Oorsprong van de achternaam Crispino

Het zou moeten zijn afgeleid van het Latijnse cognomen Crispus ("kroeshaar, krullend, dik") of van het verkleinwoord Crispinus, een naam die bijvoorbeeld door Suetonius wordt aangehaald: "... Passienus Crispus, municeps Viselliensis, tirocinio suo in senatu ita coepit:.. ." historisch Latijn dat leefde in de 1e en 2e eeuw na Christus, terwijl de laatste wordt herinnerd door de Romeinse consul van 354 tot 351 voor Christus. Titus Quinctius Poenus Capitolinus Crispinus.

De achternaam Crispino is wijdverbreid in het zuiden en heeft een afstamming in de Napolitaanse en Caserta-gebieden, een in het Cosenza-gebied en een in het Catania-gebied.

 1. Italië Italië
 2. Filipijnen Filipijnen
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Brazilië Brazilië
 5. Argentinië Argentinië
 6. Australië Australië
 7. Frankrijk Frankrijk
 8. Canada Canada
 9. Uruguay Uruguay
 10. Colombia Colombia
 11. Engeland Engeland
 12. Duitsland Duitsland

De achternaam Crispino. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van crispino is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam crispino is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van crispino te ontrafelen. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van crispino te bieden.

De achternaam Crispino in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam crispino. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals crispino bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Crispino

De historische kroniek over crispino is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam crispino kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van crispino waren. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam crispino hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam crispino, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam crispino, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Crispino

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande crispinos zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle crispinos die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Als u of iemand die u kent de achternaam crispino draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Crispino en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van crispino. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam crispino. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van crispino te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met crispino, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Crispano
 2. Crispin
 3. Crispini
 4. Crispina
 5. Chrispin
 6. Crespin
 7. Crespine
 8. Crespini
 9. Crispani
 10. Crispen
 11. Crispens
 12. Crispi
 13. Crispim
 14. Crispo
 15. Crispulo
 16. Crispils
 17. Cryspin
 18. Chrispina
 19. Chrispen
 20. Crespan
 21. Crespi
 22. Crespia
 23. Crespigny
 24. Crespillo
 25. Crespo
 26. Crespon
 27. Crisp
 28. Crispe
 29. Crispell
 30. Crispiniano
 31. Chrispens
 32. Chrispim
 33. Crispu
 34. Chrisp
 35. Chrispell
 36. Cresp
 37. Crespat
 38. Crespe
 39. Crespel
 40. Crespell
 41. Crespiera
 42. Crespolini
 43. Crespos
 44. Crespy
 45. Crisafi
 46. Crispoldi
 47. Crispolti
 48. Crissup
 49. Crosbie
 50. Crosvi