Oorsprong van de achternaam Burnhams

Dit is een interessante naam van Engelse oorsprong en komt uit verschillende plaatsen die zo genoemd worden in Buckinghamshire, Essex, Lincolnshire, Norfolk en Somerset. Ze hebben echter niet allemaal dezelfde afleiding, aangezien die in Buckinghamshire, Essex en Norfolk hun naam ontlenen aan het Oud-Engelse 'burna' van vóór de 7e eeuw, een stroom, met 'ham' een hoeve, terwijl Burnham-on-Sea in Somerset dat heeft voor zijn tweede element 'hamm', een waterweide en de plaats in Lincolnshire wordt zo genoemd van het Oudnoorse 'brunnr' een bron, bevestigd door een vroege opname van deze plaatsnaam als 'Brunnum' in de Early Yorkshire Charters van 1157 .

In de Middeleeuwen werd het gebruikelijk dat mensen die hun geboorteplaats verlieten om elders werk te zoeken, de plaatsnaam als identificatiemiddel aannamen. De meervoudsvorm van de naam "Burnhams" is de genitief, wat "van Burnham" betekent. Ene Anne Burnhams trouwde op 7 oktober 1782 in Burnham in Essex met John Ottley. , "Richard Leeuwenhart", 1189 - 1199. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 3. Noord-Ierland Noord-Ierland
 4. Australië Australië
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Ierland Ierland

De achternaam Burnhams. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van burnhams is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam burnhams is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van burnhams te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van burnhams leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam burnhams wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van burnhams te bieden.

De achternaam Burnhams in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam burnhams. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals burnhams bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat burnhams de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar burnhams het meest voorkomt de volgende zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam burnhams biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Burnhams

De historische kroniek over burnhams is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam burnhams kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van burnhams waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam burnhams droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam burnhams, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van burnhams zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam burnhams hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam burnhams, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam burnhams, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van burnhams kunnen worden gewijzigd. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over burnhams en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Burnhams

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande burnhamss zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle burnhamss die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam burnhams, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam burnhams door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam burnhams draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Burnhams en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van burnhams. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam burnhams. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam burnhams, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van burnhams zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van burnhams te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met burnhams, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Burnham
 2. Barnham
 3. Bernham
 4. Burnam
 5. Barnam
 6. Bornam
 7. Branham
 8. Brenham
 9. Bronham
 10. Brunham
 11. Burnaman
 12. Burnand
 13. Burnem
 14. Burnman
 15. Burnum
 16. Barnim
 17. Barnum
 18. Bernheim
 19. Bernins
 20. Bormans
 21. Bornheim
 22. Bornman
 23. Bornmann
 24. Bournan
 25. Bournens
 26. Bramham
 27. Branam
 28. Branhan
 29. Brannam
 30. Bremans
 31. Bremham
 32. Brumham
 33. Burman
 34. Burmann
 35. Burmingham
 36. Burnengo
 37. Burnheimer
 38. Burningham
 39. Byrnand
 40. Bornand
 41. Buramen
 42. Buraman
 43. Bournani
 44. Bournane
 45. Bernain
 46. Bornan
 47. Brennans
 48. Barnan
 49. Baraniani
 50. Bareman