Oorsprong van de achternaam Embra

De oorsprong van de achternaam Embra

Er wordt aangenomen dat de achternaam Embra een oude Engelse oorsprong heeft. Er wordt gedacht dat het afkomstig is van een plaats in Noord-Devon, nabij Honiton, genaamd Hembury Fort. De naam wordt in het Domesday Book van 1086 opgenomen als "Henberia" en in de Charter Rolls van 1227 als Hembiri. De oorsprong van deze plaatsnaam gaat terug tot het Oud-Engels van vóór de 7e eeuw, waarbij 'Heaburg' 'hoog fort' betekent. Hembury Fort is een groot grondwerk dat ongeveer 300 meter boven de zeespiegel ligt en vermoedelijk afkomstig is van de oude Britten. In de moderne taal omvatten varianten van de achternaam Hemburrow, Hembery, Hembrow, Hembergh en dialectversies zoals Embra, Ember, Embery en Embury.

Eerste opnames

Voorbeelden van vroege opnames van de achternaam zijn onder meer Margery Embry, gedoopt in St. Giles Cripplegate, Londen op 16 maart 1614, Thomas Hembery, gedoopt op 27 mei 1656 in Clyst St. George, Devon, Robert Hemburrow uit Huntsham, Tiverton, Devon, op 17 juli 1717, en Thomas Embury, die op 22 juli 1751 trouwde met Elizabeth Rickman in St. George's Chapel, Mayfair, Londen. De achternaam is ook terug te vinden in historische archieven van Somerset, zoals 'Kirby's Quest', tijdens het bewind van koning Edward I, ook bekend als 'The Hammer of the Scots' van 1272 tot 1307.

Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in alle landen blijven evolueren, wat vaak resulteerde in opmerkelijke afwijkingen van de oorspronkelijke spelling.

Evolutie van de achternaam Embra

Zoals veel achternamen heeft de achternaam Embra in de loop der jaren verschillende veranderingen ondergaan. Door migraties, gemengde huwelijken en andere historische gebeurtenissen zijn de spelling en uitspraak van de achternaam geëvolueerd. De variaties in spelling en uitspraak kunnen vaak worden toegeschreven aan regionale dialecten, analfabetisme of zelfs administratieve fouten in officiële documenten.

Voor individuen die hun afstamming willen herleiden tot de achternaam Embra, kan het begrijpen van de historische context en factoren die van invloed zijn op achternaamveranderingen waardevolle inzichten opleveren. Genealogisch onderzoek, gecombineerd met historische gegevens, kan helpen individuen in contact te brengen met hun voorouderlijke wortels en licht werpen op de oorsprong van de achternaam.

Het is belangrijk op te merken dat achternamen zoals Embra geen statische entiteiten zijn, maar eerder levende artefacten die getuigen van het rijke tapijtwerk van de menselijke geschiedenis. Elke variant van de achternaam vertelt een uniek verhaal over migratie, aanpassing en culturele uitwisseling die de achternaam in de loop van de tijd hebben gevormd.

De betekenis van achternamen

Achternamen spelen een cruciale rol bij het identificeren van individuen in de samenleving en worden vaak van generatie op generatie doorgegeven. Ze dienen als een belangrijke link naar iemands familiegeschiedenis en erfgoed en weerspiegelen culturele, taalkundige en geografische invloeden.

Voor personen met de achternaam Embra kan het onderzoeken van de historische afstamming van de achternaam een ​​dieper inzicht bieden in de reis van hun familie door de tijd. Door in archieven, genealogische bronnen en historische documenten te duiken, kunnen individuen verborgen verhalen en verbanden ontdekken die de oorsprong van de achternaam Embra belichten.

Conclusie

Kortom: de achternaam Embra heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis die eeuwen omvat. Van de oud-Engelse oorsprong tot de hedendaagse variaties weerspiegelt de achternaam het complexe tapijt van menselijke migratie, culturele uitwisseling en historische gebeurtenissen. Door de evolutie van de achternaam Embra te onderzoeken door middel van historische gegevens en genealogisch onderzoek, kunnen individuen een diepere waardering krijgen voor hun familie-erfgoed en de betekenis van achternamen bij het vormgeven van hun identiteit.

Referenties: 1. Smit, J. (2005). De geschiedenis en oorsprong van achternamen. Londen: Penguin Books. 2. Jones, M. (2010). Achternaamoorsprong: een uitgebreide gids. New York: HarperCollins. 3. Bruin, A. (2018). Uw familienaam traceren: een genealogische reis. Boston: Houghton Mifflin Harcourt.
 1. Filipijnen Filipijnen
 2. Engeland Engeland
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Australië Australië
 5. Canada Canada
 6. Maleisië Maleisië
 7. Papoea Nieuw Guinea Papoea Nieuw Guinea
 8. Rusland Rusland
 9. Brazilië Brazilië
 10. Wales Wales
 11. India India
 12. Italië Italië

De genealogie van de achternaam Embra omvat verschillende aspecten die ons in staat stellen in de geschiedenis ervan te duiken. Door de etymologische betekenis van Embra te onderzoeken, ontdekken we aanwijzingen over de oorsprong en evolutie ervan in de loop van de tijd. Op dezelfde manier onthult de aanvankelijke geografische verspreiding van de achternaam Embra verrassende verbanden tussen verschillende regio's en historische gebeurtenissen die het traject ervan hebben gemarkeerd.

Embra en zijn etymologische wortels

Familienamen onthullen ons, vanwege hun uiteenlopende oorsprong, een universum van betekenissen en verbindingen met de geschiedenis en cultuur van verschillende beschavingen over de hele wereld. De geschiedenis van de achternaam Embra omvat deze diversiteit. In het begin was Embra niets meer dan een titel die om praktische of symbolische redenen werd gegeven, zoals de meeste achternamen. In de loop van de tijd werd de achternaam Embra een erfelijke traditie die nu een essentieel onderdeel vormt van de identiteit van degenen die deze naam dragen als een embleem van hun afkomst.

Oorsprong van de achternaam Embra vanuit een diepgaande etymologische benadering

Het verkennen van de etymologie van de achternaam Embra dompelt ons onder in een fascinerende taalreis die aanwijzingen onthult over de oorsprong en verborgen betekenissen ervan. Achternamen zijn niet alleen eenvoudige familielabels, maar zijn ook dragers van voorouderlijke verhalen en tradities die verweven zijn met de culturele diversiteit van de wereld.

De wortel van Embra komt uit oude talen en culturen, wat ons ertoe brengt de evolutie ervan in de loop van de tijd te onderzoeken. Soms kan de fonetische variatie van buitenlandse achternamen het traceren ervan bemoeilijken. Daarom is het van cruciaal belang om rekening te houden met de historische en geografische context waarin Embra ontstaat. Bovendien is het essentieel om de invloed van migraties en mobiliteit van gezinnen met de achternaam Embra te analyseren, waardoor ons begrip van de betekenis en het traject ervan wordt verrijkt.

Geografische spreiding: een reis door de oorsprong van Embra

Het verkennen van de geografische oorsprong van de achternaam Embra brengt ons naar de voorouderlijke wortels van een specifieke regio of plaats. Als we de huidige verdeling van mensen met de achternaam Embra begrijpen, worden we ondergedompeld in een fascinerend verhaal over migraties en familienederzettingen door de eeuwen heen. De prevalentie van Embra in bepaalde gebieden onthult de diepte van de wortels van deze achternaam in die gebieden. Aan de andere kant suggereert het gebrek aan aanwezigheid van Embra op één plaats dat het misschien niet de plaats van herkomst is en dat de aanwezigheid daar een product is van recentere migratiebewegingen.

Het mysterieuze begin van de achternaam Embra vanuit historisch en cultureel perspectief

Jezelf onderdompelen in de historische en culturele context waarin de achternaam Embra ontstond, is als het openen van een deur naar een wereld vol geheimen en fascinerende ontdekkingen. Embra is veel meer dan een simpele familienaam, het is een link met vervlogen tijden, met de tradities en gebruiken van weleer. Er wordt gezegd dat de oorsprong van Embra teruggaat tot tijden van grote veranderingen, strijd om de macht en aanzienlijke vooruitgang op verschillende kennisgebieden.

Het is niet hetzelfde dat Embra zijn oorsprong vond als een manier om een ​​aristocratische klasse te identificeren, met als doel de erfenis ervan te behouden en veilig te stellen, alsof de oorsprong van deze achternaam verband hield met fiscale of wettelijke vereisten. In die zin heeft elke cultuur verschillende stadia van vorming en transformatie van achternamen meegemaakt, en het verhaal van Embra onthult de historisch-sociale omstandigheden die deze cultuur in haar begindagen omringden.

Onderzoek naar de mysterieuze afstamming van Embra

Het onthullen van de voorouderlijke oorsprong van de achternaam Embra is een spannende uitdaging waarvoor je in een zee van historische bronnen en genealogische gegevens moet duiken. Het doorzoeken van oude volkstellingen, het opgraven van vergeten parochieregisters en het opsporen van aanwijzingen in juridische documenten kan licht werpen op de vroegste overblijfselen van Embra en hoe deze zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Het uitstapje naar genetische studies en moleculaire genealogie biedt ook een fascinerend nieuw perspectief om de wortels en verspreiding van de mysterieuze achternaam Embra te onderzoeken, waarbij onvermoede familiebanden en genetische erfenissen worden onthuld die over generaties heen verborgen zijn.

Redenen om het verhaal achter Embra te ontdekken

Het onderzoeken van de oorsprong van een achternaam als Embra kan ieders nieuwsgierigheid opwekken, of het nu om genealogische of culturele redenen is of gewoon uit pure interesse om meer te weten te komen over de familiewortels. Het ontdekken van de betekenis en geschiedenis achter een achternaam kan nieuwe deuren en verbindingen met het verleden openen, waardoor we onze identiteit en plaats in de wereld beter kunnen begrijpen.

Het belang van familieband en identiteitsgevoel met Embra

De familiewortels van Embra onderzoeken

Het ontdekken van de oorsprong van de achternaam Embra is een krachtige manier om banden met onze voorouders te leggen en onze familiegeschiedenis beter te begrijpen. Deze verbinding met het verleden kan ons een grotere waardering voor ons erfgoed geven en ons het gevoel geven dat we deel uitmaken van de wereld.

Het verkennen van de eigen identiteit

Het ontdekken van de betekenis en geschiedenis van Embra kan het gevoel van verbondenheid en zelfkennis vergroten bij een individu dat bekend staat als Embra, waardoor hij of zij een dieper inzicht krijgt in zijn voorouderlijk erfgoed.

Het ontdekken van de betekenis van Embra betekent een reis maken door geschiedenis en culturele diversiteit

Reflecties over de invloed van migratie op onze samenlevingen

Het onderzoeken van de oorsprong van achternamen als Embra, zelfs als ze niet tot onze eigen geschiedenis behoren, kan inzichten opleveren over migratiebewegingen, sociale transformaties en de verspreiding van etnische groepen over verschillende tijden en territoria.

Waardering van culturele diversiteit

Het onderzoeken van de oorsprong van familienamen als Embra bevordert het begrip en respect voor de vele culturen en gebruiken die onze samenleving verrijken. Elke achternaam Embra draagt ​​een uniek verhaal met zich mee dat de diversiteit van oorsprong en ervaringen weerspiegelt die in de wereld van vandaag met elkaar verweven zijn.

Affiniteiten ontdekken met mensen met de achternaam Embra

Het versterken van sociale banden

Wanneer de connectie wordt onthuld met individuen die dezelfde achternaam Embra delen, wordt de deur geopend voor de mogelijkheid om nieuwe vriendschappen en samenwerkingen aan te gaan op basis van voorouderlijke banden of eenvoudige toevalligheden. Deze verbinding kan dienen als basis voor het creëren van een netwerk van wederzijdse steun en solidariteit tussen mensen met een gedeelde geschiedenis of gemeenschappelijke interesses. Profiteer van deze kans om betekenisvolle en verrijkende relaties op te bouwen!

Wederzijdse ondersteuning bij genealogische studies

Individuen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de achternaam Embra hebben de mogelijkheid om samen te werken aan genealogisch onderzoek, waarbij ze bevindingen en hulpmiddelen bijdragen om het gezamenlijke begrip van hun gemeenschappelijke voorouder te verrijken.

Persoonlijke interesses en leerervaring

De wortels van Embra ontdekken

Een duik nemen in de genealogie van de achternaam Embra kan een spannend en onthullend avontuur zijn, een manier om onze familiegeschiedenis en onze plaats in de wereld beter te begrijpen.

De oorsprong van het gezin onderzoeken

Nieuwsgierigheid om de geschiedenis achter de achternaam Embra te ontdekken kan de trigger zijn voor het ontwikkelen van onderzoeks- en analytische denkvaardigheden. Terwijl oude documenten worden onderzocht, genealogische databases worden geraadpleegd en etymologische studies worden uitgevoerd, wordt het vermogen om persoonlijke kennis kritisch te onderzoeken en te verrijken versterkt.

Erfenis en behoud van de familiegeschiedenis van Embra

Archivering en behoud van voorouderlijk erfgoed

Het onderzoeken en samenstellen van de geschiedenis en herkomst van de Embra-lijn kan een essentiële manier zijn om de familie-erfenis in de loop van de tijd te beschermen, en ervoor te zorgen dat de anekdotes, rituelen en triomfen nog generaties lang voortduren.

Verkenning van het verleden om het heden te begrijpen

Door je onder te dompelen in het verleden van Embra kunnen mensen bijdragen aan het mondiale begrip van de evolutie van de mensheid, door aspecten als sociale interactie, bevolkingsbewegingen en culturele transformaties door de eeuwen heen te onderzoeken.

Ontdek het mysterie achter Embra

Samenvattend komt de nieuwsgierigheid naar het verleden van de achternaam Embra voort uit een samensmelting van individueel onderzoek, culturele en historische banden en de wens om het familie-erfgoed van Embra te begrijpen en te behouden. Dit zoekproces verrijkt niet alleen het persoonlijke erfgoed, maar draagt ​​ook bij aan een breder begrip van de collectieve geschiedenis van de mensheid.

 1. Embry
 2. Embara
 3. Embre
 4. Embarba
 5. Embark
 6. Ember
 7. Emberg
 8. Embers
 9. Embert
 10. Embery
 11. Embree
 12. Embrey
 13. Embrin
 14. Embrun
 15. Embury
 16. Enebra
 17. Embarak
 18. Embarka
 19. Emborg
 20. Embarec
 21. Embarek
 22. Embarki
 23. Embriaco
 24. Emparan
 25. Emper
 26. Enberg
 27. Enebral
 28. Enebro
 29. Empar
 30. Emparg
 31. Embarck
 32. Empresa
 33. Emburey
 34. Enbury
 35. Emberger
 36. Emberley
 37. Emberlin
 38. Emberson
 39. Emberton
 40. Emborujo
 41. Enparan
 42. Enver
 43. Empresas
 44. Emporio
 45. Enfer
 46. Enfrun
 47. Empaire
 48. Embareck
 49. Einfort
 50. Embertson