Oorsprong van de achternaam Cramond

Dit is een Sottish locatie-achternaam van het landgoed dat bekend staat als "The lands of Cramond" in Midlothian. De naam is oud, de geschiedenis gaat terug tot ten minste 1289, toen William de Caramund, zoals gespeld, de hoogste functie bekleedde van "klerikus" van Sir Alexander Bailiol, de kamerheer van Schotland. De functie van "klerikus", de latere klerk, was in de Middeleeuwen van groot belang. Het betekende zowel een persoon die kon lezen en schrijven, een zeldzame prestatie in die verre dagen, maar ook iemand die een universitaire of kloosteropleiding had genoten.

Een "klerikaal" zijn, kan bijna een familiebedrijf zijn geweest voor de Cramonds, aangezien John de Cramound, die vrijwel zeker nauw verwant was, in het jaar 1292 een soortgelijke functie bekleedde ten noorden van de Firth of Forth. Andere vroege opnames zijn onder meer Laurence de Craumound uit Forfarshire die in 1296 eer bewees aan de regering van John Baliol, terwijl later Thomas Crawmount, geregistreerd als koopman, in 1476 veilige doorgang naar Engeland kreeg. Het wapen dat in 1278 aan William de Caramund werd verleend, heeft het blazoen van een blauw schild geladen met een gouden buiging, tussen drie zilveren pelikanen die hun jongen voeren. Heraldisch stond de pelikaan bekend om zijn wijze manieren.

 1. Australië Australië
 2. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Schotland Schotland
 5. Engeland Engeland
 6. Canada Canada
 7. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 8. Duitsland Duitsland
 9. Wales Wales
 10. Frankrijk Frankrijk
 11. Ierland Ierland
 12. Kenia Kenia

De achternaam Cramond. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam cramond is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van cramond te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam cramond te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van cramond, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam cramond te vinden zijn.

De achternaam Cramond in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals cramond bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam cramond dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Cramond

De historische reis van de achternaam cramond kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van cramond waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam cramond zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam cramond, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam cramond of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van cramond te sturen.

Beroemde personen met de naam Cramond

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle cramonds die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als cramond kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Cramond en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam cramond. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam cramond, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met cramond, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Crammond
 2. Cramon
 3. Cremona
 4. Cremon
 5. Caramona
 6. Cremone
 7. Cremont
 8. Cremoni
 9. Caraman
 10. Caramani
 11. Carmon
 12. Carmona
 13. Carmone
 14. Carmono
 15. Carmont
 16. Carmony
 17. Charmont
 18. Cormand
 19. Cormons
 20. Cranan
 21. Cranen
 22. Cremen
 23. Cremens
 24. Cremin
 25. Cremins
 26. Crinon
 27. Croman
 28. Cronon
 29. Curameng
 30. Crenon
 31. Cheraymond
 32. Charmon
 33. Carament
 34. Cormont
 35. Charamon
 36. Cremino
 37. Creamen
 38. Crimin
 39. Caraiman
 40. Caramanna
 41. Caramanno
 42. Caramanos
 43. Carman
 44. Carmana
 45. Carmano
 46. Carmany
 47. Carmen
 48. Carmena
 49. Carmene
 50. Carmeno