Oorsprong van de achternaam Alimondi

Het zou moeten zijn afgeleid van de middeleeuwse naam Almondo, afgeleid van de Normandische Alemond, een variant van de meer gebruikelijke Alemanno.

Een beroemd figuur was kardinaal Gaetano Alimonda, geboren in Genua in 1818, die aartsbisschop van Turijn werd.

De achternaam Alimonda, zeer zeldzaam, lijkt Ligurisch te zijn, met een secundaire afstamming in het Cagliari-gebied.

Almondi en Almondo zijn bijna uniek.

Alimonta is specifiek voor het lager gelegen gebied van Trentino.

Alimonti heeft een afstamming in het Bergamo-gebied en is typerend voor het gebied dat Abruzzo omvat in het Teatino-gebied, L'Aquila en Pescara en het Romeinse gebied.

Almontie heeft vestigingen in het Cuneo-gebied en een afstamming in het L'Aquila-gebied.

Almonti heeft een klein geslacht in het gebied van Imperia, één tussen Ascoli, Teramo en Pescara en één in Rome.


De achternaam Alimondi. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van alimondi is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam alimondi wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van alimondi te bieden.

De achternaam Alimondi in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam alimondi. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam alimondi biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Alimondi

De historische kroniek over alimondi is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam alimondi, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van alimondi zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam alimondi hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam alimondi, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over alimondi en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Alimondi

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande alimondis zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam alimondi door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam alimondi draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam alimondi uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Alimondi en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van alimondi. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van alimondi zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van alimondi te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met alimondi, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Alimonda
 2. Alimonti
 3. Alimenti
 4. Alimundo
 5. Allmond
 6. Almond
 7. Almonde
 8. Almondo
 9. Alimonta
 10. Alamand
 11. Alamanni
 12. Alemandri
 13. Alemani
 14. Alemanni
 15. Aliman
 16. Alimany
 17. Alimena
 18. Allemandi
 19. Allemond
 20. Allmand
 21. Allmon
 22. Almand
 23. Almon
 24. Almoney
 25. Almonor
 26. Almont
 27. Almonte
 28. Almony
 29. Almundo
 30. Almuni
 31. Almendia
 32. Alomani
 33. Almonaci
 34. Al mansi
 35. Al manji
 36. Alamon
 37. Alaman
 38. Alamanon
 39. Alamany
 40. Alamin
 41. Alamino
 42. Alaminos
 43. Aleman
 44. Alemanes
 45. Alemania
 46. Alemann
 47. Alemanno
 48. Alemano
 49. Alemans
 50. Alemany