Oorsprong van de achternaam Durrington

Opgenomen in de relatief moderne spelling van Darrington, Derington, Derrington en Durrington, is dit een Engelse achternaam. Het is gelegen in een plaats genaamd Darrington in het westen van Yorkshire, in de buurt van de stad Pontefract. De plaatsnaam en vandaar de latere achternaam volgens de 'Dictionary of English Place Names' betekent 'De plaats van het Daegheard-volk', maar zonder uitleg over wie deze stam was. De eerste vermelding van de plaatsnaam staat in het beroemde Domesday Book van 1086 als 'Darnitone'.

Deze spelling kan erop wijzen dat de betekenis mogelijk afkomstig is van het oude Britse woord 'derwa' dat eik betekent. Dit komt voor in plaats- en riviernamen in Yorkshire en Lancashire als Darwen, Darent en Derwent. Locatiegebonden achternamen zijn vaak 'van' namen. Dat wil zeggen namen die ofwel die waren van de plaatselijke heer van het landhuis en zijn of soms haar afstammelingen, of zoals in dit geval namen die aan mensen werden gegeven nadat ze hun oorspronkelijke huizen hadden verlaten om ergens anders heen te verhuizen. De eerste bekende opname is van Lincoln met die van Robert de Derington in de Hundred Rolls for that county in 1273, terwijl we in de Poll Tax rolls of Yorkshire in 1379 de opname hebben van Robertus de Daryngton.

 1. Australië Australië
 2. Engeland Engeland
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Wales Wales
 5. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 6. Schotland Schotland
 7. Jordanië Jordanië

De achternaam Durrington. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van durrington leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen.

De achternaam Durrington in de wereld

Er is een aanzienlijke kans dat durrington de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar durrington het meest voorkomt de volgende zijn.

Geschiedenis van Durrington

De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam durrington droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom.

Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van durrington kunnen worden gewijzigd.

Beroemde personen met de naam Durrington

We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam durrington, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

De achternaam Durrington en zijn bibliografische bronnen

De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam durrington, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met durrington, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Darrington
 2. Derrington
 3. Dorrington
 4. Derington
 5. Darington
 6. Darring
 7. Derring
 8. Derringer
 9. Duering
 10. Dueringer
 11. Durango
 12. During
 13. Duuring
 14. Duringer
 15. Daring
 16. Daringer
 17. Dayringer
 18. Dearing
 19. Dearinger
 20. Deering
 21. Dehring
 22. Deiring
 23. Derango
 24. Dering
 25. Deringer
 26. Deuring
 27. Dieringer
 28. Diringer
 29. Doering
 30. Dohring
 31. Doring
 32. Dring
 33. Dringa
 34. Duehring
 35. Duranso
 36. Durranc
 37. Durrance
 38. Durrence
 39. Diringa
 40. Düringer
 41. Döring
 42. Duerinckx
 43. Drangoi
 44. Dringoli
 45. Dorrins
 46. Durrans
 47. Darang
 48. Daranjo
 49. Darienzo
 50. Darnos