Achternaam Betancourt

Opgenomen als Betancour, Betancourt, Betencourt, Bethancourt, Bettencourt en mogelijk anderen, dit is een aristocratische middeleuwse Franse achternaam. Het komt van een plek in de Flanders Somme regio, alhoewel de wapens zijn verdeeld aan verschillende takken van de familienaam, inclusief de provincie van Normandië, en in verschillende ontploffingen. De Dictionnaire Etymologique beschrijft de Portugese naamhouders als een oude familie van emigranten.

Dit zijn misschien de armen die een wit veld hebben, een rood buigdexter, aangeklaagd met drie zeeschelpen, meestal het teken van de pelgrim. In de eeuwen verlieten mensen Frankrijk vanwege de burgeroorlogen tussen de katholieken en de protestanten, van 1580 tot 1750, of later om de Revolutie van 1792 te ontvluchten. Helaas zijn de overlevingsgegevens van veel Europese heraldrie meestal niet de datum van de subsidie of de subsidie. De plaatsnaam betekent letterlijk 'The Stone Court' met een rechtszaal waar de paarden verzameld werden, maar op tijd kwam om een paleis, groot huis te beschrijven, of een plek waar de rechtbanken elkaar ontmoetten. Helaas werden de meerderheid van de vroege Franse Registers die teruggaan naar de 14e eeuw vernietigd door een overtollige 'van de Revolutionaires in 1792 en de periode tot 1795. Maar we hebben er een paar gevonden inclusief Robert Betancourt in St Germaine en Laye, Seine et Oise, op 30 januari 1733, en Jacques Betencourt, in Berneville, Pas de Calais, 31 december 17 december. Deze opnames waren in de regio van Koning Louis XV van Frankrijk (1714) 1774)


Achternaam Betancourt: Oorsprong, Genealogie, Geschiedenis en Oorsprong

Het kennen van de geschiedenis en de oorsprong van de familienaam Betancourt is een interessant gegeven, omdat het ons terugvoert naar de voorouders en verwanten die dit voorgeslacht hebben gesmeed. De geschiedenis van Betancourt is, zoals die van de meeste familienamen, een ingewikkelde en uitzonderlijke reis naar vervlogen tijden om de oorsprong van Betancourt te achterhalen, wat ons leidt tot meer informatie over degenen die deze naam dragen, wat de oorsprong ervan was, het wapen of de heraldische schilden, de bibliografie waarin Betancourt wordt vermeld..... We kunnen proberen de genealogie ervan te achterhalen, en naast de plaatsen van herkomst van de achternaam Betancourt, weten we ook waar er tegenwoordig de mogelijkheid is om mensen met de achternaam Betancourt te ontmoeten.

Zie de volledige lijst van Betancourt in de wereld

Betancourt : historische kroniek

De historische kroniek van de achternaam Betancourt ligt in een interessante opeenvolging van gebeurtenissen die zijn voorgekomen bij mensen die de achternaam Betancourt in de loop van de geschiedenis hebben gedragen, en die we kunnen volgen tot we uitkomen bij degenen die de eerste dragers van de achternaam Betancourt waren. Hun heldendaden, de manier waarop ze hun leven leidden, de plaatsen waar ze woonden, hun familiebanden, de banen die ze deden.... Dit alles is van essentieel belang voor degenen die, zoals degenen die dit lezen, geïnteresseerd zijn in meer informatie over de geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en adeldom van de familienaam Betancourt. In de volgende regels vindt u alles wat we hebben verzameld over de familienaam Betancourt. Mocht u echter meer historische gegevens hebben om te delen, dan zouden wij u zeer erkentelijk zijn voor uw medewerking bij het uitbreiden van de kennis van diegenen zoals u die hun kennis van de familienaam Betancourt willen vergroten.

Helaas beschikken wij niet over meer historische informatie over Betancourt dan wij bereid zijn te verstrekken. Wij nodigen degenen die ons op deze pagina bezoeken uit de aanbevolen bibliografie te bestuderen en regelmatig terug te komen, omdat wij vaak relevante bijdragen verzamelen van andere geïnteresseerden - mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de oorsprong van familienamen en afstammingen - die wellicht bijzonder nuttige informatie hebben over de familienaam Betancourt, die wij dan snel (met voorafgaande verificatie) op deze webpagina zouden bijwerken. Dus als u een van deze mensen bent, nodigen wij u van harte uit om met ons samen te werken en ons de informatie over Betancourt te sturen waarover u beschikt, waarbij wij u bij voorbaat danken voor dit gebaar.

Enkele van de beroemdste Betancourt

Er zijn in de loop van de geschiedenis zeker veel onbeduidende Betancourt geweest, hoewel om de een of andere reden niet alle historische kronieken die hebben verzameld of de gegevens tot op de dag van vandaag hebben bereikt. Helaas werd door de historici van die tijd geen rekening gehouden met alle grote bijdragen van de mannen en vrouwen die de achternaam Betancourt droegen. Hoewel de familienaam iemand kan verbinden met een erkende afstamming en een heerszuchtig wapenschild, zag God dat het de individuele personen waren die, tijdens hun leven en als gevolg van bepaalde eminente daden of van belang voor de gemeenschap waarin zij samenleefden, bekendheid gaven aan hun familienaam en de stichters konden worden van voorname lijnen. Daarom proberen wij op deze website belang te hechten aan de mensen met de achternaam Betancourt die, om welke reden dan ook, hun invloed hebben achtergelaten in de loop van de geschiedenis.

De familienaam Betancourt en zijn bibliografische bronnen

Uit alle onderzoeken die we tot nu toe hebben kunnen samenvatten, kunnen we met zekerheid zeggen dat het mogelijk is om over de familienaam Betancourt informatie te vinden over zijn heraldiek, geschiedenis en genealogie. Dit hebben wij grotendeels te danken aan de bibliografie voor haar raadpleging. De bibliografische bronnen verzamelen informatie over de familienaam Betancourt, die ons in staat stelt iets meer te ontdekken over de betekenis, de oorsprong, het historisch traject, het wapenschild en de heraldiek. Wij willen de gebruikers van deze pagina aanraden om gebruik te maken van de volgende bronnen als ze een onderzoek willen doen naar de familienaam Betancourt, maar ook naar vele andere familienamen :

BRONNEN

Deze bibliografie is van essentieel belang om een stap vooruit te zetten in de analyse van Betancourt, en van familienamen in het algemeen.