Oorsprong van de achternaam Chappelow

Deze interessante en ongebruikelijke naam komt voornamelijk voor in de noordoostelijke en noordelijke graafschappen van Engeland, met name het Lake District, waar hij vandaan komt. De achternaam kan topografisch of locatiegebonden zijn, en is in beide gevallen afgeleid van het Middelengelse "chapele, kapelle", kapel (uit het Oudfrans) en "hoe (e)", kleine heuvel, heuvel of kruiwagen, geadopteerd in het Middelengels van het Oudnoors "haugr". Als topografische achternaam wordt Chappelow en zijn vele varianten, variërend van Chapplehow, Chap(p)elhow en Chapel(h)owe tot Chap(p)low, Chap(p)el(l)ow en Chappilow, aangeduid als verblijfplaats met " een kapel op een heuvel".

Locatiegebonden achternamen werden vooral gebruikt als identificatiemiddel door degenen die hun geboorteplaats verlieten om zich elders te vestigen. De ontwikkeling van de achternaam omvatte de volgende voorbeelden: John Chapelhow (1544, Westmorland); John Chappillowe (1584, Cumberland); Margeria Chappelo (1596, Durham); en Francis Choppilow (1600, ibid.). Onder de opnames van de naam in kerkregisters zijn die van het huwelijk van Thomas Chappelow en Margaret Edmundsonn, in Crosby Garrett, Westmorland, op 2 november 1586, en de doop van Thomas, zoon van Thomas Chappelow, op 22 maart 1600, in Haughton le Skerne, County Durham. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Thomas Chappelhow, gedateerd op 27 februari 1541, getuige van de doop van zijn zoon, Robert, in Lowther in Westmorland, tijdens het bewind van koning Henry V111, bekend als " Bluff King Hal", 1509 - 1547. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Engeland Engeland
 3. Australië Australië
 4. Spanje Spanje
 5. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 6. Zuid-Afrika Zuid-Afrika

De achternaam Chappelow. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam chappelow wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam chappelow te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van chappelow, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam chappelow te vinden zijn.

De achternaam Chappelow in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam chappelow biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam chappelow dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Chappelow

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam chappelow, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van chappelow zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam chappelow zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over chappelow en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam chappelow of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van chappelow te sturen.

Beroemde personen met de naam Chappelow

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam chappelow door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als chappelow kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam chappelow uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Chappelow en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van chappelow zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam chappelow, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met chappelow, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Chappel
 2. Chappell
 3. Chappelle
 4. Cappelo
 5. Capelo
 6. Cappel
 7. Cappell
 8. Cappella
 9. Cappelle
 10. Cappelli
 11. Cappello
 12. Chaapel
 13. Chapel
 14. Chapela
 15. Chapell
 16. Chapelle
 17. Chapple
 18. Chiappelli
 19. Chapelu
 20. Chiappello
 21. Cappeli
 22. Chapleo
 23. Cabelo
 24. Capel
 25. Capela
 26. Capele
 27. Capell
 28. Capella
 29. Capelle
 30. Capelli
 31. Capello
 32. Capillo
 33. Cappiello
 34. Cappola
 35. Capullo
 36. Capwell
 37. Chapla
 38. Chaple
 39. Chapleau
 40. Chapli
 41. Chapoli
 42. Chapuli
 43. Chauvel
 44. Chauvell
 45. Chauvelle
 46. Chavel
 47. Chaveli
 48. Chiapella
 49. Chipel
 50. Chipell