Oorsprong van de achternaam Abeau

Deze zeer interessante en ongebruikelijke achternaam is van Oud-Franse oorsprong van vóór de 10e eeuw. Het is afgeleid van het woord "abet", wat meestal een priester betekent, maar kan ook, vooral in Italië, verwijzen naar een plaatselijk opperhoofd of een officiële ceremoniemeester. Dit geeft aan dat er verschillende oorsprongen mogelijk zijn, waaronder een bijnaam voor iemand van wie men dacht dat hij nogal "priesterlijk" was in zijn kenmerken, of een beroeps- of statusnaam voor een plaatselijke chef of ambtenaar, of dat het theatraal en een "casting" kan zijn. naam voor een acteur, iemand die de rol van priester speelde in de beroemde reizende theaters van de middeleeuwen.

Ondanks de eerste opname die hieronder wordt getoond, is het onwaarschijnlijk dat de naam, als erfelijke achternaam, afkomstig is van een echte abt of priester. Van deze leden van de geestelijkheid sinds de 11e eeuw werd verwacht dat ze ongehuwd en celibatair waren. Of ze dat wel of niet waren, staat ter discussie, vooral omdat deze achternaam af en toe wordt geregistreerd als een patroniem of verkleinwoord, wat duidt op de "zoon van de abbé!". De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in welke vorm dan ook waar ook ter wereld in Engeland in 1177, wanneer Ralph Le Abbe verschijnt in de charters van Londen tijdens het bewind van koning Henry 11 (1154 - 1189). Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Frankrijk Frankrijk
 3. Niger Niger
 4. Nigeria Nigeria
 5. Nederland Nederland
 6. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea
 7. Salomonseilanden Salomonseilanden

De achternaam Abeau. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van abeau is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam abeau is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van abeau te ontrafelen. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van abeau te bieden.

De achternaam Abeau in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam abeau. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals abeau bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Abeau

De historische kroniek over abeau is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam abeau kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van abeau waren. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam abeau hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam abeau, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam abeau, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Abeau

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande abeaus zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle abeaus die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Als u of iemand die u kent de achternaam abeau draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Abeau en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van abeau. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam abeau. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van abeau te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met abeau, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Abea
 2. Abeu
 3. Aba
 4. Abao
 5. Abay
 6. Abba
 7. Abbou
 8. Abe
 9. Abee
 10. Abeo
 11. Abew
 12. Abey
 13. Abeya
 14. Abia
 15. Aboa
 16. Abou
 17. Abu
 18. Aviau
 19. Abeyo
 20. Abah
 21. Abbay
 22. Aab
 23. Aabou
 24. Ab
 25. Abawi
 26. Abaya
 27. Abaye
 28. Abayo
 29. Abb
 30. Abbaoui
 31. Abbe
 32. Abbey
 33. Abbih
 34. Abbo
 35. Abby
 36. Abi
 37. Abio
 38. Abo
 39. Aboy
 40. Abuy
 41. Aby
 42. Abye
 43. Aebi
 44. Aeby
 45. Afia
 46. Afoa
 47. Afu
 48. Apa
 49. Apia
 50. Auba