Oorsprong van de achternaam Abdie

Deze ongebruikelijke en interessante achternaam, nu geregistreerd als Abdee, Abdy, Abdey en Abdie, is van vroegmiddeleeuwse Engelse oorsprong. Er kan echter ook worden gezegd dat het Franse, Latijnse (Romeinse), Griekse en Aramese antecedenten heeft. Het is een topografische naam voor iemand die bij een abdij woont, of van een plaats genaamd 'Abdy', blijkbaar een middeleeuws landgoed in Yorkshire. Afgeleid van het Middelengelse 'abbodie', zelf van het Oudfranse 'abeie', en het Latijnse 'abbatia', is de vertaling 'Het huis van de priester'. Dit is een afgeleide van het Griekse 'abbas' dat priester betekent, zelf een ontwikkeling van het Aramese 'aba' dat 'de vader' betekent.

Ralph Abbod was getuige bij de Somerset Assize Courts in het jaar 1272, maar nu wordt algemeen aangenomen dat de eerste 'echte' opnames in Yorkshire zijn, en allemaal uit hetzelfde kleine dorp. Deze opnames omvatten (citaat) 'Johannes del Abdy, et Agnes, uxor ejus, taylour', in de 1379 Poll Tax rolls, en 'Johannes del Abdy et Margareta', met de eerste opname hieronder getoond, allemaal van 'Brampton-juxta- Wat'. In 1577 werd Edmund Abdie uit Londen ingeschreven als student aan de Universiteit van Oxford, en John Abdee en Mary Wharum trouwden op 7 december 1708 in Rotherham, Yorkshire. Sir William Adby, Bt, trouwde met Miss Mary Gordon in de St Georges-kapel, Hanover Square, Londen, op 7 mei 1776, terwijl het in Yorkshire en Essex verleende wapen het blazoen heeft van een gouden veld, belast met twee punthaken tussen drie trefoils uitgegleden, helemaal zwart. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Robert del Abdy, gedateerd 1379, in de Yorkshire Poll Tax Rolls, tijdens het bewind van koning Richard 11, bekend als 'Richard van Bordeaux', 1377 - 1399. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Ethiopië Ethiopië
 2. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 3. Indonesië Indonesië
 4. Israël Israël
 5. Iran Iran
 6. Verenigde Staten Verenigde Staten
 7. Engeland Engeland
 8. Wales Wales
 9. Mauritanië Mauritanië
 10. Zweden Zweden
 11. Argentinië Argentinië
 12. Australië Australië

De achternaam Abdie. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abdie is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam abdie is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abdie te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam abdie te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van abdie, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam abdie te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abdie te bieden.

De achternaam Abdie in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abdie. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abdie bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam abdie dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Abdie

De historische kroniek over abdie is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam abdie kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abdie waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam abdie zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abdie hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abdie, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abdie, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam abdie of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van abdie te sturen.

Beroemde personen met de naam Abdie

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abdies zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abdies die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als abdie kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam abdie draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam abdie uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Abdie en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abdie. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abdie. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam abdie, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abdie te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abdie, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abadie
 2. Abdi
 3. Abdii
 4. Abde
 5. Abdiu
 6. Abdee
 7. Abade
 8. Abadi
 9. Abadia
 10. Abadio
 11. Abaid
 12. Abate
 13. Abbadie
 14. Abd
 15. Abdo
 16. Abdoo
 17. Abdou
 18. Abdow
 19. Abdu
 20. Abdy
 21. Abedi
 22. Abeid
 23. Abete
 24. Abid
 25. Abide
 26. Abidi
 27. Avdiu
 28. Abda
 29. Avdi
 30. Abdey
 31. Abhid
 32. Abeide
 33. Abudi
 34. Abeit
 35. Abuid
 36. Abied
 37. Abuide
 38. Abait
 39. Abit
 40. Abdeh
 41. Aabid
 42. Aabidi
 43. Abad
 44. Abada
 45. Abady
 46. Abaida
 47. Abaito
 48. Abat
 49. Abata
 50. Abati