Oorsprong van de achternaam Aliman

Deze lang gevestigde achternaam is van vroegmiddeleeuwse Engels / Normandisch-Franse oorsprong en is afgeleid van het Anglo-Normandische Franse "aleman", uiteindelijk van het laat-Latijnse "Alemannus", van een Germaanse stamnaam die "alle mannen" betekent. De achternaam is dus een etnische naam voor iemand uit Duitsland. In sommige gevallen kan de naam echter afkomstig zijn uit de Normandische regio Allemagne, ten zuiden van Caen, die waarschijnlijk zo werd genoemd door Germaanse kolonisten daar. De oude Franse "aleman" werd ook gebruikt als een persoonlijke naam en is opgenomen in zijn gelatiniseerde vorm "Alemannus" in Records of St.

Benet of Holme, Norfolk, gedateerd 1101. Vroege opnames van de achternaam zijn onder meer: ​​Walter le Aleman (Yorkshire, 1200); Robert Alman (Cambridgeshire, 1327); Thomas de Alemayne (Londen, 1320); en Inglebright de Alman (Yorkshire, 1332). Op 14 augustus 1541 werd John Allman, een baby, gedoopt in St. Margaret's, Westminster, Londen. Een opmerkelijke drager van de naam was George James Allman (1812 - 1898), hoogleraar botanie, Universiteit van Dublin, 1844; regius professor in natuurlijke historie, Universiteit van Edinburgh, 1855 - 1870, en gouden medaillewinnaar, 1896. Een wapenschild toegekend aan de Alman-familie van Sussex, circa 1337, is een schild verdeeld per bocht goud en sabel, met een kruis krachtig tegengesteld, de Crest is een been in een pantser met goudsporen, gecoupeerd in het midden van de dij. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van John Aleman te zijn, die dateerde uit 1199, in de "Memoranda Roll of Northumberland", tijdens het bewind van koning Richard 1, bekend als "Richard the Lionheart", 1189 - 1199 Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Filipijnen Filipijnen
 2. Indonesië Indonesië
 3. Ivoorkust Ivoorkust
 4. Roemenië Roemenië
 5. Niger Niger
 6. India India
 7. Bulgarije Bulgarije
 8. Turkije Turkije
 9. Maleisië Maleisië
 10. Nigeria Nigeria
 11. Pakistan Pakistan
 12. Singapore Singapore

De achternaam Aliman. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van aliman is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam aliman wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Aliman in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam aliman. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam aliman biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Aliman

De historische kroniek over aliman is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam aliman, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van aliman zich ontwikkelde.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam aliman, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over aliman en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Aliman

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande alimans zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam aliman door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam aliman uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Aliman en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van aliman. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van aliman zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met aliman, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Alaman
 2. Aleman
 3. Alimany
 4. Alinan
 5. Alliman
 6. Allman
 7. Alman
 8. Aloman
 9. Aelman
 10. Ahlman
 11. Alamand
 12. Alamany
 13. Alamin
 14. Alemani
 15. Alemann
 16. Alemano
 17. Alemans
 18. Alemany
 19. Alimena
 20. Allaman
 21. Alleman
 22. Allmand
 23. Allmann
 24. Allmon
 25. Almand
 26. Almany
 27. Almen
 28. Almon
 29. Alunan
 30. Alomani
 31. Al imam
 32. Alamon
 33. Alamans
 34. Allmen
 35. Aelmans
 36. Al-amin
 37. Al-mamun
 38. Al-numan
 39. Alamanni
 40. Alamanon
 41. Alamino
 42. Alemanes
 43. Alemania
 44. Alemanni
 45. Alemanno
 46. Alement
 47. Alimenti
 48. Alimonda
 49. Alimonti
 50. Alimundo