Oorsprong van de achternaam Bertolotto

Het is afgeleid van modificaties van de middeleeuwse naam Bartolus, Bertolus of Bortolus (Bartolomeo): "... Postquam super venit Bartolus predictus filius dicti Sanctis...", "... Bertolus filius quondam Petri de Ceronibus, Zeninus dictus Cuchetus de Buscho ,. ....".

De achternaam Bertola is typerend voor Piemonte en Lombardije.

Bertolacci en Bertolaccini zijn Toscanen, afkomstig uit de provincie Lucca.

Bertolaia, zeer zeldzaam, is typisch voor Milaan.

Bertolami heeft Apulische afkomst in het Messina-gebied.

Bertolasi is Lombardisch.

Bertolassi komt uit Brescia.

Bertolaso ​​​​komt uit Veneto met een grotere concentratie in de omgeving van Verona.

 1. Italië Italië
 2. Argentinië Argentinië
 3. Frankrijk Frankrijk
 4. Brazilië Brazilië
 5. Chili Chili
 6. Peru Peru
 7. Verenigde Staten Verenigde Staten
 8. Uruguay Uruguay
 9. Spanje Spanje
 10. Venezuela Venezuela
 11. Monaco Monaco
 12. België België

De achternaam Bertolotto. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van bertolotto is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam bertolotto wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam bertolotto te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van bertolotto, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam bertolotto te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van bertolotto te bieden.

De achternaam Bertolotto in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam bertolotto. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam bertolotto biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam bertolotto dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Bertolotto

De historische kroniek over bertolotto is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam bertolotto, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van bertolotto zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam bertolotto zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam bertolotto hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam bertolotto, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over bertolotto en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam bertolotto of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van bertolotto te sturen.

Beroemde personen met de naam Bertolotto

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande bertolottos zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam bertolotto door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als bertolotto kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam bertolotto draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam bertolotto uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Bertolotto en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van bertolotto. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van bertolotto zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam bertolotto, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van bertolotto te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met bertolotto, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Bartolotto
 2. Bertalotto
 3. Bertolotti
 4. Bortolotto
 5. Bartolotta
 6. Bartolotti
 7. Bertolette
 8. Bertoletti
 9. Bertolosso
 10. Bortolotti
 11. Bortoletto
 12. Bortoloto
 13. Bartoletti
 14. Bartolomeo
 15. Bartolot
 16. Bertalot
 17. Bertelot
 18. Berthlot
 19. Bertoldo
 20. Bertolet
 21. Bertolino
 22. Bertolio
 23. Bertolo
 24. Bertolon
 25. Bertolone
 26. Bertolozzi
 27. Bertoluzzo
 28. Bortoloti
 29. Bortolozzo
 30. Bortoloso
 31. Bortoletti
 32. Bortolato
 33. Bertoloni
 34. Bertollo
 35. Bortolutti
 36. Bertolaso
 37. Bertuletti
 38. Bartilotta
 39. Bortolot
 40. Bartalot
 41. Bartaloti
 42. Bartelot
 43. Bartlett
 44. Bartlette
 45. Bartolet
 46. Bartolino
 47. Bartolo
 48. Bartolome
 49. Bartolomei
 50. Bartolomeu