Oorsprong van de achternaam Cardno

Deze zeer interessante naam is een "verengelste" spellingsvariant van de hugenootse achternaam "Cardinaux", die voor het eerst werd opgetekend in Engeland in het begin van de 18e eeuw. De naam zelf komt voor in het vroeg-Franse middeleeuwse register en is een "bijnaam" afgeleid van "kardinaal", en beschrijft een persoon die in het rood gekleed was of die de rol speelde van een kardinaal of kerkelijk hoogwaardigheidsbekleder in de middeleeuwse optochtspelen. Heel af en toe is de naam misschien afgeleid van het Franse "Cardoux", waarschijnlijk een functiebeschrijvend woord voor iemand die wol kaardt.

Dezelfde term wordt gebruikt in Engeland, maar er zijn geen achternamen bekend die uit deze bron zijn afgeleid. Opnamen zijn onder meer Alexander Cardno uit Whitby, Yorkshire op 21 december 1762, Mary Cardno uit Deptford, Londen op 19 april 1809, en Peter Cardno uit Huddersfield, Yorkshire op 17 januari 1847. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Francis Louis Cardinaux, gedateerd 25 september 1720, getuige in "The Artillery", French Huguenot Church, Londen, tijdens het bewind van koning George 1, "Hanover George", 1715 - 1727. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden . In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Schotland Schotland
 2. Engeland Engeland
 3. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 4. Verenigde Staten Verenigde Staten
 5. Canada Canada
 6. Australië Australië
 7. Wales Wales
 8. Thailand Thailand
 9. Brazilië Brazilië
 10. Colombia Colombia
 11. Spanje Spanje
 12. Indonesië Indonesië

De achternaam Cardno. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam cardno is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van cardno te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam cardno te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van cardno, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam cardno te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van cardno te bieden.

De achternaam Cardno in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals cardno bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam cardno dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Cardno

De historische reis van de achternaam cardno kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van cardno waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam cardno zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam cardno hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam cardno, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam cardno of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van cardno te sturen.

Beroemde personen met de naam Cardno

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle cardnos die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als cardno kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam cardno draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Cardno en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam cardno. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam cardno, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van cardno te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met cardno, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Cardeno
 2. Cardino
 3. Cardano
 4. Cardan
 5. Cardana
 6. Cardani
 7. Carden
 8. Cardiano
 9. Cardim
 10. Cardin
 11. Cardina
 12. Cardine
 13. Cardini
 14. Cardner
 15. Cardon
 16. Cardona
 17. Cardone
 18. Cardoni
 19. Cordano
 20. Cerdeno
 21. Cardena
 22. Cardeni
 23. Carding
 24. Caradine
 25. Cardama
 26. Cardamon
 27. Cardaño
 28. Cardenal
 29. Cardenas
 30. Cardenaz
 31. Cardente
 32. Cardinal
 33. Cardinas
 34. Cardiner
 35. Cardines
 36. Cardinet
 37. Cardinez
 38. Cardinis
 39. Cardonel
 40. Cardoner
 41. Cardonne
 42. Carodine
 43. Carredano
 44. Cartan
 45. Carten
 46. Carthon
 47. Cartin
 48. Cartina
 49. Cartner
 50. Cartney