Oorsprong van de achternaam Calvete

Lijn van goede en oude hijosdalgo, oorspronkelijk afkomstig uit de bergen van Aragon. Ze gingen naar Catalonië, Navarra, Castilla, Murcia, Andalusië en andere regio's.


Zij hadden zonnewoningen in Daroca (Zaragoza), hun eigenaar P. Calvet; gedocumenteerd in 1230; in de stad Teruel, de eigenaren Domingo Calvet, notaris en Viceynt Calvet, notaris, in 1384; in Aísa (Guesca), in 1215, en in Sallent, in de Tena-vallei (Huesca), in 1429.


In de Aragonese Fogueración van 1495, de volgende huizen in Caspe, hun eigenaren Pere Calbet en Domingo Calbet; in Aluenda, de eigenaar Joan Calvet; in Illueca, de eigenaar Miguel Calvet; in Pradilla de Ebro, de eigenaar N. de Calvet; in La Almolda, de eigenaar Sancho Calbet; in Bujaraloz, de eigenaren Jayme Calbet, Bertolomeu Calvet, Domingo Calvet en Bertholomeu Calvet, ouder en Berthomeu Calvet, jonger; in Alconchel de Ariza, de eigenaren Joan Calvete en Martín Calvete; in Torrehermosa (heel Zaragoza), de eigenaren Anthón Calvete en Joan Calvete en Martín Calvete; in Pertusa, de eigenaar Anthón de Calbet; in Gésera, de eigenaren Johan Calbet en Miguel Calbet; in Ballobar (allemaal in Huesca). de eigenaar de weduwe van Calvet; in de stad Teruel, de eigenaar Joan Calvet; in Cascante del Río, de eigenaar Pedro Calbet; in Villel, de eigenaren Mossén Jayme Calbet, dominee, Pedro Calbet en Jayme Calbet; in Tramacastiel, de eigenaar Francisco Calbet, en in El Cuervo (allemaal in Teruel), de eigenaar Johan Calvet.


In Catalonië bezat eigenaar Steve Calvet zonnewoningen in Granollers; in Terrassa, de eigenaren Nicolau Calvet en Jaume Calvet; in Vic, de eigenaar Francesch Calvet; in Cardona (allemaal in Barcelona), de eigenaar Saldoni Calbet; in Mongay, de eigenaar Françi Calvet; in Liñola, de eigenaar Joan Calbet; in Os de Balaguer, de eigenaren Berthomeu Calvet, Joan Calbet en Joan Calbet; in Olp, de eigenaar, Antoni Calbet; in Arcabell, zijn duel Lorens Calvet, in Vilves, zijn eigenaar Joan Calbet; in Vall de Llebrera (allemaal in Lleida), de eigenaar Pere Calbet: in Tortosa, de eigenaren Macia Calbet, Francesch Calbet, Miguel Calbet, Pere Calbet, Joan Calbet, Joan Calbet, Jaume Calbet, Janot Calbet, Jaume Calbet, Mossén Joan Calvet , begunstigde en weduwe van Steve Calvet; in Constantí, de eigenaar N. Calvet; in de stad Tarragona, de eigenaar Jaume Calvet; in Pira, de eigenaren Antoni Calvet, Joan Calvet, Bernt Calvet, Joan Calvet en Joan Calvet; in Guardia del Prats, de eigenaren Andreu Calvet en Joan Calvet; in Montblanch, de eigenaren Jaume Calvet, Joan Calbet, Bernt Calbet en Lois Calbet; in Vimbodí (allemaal in Tarragona), de eigenaren Berthomeu Calvet, Jaume Calbet, Bernt Calbet, Joan Calbet en Joan Calbet; in de stad Lleida, de eigenaar Antoni Calbet; in Borjas Blancas, de eigenaar Pere Calbet; in Torres de Segre, de eigenaar Joan Calvet; in Golmés, de eigenaar Jaume Calbet; in Puigvert, de eigenaar Joan Calbet; in Castelló, de eigenaar Jaume Calbet; in Aliña, de eigenaar Joan Calbet; in Solsona (allemaal in Lleida), de eigenaar N. Calvet, en in Riudellots de la Selva (Girona), de eigenaar Johan Calvet, genoemd in de Catalaanse Fogueración van 1553; in Solsona (Lleida), de eigenaar G. Calbet, gedocumenteerd in de 13e eeuw, en in de stad Lleida, de eigenaren A. Calbet, Bernat Calbet, Jacme Calbet, Thomás Calbet en R. Calbet, in 1344.


In Navarra bezat hij herenhuizen in de stad Berbinzana, in Merindad de Olite, eigendom van Johan Calvet en Miguel, zoon van Pero Calvet, gedocumenteerd in het vuurgevecht van Navarra van 1329.


Andere Calveten verhuisden naar de stad Barajas (Madrid) en stichtten daar een nieuwe vestiging.


Anderen vestigden zich volgens Francisco Lozano in Asturias de Santillana.


Juan Baños de Velasco zegt dat degenen met de achternaam Calvente, wat hetzelfde is als Calvet, bezig waren met de herovering van Úbeda en zich daar vestigden. Hij wijst op dezelfde wapens die Vilar en Psayla toeschrijven aan de Calvet-site in Catalonië.


Michaeliss Calvet woonde tussen 1230-1259 in Montpelier (Frankrijk).


Domingo Calvete was ridder en Hidalgo van Zaragoza in 1589. Antonio Calvete, een inwoner van Bujaraloz (Zaragoza), bezocht de Cortes in 1626 als Infanzón en Aragonese Hijodalgo.


Bernat Calvet, was een van de eerste kolonisten van Alzira (Valencia) in 1242-1249. Pere Calvet was een kolonist in Moncofar (Castellón) in 1254. Bartomeu Calvet was een inwoner van Castellón de la Plana in 1398. Jaume Calvet was een inwoner van Peñíscola (Castellón) in 1359-1366. Bertolí Calvet was een inwoner van Cabanes (Castellón) in 1379. Martí Calvet was een inwoner van de stad Valencia in 1354-1373. Pere Calvet was een inwoner van Denia (Alicante) in 1381. Domingo Calvet en G. Calvet waren inwoners van Cocentaina (Alicante) in 1381. Calbet was een inwoner van Orihuela (Alicante) in 1300-1314. Pere Calbet was jury van Valencia in 1329, en Vicente Calbet, civiel recht, in 1438.


Onder de Sonsdalgo Knights die door deDe katholieke vorsten Don Fernando en Doña Isabel in 1494 aan hun hof waren Francisco de Calvente en Pedro de Calvente, beiden uit Jaén.


Het infanzón-proces won voor het koninklijk hof van Aragon: José Calvete, een inwoner van Bujaraloz (Zaragoza), in 1649, en Pedro Calvete, een inwoner van Bujaraloz, in 1687.


Francisco Calvet verkreeg op 26 juni 1622 het voorrecht van geëerd burger van Vic (Barcelona) en werd in 1640 gemachtigd door de koninklijke arm in de Cortes van het vorstendom Catalonië.

 1. Spanje Spanje
 2. Argentinië Argentinië
 3. Colombia Colombia
 4. Uruguay Uruguay
 5. Brazilië Brazilië
 6. Venezuela Venezuela
 7. Mexico Mexico
 8. Portugal Portugal
 9. Frankrijk Frankrijk
 10. Chili Chili
 11. Paraguay Paraguay
 12. Verenigde Staten Verenigde Staten

De achternaam Calvete. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De achternaam Calvete in de wereld

Geschiedenis van Calvete

Beroemde personen met de naam Calvete

Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam calvete uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Calvete en zijn bibliografische bronnen

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met calvete, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Calbete
 2. Calvet
 3. Calveta
 4. Calveto
 5. Calveti
 6. Calvette
 7. Calbet
 8. Calbeto
 9. Calivet
 10. Calvetti
 11. Calvit
 12. Chalvet
 13. Cilveti
 14. Colvett
 15. Calbette
 16. Calvat
 17. Calabote
 18. Calafate
 19. Calbot
 20. Calpito
 21. Clauvet
 22. Clavet
 23. Clavette
 24. Colbeth
 25. Cilbeti
 26. Colivet
 27. Clevede
 28. Calavetta
 29. Calafat
 30. Calafati
 31. Calafato
 32. Calefati
 33. Calibut
 34. Callaved
 35. Clift
 36. Colavita
 37. Colavito
 38. Colbath
 39. Colbitz
 40. Colibet
 41. Colpetzer
 42. Coolbeth
 43. Clipet
 44. Clavitea
 45. Caillavet
 46. Cleft
 47. Colafate
 48. Caillebot
 49. Chalbaud
 50. Chelbat