 33. Abeck
 34. Abegg
 35. Abego
 36. Abeja
 37. Abeso
 38. Abghi
 39. Abici
 40. Abiosi
 41. Abiuso
 42. Abja
 43. Abjo
 44. Abke
 45. Abogo
 46. Aboza
 47. Absou
 48. Abueg
 49. Abuja
 50. Affis