Oorsprong van de achternaam Bollins

Deze beroemde naam, met de spelling van Bollin(s), Bulleyn, Bullon, B(o)ullin, Bullant(t), Bullent, Boullen en Boleyn, is van Franse locatie afkomstig uit de stad Boulogne in Noord-Frankrijk. De bovenstaande spellingen zijn voortgekomen uit de Engels uitgesproken vorm van de naam. Boulogne, in Latijnse bronnen opgetekend als Bononia, wordt verondersteld te zijn afgeleid van het Latijnse 'bonus' dat 'goed' betekent of van een Gallisch element 'bona', een stichting, waarschijnlijk zo genoemd vanwege de strategische ligging als belangrijke handelshaven.

De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in het begin van de 12e eeuw (zie hieronder). Ten eerste verschijnt William Bulein in de 'Pipe Rolls of Lincolnshire' uit 1204 en een Robert de Boloygne, getuige in de 'Fine Court Rolls of Essex' uit 1255. De naam is bijzonder goed opgenomen in kerkregisters in Londen vanaf het midden van de 16e eeuw. Op 27 november 1546 trouwden Elizabeth Bollen en John Deacon in Saint Stephan's, Coleman Street, en op 23 maart 1623 werd Marie, dochter van Jaques Bollen, gedoopt in de Franse Hugenotenkerk, Threadneedle Street, Londen. Een latere opname is die van Thomas Bollins, gedoopt in de St. Matthews Church, Bethnal Green, op 29 januari 1865. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Helias de Bolonia te zijn, gedateerd 1121, in de Records of de abdij van Bury St. Edmunds, Suffolk, tijdens het bewind van koning Henry 1, bekend als de Leeuw van Justitie, 1100 - 1135. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Australië Australië
 4. Ierland Ierland
 5. Tanzania Tanzania
 6. Zuid-Afrika Zuid-Afrika

De achternaam Bollins. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van bollins is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam bollins wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek.

De achternaam Bollins in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam bollins. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam bollins biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Bollins

De historische kroniek over bollins is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam bollins, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van bollins zich ontwikkelde.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam bollins, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over bollins en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Bollins

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande bollinss zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam bollins door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd.

De achternaam Bollins en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van bollins. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van bollins zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met bollins, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Billins
 2. Bollens
 3. Bolling
 4. Bullins
 5. Bollans
 6. Balins
 7. Ballens
 8. Ballinas
 9. Ballines
 10. Balling
 11. Bellines
 12. Belling
 13. Billens
 14. Billing
 15. Billings
 16. Billions
 17. Boelens
 18. Bohling
 19. Boling
 20. Bollinge
 21. Bouling
 22. Bowling
 23. Bullens
 24. Bulling
 25. Bylling
 26. Bolainas
 27. Bellens
 28. Bollong
 29. Bolaines
 30. Bohlens
 31. Bolens
 32. Bahling
 33. Balens
 34. Balmis
 35. Balnis
 36. Bealing
 37. Behling
 38. Belines
 39. Beling
 40. Bellmas
 41. Bieling
 42. Bielling
 43. Billinge
 44. Blans
 45. Blink
 46. Bloink
 47. Boehling
 48. Bolanes
 49. Bolanis
 50. Bolinski