Oorsprong van de achternaam Bexley

Dit is een locatienaam die is afgeleid van de stad Bexley in Kent of, vreemder, Bexhill in Sussex, waarbij de laatste een goed voorbeeld is van hoe zelfs plaatsnamen door de eeuwen heen van identiteit veranderen. In het Domesday Book uit 1086 verschijnen beide plaatsen in de originele spellingsvorm van "Bexleah", wat zich vertaalt als "De plaats (leah) van de buxusbomen (byxe)" uit het Olde Engels van vóór de 8e eeuw. In feite worden beide plaatsen al in 778 n.Chr. Opgetekend in de Angelsaksische kronieken. hoewel de achternaam veel later is.

De meeste locatienamen waren aanvankelijk die van de Lord of the Manor, maar dit lijkt in dit geval niet van toepassing te zijn, aangezien de eerste Lord Bexley pas in 1823 werd aangesteld en hij een Vansittart was. Aan de andere kant heeft de naamontwikkeling niet het gebruikelijke patroon gevolgd dat aan een voormalige bewoner wordt gegeven wanneer hij of soms zij naar een ander gebied of een andere parochie verhuist. Deze bewegingen waren vaak het gevolg van de pest, burgeroorlog of de veranderingen in de landbouwpraktijken die het gevolg waren van de 15e-eeuwse Enclosure Acts, maar aangezien "Bexley" naamhouders letterlijk in Bexley uit de Middeleeuwen worden aangetroffen, lijkt dit niet zo te zijn. toepassen. De opnames van de achternaam omvatten Robert Bexly die werd gedoopt in Kirdford, Sussex op 1 januari 1569, ouders niet geregistreerd, en Robert Bexley van Bexley, wiens dochter Margaret, werd gedoopt op 17 september 1592. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is bleek die van John Bexley te zijn, die gedateerd was op 14 juni 1568, trouwde met Katheryn Bousman in Cranbrook, Kent, tijdens het bewind van koningin Elizabeth 1, bekend als "Good Queen Bess", 1558 - 1603. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Australië Australië
 4. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 5. Wales Wales
 6. Noord-Ierland Noord-Ierland
 7. Canada Canada
 8. Schotland Schotland
 9. Spanje Spanje
 10. Georgië Georgië
 11. Mexico Mexico
 12. Zuid-Afrika Zuid-Afrika

De achternaam Bexley. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam bexley is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van bexley te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van bexley leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam bexley wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van bexley te bieden.

De achternaam Bexley in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals bexley bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat bexley de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar bexley het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam bexley biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Bexley

De historische reis van de achternaam bexley kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van bexley waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam bexley droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam bexley, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van bexley zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam bexley hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam bexley, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van bexley kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over bexley en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Bexley

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle bexleys die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam bexley, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam bexley door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam bexley draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam bexley uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Bexley en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam bexley. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam bexley, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van bexley zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van bexley te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met bexley, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Baxley
 2. Begley
 3. Besley
 4. Boxley
 5. Bixley
 6. Bezley
 7. Bagley
 8. Bakley
 9. Basley
 10. Bazley
 11. Beagley
 12. Beakley
 13. Beasley
 14. Beazley
 15. Beckley
 16. Beekley
 17. Beesley
 18. Beezley
 19. Begle
 20. Begly
 21. Beisley
 22. Besle
 23. Bigley
 24. Bisley
 25. Bogley
 26. Bosley
 27. Bysley
 28. Beclay
 29. Besleu
 30. Bechley
 31. Bizley
 32. Busley
 33. Backley
 34. Bacle
 35. Bageley
 36. Baguley
 37. Baisley
 38. Bakle
 39. Baseley
 40. Baslee
 41. Bausley
 42. Bazeley
 43. Beachley
 44. Beagle
 45. Beasly
 46. Becel
 47. Bechel
 48. Beckel
 49. Beckly
 50. Beeghley