Achternaam Bevan

Deze interessante achternaam, van Welsh oorsprong, met variant spelling Bevan, Bevin, Beavan, Beaven en Beavon, is een beschermheilige van de gegeven naam, Evan, die John, Bevin, Bevin, Bevin, Beavan, Beavan, Beavan, Beaven en Beaven en Beaven en Beaven en Beaven en Beaven en Beaven en Beaven en Beavon, een voornaam, heeft een voornaam, met de naam, met de naam, met de Joden, de naam, een voornaam, de Joden, de Joden, de naam, de Joodse naam, de naam, de naam, de Joden, de Joden, de naam, de Joden, de Joden, de Joden, de Joden, de naam, de naam, de naam, de Joden, de Joden, de Joden, de naam, de Joden, de naam, de Joden, de Joden, de naam, de Joden, de Joden, de naam, de Joden, de Joden, de Joden, de naam De achternaam gaat terug naar het eind dertiende eeuw. Vroege opnames bevatten een Howel ap Evan (circa 1300) 'Writs of Parliament' en John en Richard Bevand zitten in de "List of Freemen in Chester'17.

Kerkopnames bevatten ene Anne Beavan die John Blighton trouwde in juli 1586, in St. Christopher Lecks, Londen, en Rachel Bevan die met Francis Casson trouwde op 13 juni, in St. Martin in de Fields, Westminster. Een Richard Bevin, 60 meter oud, een hongerig emigrant, gevaren van Liverpool aan boord van de Yorkshire, gebonden voor New York in 1846. Een Coat of Arms werd verleend aan William Bevan of Pen-y-Coed, Carmarthen in 1695, en afbeeldingen op een blauw schild een duif tussen drie annulets goud, elk verrijkt met een gepasteen, evoluatieverijs, daar een evoluatieverij. The Motto, 'Semper virtute constens', vertaalt als: "Altijd constant in deugd." De eerste opgenomen spreuk van de familienaam is dat van Edenevet Ap Lenan, die 1287 was, getuige in de "Assize Court Rolls of Cheshire", tijdens de heerschappij van Koning Edward 130, de 127. Namen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belastingen introduceerden. In Engeland was dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen, hebben achternamen in elk land zich vaak ontwikkelen naar verbazingwekkende varianten van de originele spelling.


Achternaam Bevan: Oorsprong, Genealogie, Geschiedenis en Oorsprong

Het kennen van de geschiedenis en de oorsprong van de familienaam Bevan is een interessant gegeven, omdat het ons terugvoert naar de voorouders en verwanten die dit voorgeslacht hebben gesmeed. De geschiedenis van Bevan is, zoals die van de meeste familienamen, een ingewikkelde en uitzonderlijke reis naar vervlogen tijden om de oorsprong van Bevan te achterhalen, wat ons leidt tot meer informatie over degenen die deze naam dragen, wat de oorsprong ervan was, het wapen of de heraldische schilden, de bibliografie waarin Bevan wordt vermeld..... We kunnen proberen de genealogie ervan te achterhalen, en naast de plaatsen van herkomst van de achternaam Bevan, weten we ook waar er tegenwoordig de mogelijkheid is om mensen met de achternaam Bevan te ontmoeten.

Zie de volledige lijst van Bevan in de wereld

Bevan : historische kroniek

De historische kroniek van de achternaam Bevan ligt in een interessante opeenvolging van gebeurtenissen die zijn voorgekomen bij mensen die de achternaam Bevan in de loop van de geschiedenis hebben gedragen, en die we kunnen volgen tot we uitkomen bij degenen die de eerste dragers van de achternaam Bevan waren. Hun heldendaden, de manier waarop ze hun leven leidden, de plaatsen waar ze woonden, hun familiebanden, de banen die ze deden.... Dit alles is van essentieel belang voor degenen die, zoals degenen die dit lezen, geïnteresseerd zijn in meer informatie over de geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en adeldom van de familienaam Bevan. In de volgende regels vindt u alles wat we hebben verzameld over de familienaam Bevan. Mocht u echter meer historische gegevens hebben om te delen, dan zouden wij u zeer erkentelijk zijn voor uw medewerking bij het uitbreiden van de kennis van diegenen zoals u die hun kennis van de familienaam Bevan willen vergroten.

Helaas beschikken wij niet over meer historische informatie over Bevan dan wij bereid zijn te verstrekken. Wij nodigen degenen die ons op deze pagina bezoeken uit de aanbevolen bibliografie te bestuderen en regelmatig terug te komen, omdat wij vaak relevante bijdragen verzamelen van andere geïnteresseerden - mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de oorsprong van familienamen en afstammingen - die wellicht bijzonder nuttige informatie hebben over de familienaam Bevan, die wij dan snel (met voorafgaande verificatie) op deze webpagina zouden bijwerken. Dus als u een van deze mensen bent, nodigen wij u van harte uit om met ons samen te werken en ons de informatie over Bevan te sturen waarover u beschikt, waarbij wij u bij voorbaat danken voor dit gebaar.

Enkele van de beroemdste Bevan

Er zijn in de loop van de geschiedenis zeker veel onbeduidende Bevan geweest, hoewel om de een of andere reden niet alle historische kronieken die hebben verzameld of de gegevens tot op de dag van vandaag hebben bereikt. Helaas werd door de historici van die tijd geen rekening gehouden met alle grote bijdragen van de mannen en vrouwen die de achternaam Bevan droegen. Hoewel de familienaam iemand kan verbinden met een erkende afstamming en een heerszuchtig wapenschild, zag God dat het de individuele personen waren die, tijdens hun leven en als gevolg van bepaalde eminente daden of van belang voor de gemeenschap waarin zij samenleefden, bekendheid gaven aan hun familienaam en de stichters konden worden van voorname lijnen. Daarom proberen wij op deze website belang te hechten aan de mensen met de achternaam Bevan die, om welke reden dan ook, hun invloed hebben achtergelaten in de loop van de geschiedenis.

De familienaam Bevan en zijn bibliografische bronnen

Uit alle onderzoeken die we tot nu toe hebben kunnen samenvatten, kunnen we met zekerheid zeggen dat het mogelijk is om over de familienaam Bevan informatie te vinden over zijn heraldiek, geschiedenis en genealogie. Dit hebben wij grotendeels te danken aan de bibliografie voor haar raadpleging. De bibliografische bronnen verzamelen informatie over de familienaam Bevan, die ons in staat stelt iets meer te ontdekken over de betekenis, de oorsprong, het historisch traject, het wapenschild en de heraldiek. Wij willen de gebruikers van deze pagina aanraden om gebruik te maken van de volgende bronnen als ze een onderzoek willen doen naar de familienaam Bevan, maar ook naar vele andere familienamen :

BRONNEN

Deze bibliografie is van essentieel belang om een stap vooruit te zetten in de analyse van Bevan, en van familienamen in het algemeen.