Oorsprong van de achternaam Blaksland

deze interessante en ongebruikelijke achternaam is van Angelsaksische oorsprong en is een locatienaam van een kleine of niet-geregistreerde plaats, misschien een "verloren" dorp. Er zijn naar schatting zeven- tot tienduizend dorpen en gehuchten die sinds de 12e eeuw uit Groot-Brittannië zijn verdwenen; de belangrijkste oorzaak van deze "verdwijningen" was de gedwongen "opruiming" en verspreiding van de voormalige bewoners om plaats te maken voor schapenweiden op het hoogtepunt van de wolhandel in de 15e eeuw, en natuurlijke oorzaken zoals de Zwarte Dood van 1348, waarbij een achtste van de bevolking omkwam.

Aangenomen wordt dat de oorspronkelijke naam in Kent was, vanwege het grote aantal vroege opnames daar, en de samenstellende elementen van de plaatsnaam zijn het Olde Engelse pre-7e-eeuwse "blaec", zwart, donker gekleurd en "land", land ; vandaar "donker gekleurd land". In het moderne idioom kan de achternaam worden gevonden als Blackesland, Blacksland, Blaksland, Bloxland, Blaxland, Blaxeland en Blaxlande. Op 13 mei 1567 trouwde Marye Blaxlande met Thomas Gybbes in Elmstone, Kent, en de doop van Thomas, zoon van Johis Blaxland, vond plaats op 28 augustus 1580 in Birchington, Kent. tussen drie hermelijnen valkenkoppen uitgewist op een groen schild. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Jacobi Blakyslond, gedateerd op 21 oktober 1538, getuige bij de doop van zijn dochter, Jhona, in de kerk van Chislet, Kent, tijdens het bewind van koning Henry V111, bekend als "Good King Hal", 1509 - 1547. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.


De achternaam Blaksland. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam blaksland wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam blaksland te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van blaksland, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam blaksland te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van blaksland te bieden.

De achternaam Blaksland in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam blaksland biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam blaksland dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Blaksland

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam blaksland, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van blaksland zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam blaksland zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam blaksland hebben kunnen verzamelen.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over blaksland en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam blaksland of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van blaksland te sturen.

Beroemde personen met de naam Blaksland

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam blaksland door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als blaksland kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam blaksland draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam blaksland uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Blaksland en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van blaksland zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam blaksland, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van blaksland te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met blaksland, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Blaxland
 2. Blokland
 3. Bilsland
 4. Blakslee
 5. Blockland
 6. Blaksley
 7. Bloxland
 8. Blakeley
 9. Blakelock
 10. Blakely
 11. Blakley
 12. Blasl
 13. Balsley
 14. Balsola
 15. Blachly
 16. Blackall
 17. Blackelk
 18. Blackhall
 19. Blackler
 20. Blackley
 21. Blacklock
 22. Blackwall
 23. Blaisel
 24. Blaisell
 25. Blakwell
 26. Blashill
 27. Blasioli
 28. Bleakley
 29. Blyskal
 30. Boleslaw
 31. Blackaller
 32. Blassioli
 33. Balslev
 34. Biloslavo
 35. Blickling
 36. Blazel
 37. Blackly
 38. Blacksell
 39. Blaiklock
 40. Blaxall
 41. Blaxill
 42. Blaxley
 43. Blesli
 44. Balajel
 45. Balsella
 46. Balsells
 47. Balzola
 48. Belisle
 49. Bellisle
 50. Bellsola