Oorsprong van de achternaam Eliot

Deze interessante achternaam is van Angelsaksische oorsprong, van een persoonlijke naam die zijn oorsprong vindt in twee namen die zijn opgenomen in het Domesday Book van 1086; "Ailiet" en "Aliet". Uiteindelijk afgeleid van het Oud-Engelse pre-7e-eeuwse "Aeoelgyo" en "Aeoelgeat", vallen ze in eerste instantie uiteen in de betekenis van "nobel gevecht" ("aoel", nobel en "gyo", strijd), en ten tweede " nobele grote" ("aoel", nobel, en "gang", geit), wat een mannelijke vorm is van een oude stamnaam. Onder de spellingsvarianten van Aeogyo die naar voren komen, zijn Elget en Eliet.

Deze vormen hebben bijgedragen aan de frequentie van Elliot in zijn verschillende spellingen, zodat Aylett en El(l)iot nauw met elkaar verbonden zijn. De moderne opnames zijn onder meer: ​​​​Aylett, Aylott, Allatt, Allett, Allitt, Alliott, terwijl sommige naamhouders die zijn gevonden als Ellyatt, Eliot, Elitt en Eliott afkomstig zijn van dezelfde bron. Alice Aylett werd gedoopt op 20 juli 1648 in St. Peter's, Pauls Wharf, Londen, terwijl Walter Ellit op 15 oktober 1635 vertrok naar St. Christopher, in West-Indië. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is dat van Boydin Ailot, gedateerd 1279, in de "Hundred Rolls of Cambridgeshire", tijdens het bewind van koning Edward 1, bekend als "The Hammer of the Scots", 1272 - 1307. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Frankrijk Frankrijk
 2. Filipijnen Filipijnen
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 5. Nigeria Nigeria
 6. Malawi Malawi
 7. Engeland Engeland
 8. Australië Australië
 9. Cuba Cuba
 10. Canada Canada
 11. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea
 12. Zimbabwe Zimbabwe

De achternaam Eliot. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van eliot is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam eliot te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van eliot, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam eliot te vinden zijn.

De achternaam Eliot in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam eliot. De mobiliteit van mensen die de achternaam eliot dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Eliot

De historische kroniek over eliot is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam eliot zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam eliot, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam eliot of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van eliot te sturen.

Beroemde personen met de naam Eliot

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande eliots zijn geweest. Een achternaam als eliot kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam eliot uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Eliot en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van eliot. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam eliot, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met eliot, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Eliat
 2. Eliott
 3. Elliot
 4. Elyot
 5. Eliod
 6. Elioti
 7. Eliet
 8. Eliati
 9. Ellet
 10. Elliott
 11. Ellott
 12. Ellyot
 13. Elwat
 14. Elida
 15. Elita
 16. Eliud
 17. Elide
 18. Eliett
 19. Eliete
 20. Elota
 21. Elid
 22. Eliotte
 23. Elt
 24. Elyat
 25. Ellit
 26. Elloit
 27. Elet
 28. Ehalt
 29. El-id
 30. Eld
 31. Eledi
 32. Eleta
 33. Eletto
 34. Elewout
 35. Ellett
 36. Elliotte
 37. Elloitt
 38. Elwood
 39. Ewalt
 40. Elda
 41. Eldua
 42. Elaid
 43. Eladio
 44. Elidia
 45. Eldy
 46. Elody
 47. Elidio
 48. Eladi
 49. El id
 50. Elde