Achternaam Bettam

Geregistreerd in verschillende spreuken als ondergedoken, dit is een Engelse locaties siurnaam. Het orgineert vanuit het dorp Beetham in de voormalige provincie Westmoreland, vlakbij Milnthorpe. Beetham wordt voor het eerst opgenomen in het beroemde Domesday Book van 1086 als Biedun, en daar na verschillende keren als Bethome en Bethun. Volgens de Oxford Dictionary of English Place noemt de plaatsnaam vertaald als "Het huis op de flat" van de 7e eeuwse Noorse-Viking woord bior, een tafel, maar gebruikt in een vervoerd zintuig.

De regio is zeker verhuurd voor zijn rotsige lanscape en het was ook in de beroemde Border Country van gediplomeerde grondgebied tussen Engeland en Schotland. Dit gebied werd gevochten voor meer dan duizend jaar Engels en Schotten legers die tijdens de tijd hun verantwoordelijkheden overhandigden aan brigands zoals de beruchte Border Reivers die volledig misbruik maakten van de chronische veiligheid tot York. Als gevolg van veel inwoners van het gebied maakten gebruik van de groeiende industriële situatie, en verhuisden naar het zuiden. Deze naam in zijn variatie spreuken is goed opgenomen in de Engelse Midlanden waar formulieren Beetham, Betttam, Bettom, Betham, en waarschijnlijk Badham, Batem en anderen. Onderzoeken van opnames inclusief Nicholas Bethom of Weeford, op 5 juli 1597, en Ann Bettam die trouwde met Joseph Athersmith in Stoke op 25 augustus 1822.


Achternaam Bettam: Oorsprong, Genealogie, Geschiedenis en Oorsprong

Het kennen van de geschiedenis en de oorsprong van de familienaam Bettam is een interessant gegeven, omdat het ons terugvoert naar de voorouders en verwanten die dit voorgeslacht hebben gesmeed. De geschiedenis van Bettam is, zoals die van de meeste familienamen, een ingewikkelde en uitzonderlijke reis naar vervlogen tijden om de oorsprong van Bettam te achterhalen, wat ons leidt tot meer informatie over degenen die deze naam dragen, wat de oorsprong ervan was, het wapen of de heraldische schilden, de bibliografie waarin Bettam wordt vermeld..... We kunnen proberen de genealogie ervan te achterhalen, en naast de plaatsen van herkomst van de achternaam Bettam, weten we ook waar er tegenwoordig de mogelijkheid is om mensen met de achternaam Bettam te ontmoeten.

Zie de volledige lijst van Bettam in de wereld

Bettam : historische kroniek

De historische kroniek van de achternaam Bettam ligt in een interessante opeenvolging van gebeurtenissen die zijn voorgekomen bij mensen die de achternaam Bettam in de loop van de geschiedenis hebben gedragen, en die we kunnen volgen tot we uitkomen bij degenen die de eerste dragers van de achternaam Bettam waren. Hun heldendaden, de manier waarop ze hun leven leidden, de plaatsen waar ze woonden, hun familiebanden, de banen die ze deden.... Dit alles is van essentieel belang voor degenen die, zoals degenen die dit lezen, geïnteresseerd zijn in meer informatie over de geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en adeldom van de familienaam Bettam. In de volgende regels vindt u alles wat we hebben verzameld over de familienaam Bettam. Mocht u echter meer historische gegevens hebben om te delen, dan zouden wij u zeer erkentelijk zijn voor uw medewerking bij het uitbreiden van de kennis van diegenen zoals u die hun kennis van de familienaam Bettam willen vergroten.

Helaas beschikken wij niet over meer historische informatie over Bettam dan wij bereid zijn te verstrekken. Wij nodigen degenen die ons op deze pagina bezoeken uit de aanbevolen bibliografie te bestuderen en regelmatig terug te komen, omdat wij vaak relevante bijdragen verzamelen van andere geïnteresseerden - mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de oorsprong van familienamen en afstammingen - die wellicht bijzonder nuttige informatie hebben over de familienaam Bettam, die wij dan snel (met voorafgaande verificatie) op deze webpagina zouden bijwerken. Dus als u een van deze mensen bent, nodigen wij u van harte uit om met ons samen te werken en ons de informatie over Bettam te sturen waarover u beschikt, waarbij wij u bij voorbaat danken voor dit gebaar.

Enkele van de beroemdste Bettam

Er zijn in de loop van de geschiedenis zeker veel onbeduidende Bettam geweest, hoewel om de een of andere reden niet alle historische kronieken die hebben verzameld of de gegevens tot op de dag van vandaag hebben bereikt. Helaas werd door de historici van die tijd geen rekening gehouden met alle grote bijdragen van de mannen en vrouwen die de achternaam Bettam droegen. Hoewel de familienaam iemand kan verbinden met een erkende afstamming en een heerszuchtig wapenschild, zag God dat het de individuele personen waren die, tijdens hun leven en als gevolg van bepaalde eminente daden of van belang voor de gemeenschap waarin zij samenleefden, bekendheid gaven aan hun familienaam en de stichters konden worden van voorname lijnen. Daarom proberen wij op deze website belang te hechten aan de mensen met de achternaam Bettam die, om welke reden dan ook, hun invloed hebben achtergelaten in de loop van de geschiedenis.

De familienaam Bettam en zijn bibliografische bronnen

Uit alle onderzoeken die we tot nu toe hebben kunnen samenvatten, kunnen we met zekerheid zeggen dat het mogelijk is om over de familienaam Bettam informatie te vinden over zijn heraldiek, geschiedenis en genealogie. Dit hebben wij grotendeels te danken aan de bibliografie voor haar raadpleging. De bibliografische bronnen verzamelen informatie over de familienaam Bettam, die ons in staat stelt iets meer te ontdekken over de betekenis, de oorsprong, het historisch traject, het wapenschild en de heraldiek. Wij willen de gebruikers van deze pagina aanraden om gebruik te maken van de volgende bronnen als ze een onderzoek willen doen naar de familienaam Bettam, maar ook naar vele andere familienamen :

BRONNEN

Deze bibliografie is van essentieel belang om een stap vooruit te zetten in de analyse van Bettam, en van familienamen in het algemeen.