Oorsprong van de achternaam Abbyss

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is een variant van 'Abbs, zelf een bijnaam patroniem vorm van de populaire 'Abel' geïntroduceerd door terugkerende kruisvaarders uit het Heilige Land. 'Abel' zelf is afgeleid van de Hebreeuwse voornaam 'Hevel' wat 'adem of kracht' betekent. De persoonlijke naam 'Abel' (Hevel) werd gedragen door de zoon van Adam, die werd vermoord door zijn broer Kaïn. Het was erg populair als voornaam in het christendom tijdens de middeleeuwen, toen er een cultus van 'lijdende onschuld' bestond die Abel vertegenwoordigde.

Om onduidelijke redenen was de achternaam wijdverbreid in East Anglia en is hij in zijn verschillende vormen goed vertegenwoordigd in de registers van het gebied. De achternaam wordt nu gevonden als Abbs, Abbis, Abbiss, Abbys, Abbes, Abson, Abbison enz., En ze kunnen allemaal patroniem zijn (zoon van Abb). Vroege voorbeelden van de achternaamopnamen zijn het huwelijk van Jane Abbis en Robert Lawter, in Covehithe in Suffolk, op 28 oktober 1611, de doop van James, zoon van Robert en Jane Abbiss, op 2 februari 1690, in St. Mary Woolnoth, Londen , en de doop van James Abbyss in de beroemde kerk van St Martins in the Field, Westminster, op 10 oktober 1706. Een opmerkelijke naamdrager was William Abbys, die in 1534 burgemeester was van de stad Bedford. , heeft het blazoen van een rood veld, een fesse ruit tussen drie zilveren escallop, de laatste is het teken van de pelgrim. De top is een echte spoor. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van John Abbys, gedateerd 1480, opgenomen in de middeleeuwse rollen van Norfolk', tijdens het bewind van koning Edward 1V, bekend als 'The Self Proclaimed King', 1461 - 1483. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten

De achternaam Abbyss. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abbyss is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam abbyss is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abbyss te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam abbyss wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abbyss te bieden.

De achternaam Abbyss in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abbyss. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abbyss bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam abbyss biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Abbyss

De historische kroniek over abbyss is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam abbyss kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abbyss waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam abbyss, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van abbyss zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abbyss hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abbyss, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abbyss, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over abbyss en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Abbyss

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abbysss zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abbysss die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam abbyss door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam abbyss draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abbyss en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abbyss. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abbyss. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van abbyss zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abbyss te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abbyss, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abbass
 2. Abyss
 3. Abbess
 4. Abbiss
 5. Abbys
 6. Abass
 7. Abbas
 8. Abbasi
 9. Abbassi
 10. Abbes
 11. Abbis
 12. Abbs
 13. Abiss
 14. Abys
 15. Abbassa
 16. Abas
 17. Abasi
 18. Abaso
 19. Abassi
 20. Abbaco
 21. Abeos
 22. Abes
 23. Abeso
 24. Abiosi
 25. Abis
 26. Abiuso
 27. Abos
 28. Aboussi
 29. Aubais
 30. Aubeso
 31. Abs
 32. Abasse
 33. Aboussa
 34. Abbic
 35. Abiosse
 36. Abbaci
 37. Abssi
 38. Abish
 39. Abase
 40. Aabbasi
 41. Abbazi
 42. Abiusi
 43. Absi
 44. Abaisa
 45. Abissi
 46. Aboso
 47. Absy
 48. Abasa
 49. Aviss
 50. Abacho