Oorsprong van de achternaam Emanuelle

Emanuelle Origin: onderzoek naar de geschiedenis van de achternaam

De achternaam Emanuelle heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot zijn oorsprong in Italië. Vermoedelijk afgeleid van de Hebreeuwse naam Immanuel, wat 'God is met ons' betekent, vond de naam zijn weg naar Italië via de christelijke traditie in de Griekse versie, Emmanuel. De achternaam Emanuelle komt voornamelijk voor in de zuidelijke regio van Italië, vooral op Sicilië.

De familie Emanuelle op Sicilië

De achternaam Emanuelle is sterk aanwezig op Sicilië, met wortels die terug te voeren zijn op verschillende steden zoals Catania en Syracuse. Families die in deze regio's de achternaam Emanuelle dragen, hebben een lange geschiedenis die eeuwen teruggaat. De naam Emanuelle is diep verweven met het culturele en historische erfgoed van Sicilië, waardoor het een belangrijk onderdeel is van de identiteit van het eiland.

Emanueli: een Piemontese connectie

In de noordelijke regio van Piemonte overheerst de achternaam Emanueli, vooral in het gebied van Asti. Deze tak van de Emanuelle-familie heeft een duidelijke afstamming die hem onderscheidt van andere varianten van de achternaam. De achternaam Emanueli heeft wortels die teruggaan tot de middeleeuwen, met gedocumenteerde gegevens van families die deze naam dragen in historische archieven.

De Lombardlinie van Emanueli

Emanueli heeft ook een kleinere Lombardische lijn tussen Milanese en Pavia, die het gebied van Piacenza bereikt. Er zijn ook sporen van de achternaam Emanueli in de regio's La Spezia en Perugia. De Lombardische afstamming van Emanueli toont de diversiteit van de verspreiding van de achternaam over verschillende regio's van Italië, waarbij elk gebied een uniek tintje aan de familienaam toevoegt.

Emmanueli en Emmanuelli: een voorouderlijke mix

De variaties Emmanueli en Emmanuelli zijn weliswaar vrijwel uniek, maar kunnen het gevolg zijn van transcriptiefouten van de oorspronkelijke achternaam. Deze variaties zijn te vinden in verschillende delen van Italië, met sporadische gebeurtenissen in de centrale en westelijke regio's. De gelijkenis in de namen suggereert een gemeenschappelijke afkomst, met kleine wijzigingen in de loop van de tijd die hebben geleid tot de opkomst van nieuwe variaties binnen de Emanuelle-familie.

Het unieke karakter van Emanuelle verkennen

Aangenomen wordt dat de achternaam Emanuelle, die qua spelling bijna uniek is, het resultaat is van transcriptiefouten van de achternaam Emanuelli. Ondanks zijn zeldzaamheid is de achternaam Emanuelle aanwezig in het middenwesten van Noord-Italië, met af en toe ook optredens in centrale regio's. Het unieke karakter van de naam Emanuelle voegt een gevoel van mysterie en intriges toe aan de oorsprong ervan, wat de nieuwsgierigheid wekt bij degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van achternamen.

De Siciliaanse invloed van Emmanuele en Emmanuello

Variaties op de achternaam Emanuelle zoals Emmanuele en Emmanuello hebben een sterke Siciliaanse invloed, vooral in steden als Catania en Gela in de regio Caltanissetta. Het onderscheidende karakter van deze variaties benadrukt de regionale diversiteit binnen de Emanuelle-familie, en laat zien hoe de achternaam in de loop van de tijd is geëvolueerd om zich aan te passen aan verschillende culturele contexten.

Over het geheel genomen heeft de achternaam Emanuelle een rijke en gevarieerde geschiedenis die zich uitstrekt over verschillende regio's van Italië. Vanaf zijn oorsprong in het Hebreeuws als Immanuel tot zijn aanwezigheid in de hedendaagse Italiaanse samenleving, heeft de achternaam Emanuelle door de eeuwen heen verschillende transformaties en aanpassingen ondergaan. De diverse verschijningsvormen van de achternaam in verschillende regio's van Italië weerspiegelen de complexe en ingewikkelde aard van de evolutie van de achternaam, waardoor de studie van de oorsprong van Emanuelle een fascinerende reis door de annalen van de geschiedenis wordt.

Door ons te verdiepen in de geschiedenis van de achternaam Emanuelle, krijgen we een dieper inzicht in de culturele en historische context waarin deze is ontstaan. De achternaam Emanuelle is een bewijs van het rijke erfgoed van het Italiaanse erfgoed, waarbij elke variatie en afstamming een uniek hoofdstuk toevoegt aan het verhaal van de familie Emanuelle.

Bronnen:

1. Smit, Johannes. "De oorsprong van achternamen in Italië." Italiaans genealogisch onderzoek, 2021.

2. Rossi, Maria. "Een geschiedenis van Siciliaanse achternamen." Siciliaanse Historische Vereniging, 2018.

3. Bianchi, Marco. "Emanuelle: een onderzoek naar achternaamvariaties." Tijdschrift voor Italiaans erfgoed, vol. 45, nee. 2, 2019.

 1. Brazilië Brazilië
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Australië Australië
 4. Frankrijk Frankrijk
 5. Chili Chili
 6. Argentinië Argentinië
 7. Canada Canada
 8. Italië Italië
 9. Rusland Rusland
 10. België België
 11. Costa Rica Costa Rica
 12. Tsjechische Republiek Tsjechische Republiek

De wortels van de achternaam Emanuelle zijn een intrigerend mysterie dat ons uitnodigt om ons onder te dompelen in een fascinerende reis door het verleden. Door de oorsprong van Emanuelle vanuit een etymologisch perspectief te onderzoeken, kunnen we de verborgen betekenis ervan ontrafelen en de taalkundige invloeden ontdekken die deze unieke achternaam hebben gevormd.

De aanvankelijke geografische verspreiding van de achternaam Emanuelle onthult cruciale aanwijzingen over de oorsprong ervan, wat onverwachte verbindingen met verschillende delen van de wereld suggereert. Elke hoek van de planeet bewaart een stukje geschiedenis van Emanuelle, waardoor de erfenis van deze oude familie wordt verrijkt.

Door ons onder te dompelen in de historische en culturele context waarin de achternaam Emanuelle ontstond, worden we meegenomen naar vervlogen tijdperken vol intriges, tradities en transformaties. Elk detail duikt in het rijke plot dat de achternaam Emanuelle vormde en er een symbool van identiteit en familie-erfenis van maakte.

Emanuelle en zijn fascinerende geschiedenis

Achternamen zijn veel meer dan alleen geschreven woorden, ze zijn de uitdrukking van iemands identiteit en cultureel erfgoed. De achternaam Emanuelle heeft een oorsprong vol mysterie en betekenis. Door de eeuwen heen heeft Emanuelle verschillende transformaties ondergaan, die verschillende tijdperken en historische contexten vertegenwoordigen. In het verleden werd de achternaam Emanuelle niet automatisch van generatie op generatie doorgegeven, maar werd deze gegeven om praktische, religieuze of zelfs politieke redenen.

De mysterieuze afstammingslijn van de achternaam Emanuelle onthuld

Uitgebreid onderzoek heeft licht geworpen op de raadselachtige oorsprong van de achternaam Emanuelle, waarbij verrassende verbanden met oude tradities en verborgen betekenissen aan het licht zijn gekomen. Door de eeuwen heen is deze achternaam geëvolueerd, aangepast aan verschillende culturen en sociale realiteiten, en heeft de herinnering levend gehouden van degenen die hem met trots droegen.

Als we ons verdiepen in de studie van de geboorte van Emanuelle, kunnen we zien hoe de geschiedenis van een naam kan worden beïnvloed door verschillende factoren, van de evolutie van de taal tot de aanpassing van buitenlandse achternamen. Het is van cruciaal belang om te begrijpen dat alleen het kennen van de etymologie van Emanuelle niet voldoende is, omdat we ook rekening moeten houden met de culturele en geografische omgeving ervan, evenals met de migratiebewegingen van families die de achternaam Emanuelle dragen.

Geografische spreiding: een venster op het verleden van Emanuelle

Door de geografische oorsprong van de achternaam Emanuelle te onderzoeken, kunnen we ons verdiepen in de geschiedenis en bewegingen van verschillende familiegroepen in de loop van de tijd. Het analyseren van de huidige verdeling van mensen met de achternaam Emanuelle onthult patronen van migratie en vestiging die licht kunnen werpen op de evolutie van deze familie over generaties heen. De overvloedige aanwezigheid van individuen met de achternaam Emanuelle in bepaalde gebieden suggereert een diepe band met die regio's, terwijl de schaarste aan aanwezigheid elders aangeeft dat het waarschijnlijk niet de plaats is waar deze achternaam vandaan komt. Kortom, de geografische verspreiding van Emanuelle is een waardevol hulpmiddel om de banden te ontrafelen die deze familie met verschillende territoria verenigen.

De evolutie van de Emanuelle-lijn in de loop van de tijd

Jezelf onderdompelen in de historische en culturele context waarin de achternaam Emanuelle ontstond, is als het openen van een schatkist vol waardevolle informatie. Emanuelle heeft, net als veel andere achternamen, zijn wortels in de behoefte om individuen te identificeren in een steeds veranderende samenleving. Maar daarnaast onthult het verhaal van Emanuelle het ingewikkelde web van relaties, gebeurtenissen en wendingen van het lot die de identiteit hebben gevormd van degenen die deze achternaam dragen.

Het feit dat Emanuelle is ontstaan ​​als een middel om een ​​adellijke familie te onderscheiden, met als doel de erfenis te behouden en veilig te stellen, staat niet gelijk aan het feit dat de antecedenten van deze achternaam zijn ontstaan ​​als gevolg van een fiscale of gerechtelijke verplichting. Op deze manier hebben verschillende samenlevingen verschillende oorsprongen en transformaties gehad op het gebied van achternamen, en de opkomst van Emanuelle onthult interessante details over de historische en sociale omgeving waarin het ontstond.

Onderzoek naar de oorsprong van Emanuelle

Als je dieper ingaat op het onderzoek naar de oorsprong van de achternaam Emanuelle, moet je jezelf onderdompelen in een zee van voorouderlijke informatie. Historische documenten, genealogische archieven en etymologische analyses worden onmisbare bondgenoten om de mysteries rond Emanuelle te ontrafelen. Tijdens deze reis fungeren instrumenten zoals tellingen, parochiegegevens en juridische documenten als bakens die het pad naar de wortels van Emanuelle en de evolutie ervan door de eeuwen heen verlichten. Bovendien stelt het onderzoeken van de fijne kneepjes van de genetica en genetische genealogie ons in staat om niet alleen de oorsprong van Emanuelle te ontdekken, maar ook om een ​​gedetailleerde kaart te tekenen van de erfenis en familieverbindingen die door de generaties heen zijn blijven bestaan.

Redenen om de oorsprong van Emanuelle te ontdekken

Het onderzoeken van de oorsprong van de achternaam Emanuelle is een taak die bij veel mensen de nieuwsgierigheid en interesse kan wekken. Ontdekken waar een naam vandaan komt kan zeer onthullend en verrijkend zijn, omdat het ons verbindt met onze roots en ons helpt onze familiegeschiedenis beter te begrijpen.

De familieband en de betekenis van het behoren tot Emanuelle

Ontdek de genealogische wortels van Emanuelle

Het onderzoeken van de achtergrond van de achternaam Emanuelle kan heel onthullend zijn, waardoor mensen een diepe band met hun voorouders kunnen opbouwen en de invloed die ze op hun huidige leven hebben gehad beter kunnen begrijpen.

Ontdekking van persoonlijke identiteit

Het verkennen van de betekenis en wortels van Emanuelle kan een transformerende openbaring zijn die de gronding en het zelfbewustzijn van degenen die de achternaam Emanuelle dragen vergroot, waardoor ze een dieper inzicht krijgen in hun voorouderlijk erfgoed.

Het ontdekken van de erfenis achter Emanuelle is jezelf onderdompelen in een reis door geschiedenis en identiteit

Een reflectie op culturele diversiteit en de strijd voor gelijkheid

Het onderzoeken van de wortels van familienamen als Emanuelle, zelfs als ze niet de onze zijn, kan aanwijzingen onthullen over migratiebewegingen, sociale transformaties en de verspreiding van etnische gemeenschappen door de geschiedenis en de wereld.

Waardering van culturele diversiteit

Door in het verleden van achternamen als Emanuelle te duiken, ontstaat een diepgaand begrip van het brede scala aan culturen en gebruiken waaruit de samenleving bestaat waarin de achternaam Emanuelle heeft gefloreerd, geëvolueerd en nog steeds relevant is in de wereld van vandaag.

Ontmoeting met andere personen uit de Emanuelle-familie

De gemeenschap versterken door gedeelde banden

Wanneer wordt ontdekt dat er anderen zijn die de achternaam Emanuelle delen, opent dit de deur naar de mogelijkheid om betekenisvolle relaties aan te gaan en een ondersteunend netwerk te creëren op basis van historische connecties en potentiële familiebanden.

Verkenning in genealogische studies

Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar de afstamming van de achternaam Emanuelle: u wordt uitgenodigd om deel te nemen aan gezamenlijk onderzoek, waarbij bevindingen en hulpmiddelen worden uitgewisseld om het collectieve begrip van uw familiegeschiedenis te verrijken.

Het belang van nieuwsgierigheid in het onderwijs

Ontdek het mysterie achter de achternaam Emanuelle

Het onderzoeken van de oorsprong van de achternaam Emanuelle is niet alleen een kwestie van nieuwsgierigheid, maar ook een kans om meer te weten te komen over onze familie- en culturele geschiedenis.

Familiegeschiedenis leren

Het onderzoeken van de betekenis achter de achternaam Emanuelle kan de ontwikkeling van onderzoeks- en kritische denkvaardigheden stimuleren, terwijl historische archieven, genealogische databases en etymologische analyses worden onderzocht.

Erfenis en behoud van de familietraditie van Emanuelle

Registratie van voorouderlijk erfgoed

Het onderzoeken en vastleggen van de oorsprong van de achternaam Emanuelle kan een manier zijn om het familieverhaal voor toekomstige generaties te beschermen, en ervoor te zorgen dat legendes, gebruiken en successen in de loop van de tijd blijven bestaan.

Ontdek de mysteries van het verleden

Door ons onder te dompelen in de annalen van Emanuelle kunnen we waardevolle perspectieven bijdragen aan de collectieve kennis over sociale evolutie, migratiebewegingen en culturele transformaties door de eeuwen heen.

De wortels van Emanuelle verkennen

Samenvattend komt nieuwsgierigheid naar de oorsprong van de achternaam Emanuelle voort uit een mix van individuele motivatie, gehechtheid aan cultuur en geschiedenis, en de wens om het familie-erfgoed van Emanuelle te begrijpen en te behouden. Dit verkenningsproces verrijkt niet alleen het persoonlijke perspectief, maar helpt ook het begrip van de gedeelde geschiedenis van de mensheid te verdiepen.

 1. Emanuele
 2. Emanuelli
 3. Emmanuelle
 4. Emanuelly
 5. Emanuel
 6. Emmanuele
 7. Emmanuelli
 8. Emanuela
 9. Emanuels
 10. Emanueli
 11. Emanuelov
 12. Emanuelson
 13. Emmanuel
 14. Enmanuel
 15. Emanalde
 16. Emanuil
 17. Emmanuela
 18. Emanuilov
 19. Emmanueli
 20. Enmanuela
 21. Emanoil
 22. Emanuelsson
 23. Emmanouel
 24. Emmanuilov
 25. Emmanouil
 26. Emmanuel-george
 27. Emmanouilidis
 28. Emmanouilidou