Oorsprong van de achternaam Braikenridge

Deze interessante achternaam, van Angelsaksische en Oudnoorse oorsprong, is een Engelse en Schotse locatienaam van een van de vijf plaatsen genaamd "Brackenrigg" in Cumberland of van "Brackenrig" in de oude baronie Avondale in Lanarkshire, nu onderdeel van de Strathclyde-regio. De plaatsnaam betekent de "met varens bedekte bergkam", afgeleid van het Oud-Engelse pre-7e-eeuwse "braecen" (Oudnoors "braekni") dat adelaarsvaren betekent, met "rigg" ("hryggr") een heuvelrug. Locatiegebonden achternamen werden ontwikkeld toen voormalige bewoners van een plaats naar een ander gebied verhuisden, meestal om werk te zoeken, en konden het beste worden geïdentificeerd aan de hand van de naam van hun geboorteplaats.

De achternaam wordt voor het eerst geregistreerd in Engeland in de 14e eeuw (zie hieronder). In Schotland wordt ene Johannes Brakanrig geregistreerd als sergeant van de hogere baronie van Renffrew in 1454, en Robert Brakenrig was getuige van een reversiebrief in 1504. De achternaam komt ook voor in de spellingsvarianten Braikenridge, Breckenridge en Brekonridge. In augustus 1719 werd William, zoon van Thomas Breckenridge en Janet Main, gedoopt in Bothwell, Lanarkshire, Schotland. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Nicholas de Bracanrig te zijn, die dateerde uit 1332, in de "Subsidy Rolls of Cumberland", tijdens het bewind van koning Edward 111, bekend als "The Father of the Navy", 1327 - 1377. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Australië Australië
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten

De achternaam Braikenridge. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam braikenridge wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam braikenridge te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van braikenridge, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam braikenridge te vinden zijn.

De achternaam Braikenridge in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam braikenridge biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam braikenridge dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Braikenridge

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam braikenridge, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van braikenridge zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam braikenridge zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over braikenridge en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam braikenridge of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van braikenridge te sturen.

Beroemde personen met de naam Braikenridge

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam braikenridge door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als braikenridge kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Braikenridge en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van braikenridge zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam braikenridge, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met braikenridge, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Brackenridge
 2. Breckenridge
 3. Breckinridge
 4. Brackenrich
 5. Braakenburg
 6. Brakensiek
 7. Brisendine
 8. Brisentine
 9. Brizendine
 10. Barkentin
 11. Berkenbile
 12. Bracken
 13. Brackenbury
 14. Brackenby
 15. Brackenhofer
 16. Brackenhoff
 17. Brackens
 18. Brickenden
 19. Brockenbrough
 20. Brokenshire
 21. Brikena
 22. Barkinge
 23. Bragunde
 24. Braeken
 25. Braziunaite
 26. Barcenilla
 27. Barcience
 28. Bargender
 29. Barkani
 30. Barken
 31. Berkentin
 32. Bierwagen
 33. Birkinbine
 34. Borkenhagen
 35. Braccini
 36. Brackeen
 37. Brackin
 38. Brackins
 39. Bracknell
 40. Brackner
 41. Brackney
 42. Bracone
 43. Braconi
 44. Braconier
 45. Braghini
 46. Bragni
 47. Bragoni
 48. Bragunier
 49. Brakeman
 50. Brasmer