Oorsprong van de achternaam Emons

De oorsprong van de achternaam Emons verkennen

Deze zeldzame en intrigerende naam vindt zijn oorsprong in het middeleeuwse Engeland en is afgeleid van een vrouwelijke voornaam "Emeny" of "Emonie" die tot de 18e eeuw in beide vormen werd gebruikt, waarna deze ook werd geregistreerd als "Ismaine" en "Ismenia". De afleiding komt van de Oud-Germaanse samengestelde naam "Ismagin", wat ijzersterkte betekent.

Een vroege opname van deze naam is te vinden in de Pipe Rolls of Rutland uit 1199, met Ismeine de Cherchefeld als de eerste keer dat deze naam voorkomt, die later ook werd opgenomen als "Ismenia", "Ismeina" en "Hismena " in de Curia Rolls van Suffolk en Nottingham van 1206-1212.

Voorbeelden van de evolutie van de naam na 1276 zijn John Ymanie (1279), Roger Emaygne (1352), Nicholas Eman (1524) en William Immings (1658). Het huwelijk van Stephen Emeney en Elizabeth Wilson werd op 25 juli 1761 vastgelegd in St. Martin-in-the-Fields, Westminster.

De eerste geregistreerde spelling van de achternaam was die van Hugh Imayn in de "Hundred Rolls of Leicester" in 1276 tijdens het bewind van koning Edward I. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden, in Engeland bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in alle landen blijven ‘evolueren’, wat vaak leidde tot opmerkelijke variaties op de oorspronkelijke spelling.

Het historische record verkennen

Door de geschiedenis heen hebben verschillende individuen met de achternaam Emons hun sporen nagelaten in verschillende regio's. Bijvoorbeeld:

- Imania de Monte Alto, genoemd in de Placita de Quo Warranto tijdens het bewind van Edward I-III.

- Emoni Turbend uit Yorkshire verscheen in 1273 in de Hundred Rolls.

- Johannes Ymanie uit Kent werd gedocumenteerd in dezelfde Honderd Rollen.

- Golda Ymaine, ook uit Cambridgeshire, verscheen in de archieven.

- Emonie Spurngold uit Cambridgeshire was een andere persoon met de achternaam.

- Emayn de Ireby werd in 1379 vermeld in de Poll Tax van Yorkshire.

- Imayne de Nesfeld maakte in 1379 ook deel uit van hetzelfde belastingregister.

Een ander interessant voorbeeld is Johannes Nemyny uit 1379, wiens achternaam een ​​bijnaam lijkt te zijn, vergelijkbaar met Nibbs, Nopps, Nabbs en anderen.

Opmerkelijke gebeurtenissen en verbindingen

In de loop van de tijd is de achternaam Emons gedocumenteerd in verschillende documenten, waardoor licht werd geworpen op de personen die deze naam droegen:

- Imyne Chatterton, een weduwe uit Heaton Norris, werd opgenomen in een testament uit 1594 in Chester.

- Robert Emanson, een landeigenaar uit Berwick, ontving in juni 1594 gratie voor piraterij, zoals vermeld in de Calendar of State Papers (Domestic).

- In 1610 trouwde Emonie Thurston (mannelijk) in Elmham Church, Norfolk.

- Emmynie Burgess werd in 1675 begraven in de Great Fransham Church, Norfolk.

- William Best trouwde in 1707 met Frances Immynes in St. Michael, Cornhill.

- William Emmins en Elizabeth House trouwden in 1717 in St. James, Clerkenwell.

- Samuel Love en Jane Imons wisselden geloften uit in St. George, Hanover Square in 1782.

- Joseph Gray en Ann Emens trouwden in dezelfde parochie in 1783.

- Thomas Emans en Mary Ann Blandford trouwden in 1792 in St. George, Hanover Square.

De achternaam Emeny bleef ook bestaan ​​als doopnaam, zoals blijkt uit het huwelijk van Emeny Codd en Mary Carley in St. George, Hanover Square in 1777.

Conclusie

Concluderend: de achternaam Emons heeft een rijke historische achtergrond die zich uitstrekt over het middeleeuwse Engeland en daarbuiten. Aan de hand van verschillende documenten en voorbeelden kunnen we de evolutie van deze naam en zijn variaties door de eeuwen heen volgen. De betekenis van achternamen in de context van de personenbelasting en het bijhouden van gegevens biedt waardevolle inzichten in de levens van personen die de naam Emons droegen. Zoals bij veel achternamen bieden de oorsprong en ontwikkeling ervan een kijkje in het culturele en historische landschap van de tijd waarin deze opkwam.

Bronnen:

- Bardsley, Charles Wareing Endell. Een woordenboek met Engelse en Welshe achternamen (1896).

-Harrison, Henry. Achternamen van het Verenigd Koninkrijk (1912).

 1. Nederland Nederland
 2. Duitsland Duitsland
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. België België
 5. Engeland Engeland
 6. Canada Canada
 7. Australië Australië
 8. Zwitserland Zwitserland
 9. Nigeria Nigeria
 10. Wit-Rusland Wit-Rusland
 11. Verenigde Arabische Emiraten Verenigde Arabische Emiraten
 12. Benin Benin

Het ontdekken van de betekenis achter de achternaam Emons kan de deuren openen naar een wereld van mogelijkheden. Als we ons verdiepen in de etymologie van Emons, kunnen we aanwijzingen vinden die ons ertoe brengen de ware oorsprong ervan te begrijpen. Bovendien geeft het analyseren van de initiële geografische verspreiding van de achternaam Emons ons de mogelijkheid om de wortels ervan te traceren naar afgelegen en exotische plaatsen.

De historische en culturele context waarin de achternaam Emons ontstond, speelt ook een cruciale rol in de geschiedenis ervan. Misschien heeft Emons connecties met belangrijke figuren of gedenkwaardige gebeurtenissen die betekenislagen aan zijn afkomst toevoegen. Kortom: het verkennen van de oorsprong van Emons betekent een fascinerende reis door tijd en ruimte.

Emons en zijn voorouderlijke wortels

Achternamen zijn, in hun verscheidenheid en complexiteit, een venster op het verleden en de culturele diversiteit van verschillende samenlevingen over de hele wereld. Emons, waarvan de oorsprong teruggaat tot onheuglijke tijden, vertegenwoordigt trots die diversiteit. In het begin was Emons, net als veel andere achternamen, niets meer dan een tijdelijke of symbolische aanduiding zonder de erfelijke connotatie die het vandaag de dag heeft. Door de eeuwen heen raakte de achternaam Emons echter geworteld in familietradities, waardoor er een diepe verbinding ontstond met de geschiedenis en identiteit van degenen die de naam Emons dragen.

Verkenning van de etymologische betekenis van de achternaam Emons

Als we ons verdiepen in de etymologie van de achternaam Emons, beginnen we aan een fascinerende reis door familiegeschiedenis en tradities. Elke achternaam heeft een uniek verhaal dat aspecten onthult van de cultuur en gewoonten van de voorouders die de achternaam droegen.

Als we ons verdiepen in de studie van de geboorte van Emons, beseffen we dat de etymologie ervan enigszins ingewikkeld kan zijn om te traceren. De evolutie van talen en fonetische aanpassingen van buitenlandse achternamen kunnen een obstakel vormen bij deze zoektocht. Om deze reden is het niet voldoende om alleen de etymologische oorsprong van Emons te kennen, maar is het essentieel om rekening te houden met de culturele en geografische context ervan, evenals met de verschillende mobiliteiten en migraties van de families die de achternaam Emons dragen.

Geografische verspreiding: een reis om de oorsprong van Emons te ontdekken

Het verkennen van de geografische oorsprong van de achternaam Emons is als het openen van een kaart die ons naar de regio of stad brengt waar deze begon of waar deze voor het eerst populair werd. Het ontdekken van de geografische herkomst van Emons en het analyseren van de huidige verdeling van mensen die die achternaam dragen, kan fascinerende details onthullen over de migratie en vestiging van gezinnen door de eeuwen heen. Wanneer Emons in bepaalde gebieden een veel voorkomende achternaam is, kan er een sterke link met dat gebied worden afgeleid. Aan de andere kant, als de aanwezigheid van Emons ergens schaars is, is het waarschijnlijk dat dit niet de plaats van herkomst is en dat de aanwezigheid van mensen met die achternaam te wijten is aan recentere migratiebewegingen.

De oorsprong van de achternaam Emons gebaseerd op de historische en culturele context

Door ons onder te dompelen in het labyrint van geschiedenis en cultuur kunnen we de mysteries achter de achternaam Emons ontdekken. Deze naam is doordrenkt van betekenis en verweven met draden uit het verleden om geheimen te onthullen over de afstamming en het erfgoed van degenen die de naam dragen. Sinds de oudheid is Emons een symbool van identiteit en verbondenheid, een merk dat generaties en grenzen overstijgt.

Het is niet hetzelfde dat Emons naar voren kwam als een symbool van onderscheiding van een aristocratische familie, met als doel haar erfgoed te beschermen en te bestendigen, alsof de achternaam zijn oorsprong had in fiscale of juridische kwesties. Het is interessant om te observeren hoe elke cultuur verschillende processen van achternaamvorming heeft ervaren, waardoor de geschiedenis en sociale dynamiek van de tijd waarin Emons werd gecreëerd, wordt onthuld.

Onderzoek naar de oorsprong van Emons

Het ontdekken van de afstamming en oorsprong van de achternaam Emons is een spannende taak die tijd, toewijding en het gebruik van verschillende informatiebronnen vereist. Historische gegevens, zoals oude volkstellingen en juridische documenten, kunnen licht werpen op de eerste gedocumenteerde verschijning van Emons in de geschiedenis. Bovendien kunnen genealogische databases en etymologische studies aanwijzingen geven over de betekenis en evolutie van de achternaam door de eeuwen heen.

In de moderne tijd hebben genetische genealogie en DNA-analyse een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we onze familieoorsprong onderzoeken. Deze innovatieve hulpmiddelen kunnen onverwachte genetische verbanden aan het licht brengen, waardoor de migratie en verspreiding van dragers van de achternaam Emons in de loop van de tijd in kaart kan worden gebracht. Kortom, het onderzoek naar de oorsprong van Emons is een fascinerende reis die academische nauwkeurigheid combineert met de opwinding van het ontdekken van onze familiewortels.

Redenen om de geschiedenis van Emons te begrijpen

Het verkennen van het verleden en het ontdekken van de oorsprong van de achternaam Emons kan een wereld van fascinerende mogelijkheden en onthullingen openen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen geïntrigeerd zijn om meer te weten te komen over de geschiedenis achter de achternaam Emons.

Het onderzoeken van de familieband en het versterken van de identiteit van Emons

De familiebanden van Emons ontrafelen

Jezelf onderdompelen in de geschiedenis achter de achternaam Emons kan een eye-openende ervaring zijn, waardoor mensen zich meer verbonden voelen met hun roots en de invloed van hun voorouders op hun leven van vandaag kunnen waarderen.

Verkenning van individuele identiteit

Omgaan met de betekenis en geschiedenis van Emons kan de verbinding en identificatie van een individu met de naam Emons verbeteren, waardoor hij meer kennis kan opdoen over zijn voorouderlijk erfgoed.

Het verleden van Emons kennen betekent je verdiepen in het tapijt van geschiedenis en culturele diversiteit

Onderzoek naar de interacties tussen migratie en sociaal activisme

Het onderzoeken van de wortels van achternamen als Emons, zelfs als ze niet van ons zijn, kan ons inzicht geven in migratieroutes, transformaties in de samenleving en de verspreiding van verschillende etnische groepen over eeuwen en continenten.

Waardering van culturele diversiteit

Door in de achtergronden van familienamen als Emons te duiken, ontstaat een dieper begrip van de veelheid en verscheidenheid aan culturen en gewoonten die deel uitmaken van het sociale weefsel waarin de achternaam Emons zijn oorsprong vond, groeide en vandaag de dag nog steeds voortduurt.

Verbinding met andere mensen met de achternaam Emons

Versterking van de gezinsidentiteit

De ontdekking dat je dezelfde achternaam Emons hebt als andere mensen, kan het begin zijn van een spannend avontuur waarin de gezinsidentiteit wordt versterkt en unieke banden van verbondenheid worden opgebouwd.

Het verleden verkennen door genealogische samenwerking

Degenen die gepassioneerd zijn door de achternaam Emons hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan genealogisch onderzoek en hun inspanningen en middelen te bundelen om meer te ontdekken over hun familiegeschiedenis en erfgoed. Samen kunt u zich verdiepen in archieven, documenten en getuigenissen om de collectieve kennis van uw afkomst te verrijken.

Persoonlijke mysteries en leren

De geschiedenis achter Emons verkennen

Onderzoek naar de oorsprong van de achternaam Emons kan voortkomen uit aangeboren nieuwsgierigheid, een behoefte om meer te begrijpen over onze identiteit en die van anderen.

Ontdekking van de familiegeschiedenis van Emons

Het verkennen van de geschiedenis achter de achternaam Emons kan het begin zijn van een fascinerende reis van persoonlijke ontdekking, waarbij onderzoeksvaardigheden worden ontwikkeld die verder gaan dan het zoeken naar namen en datums in oude documenten. Terwijl u genealogie onderzoekt, krijgt u de mogelijkheid om de verzamelde informatie kritisch te analyseren, patronen en verbanden tussen verschillende generaties te identificeren en te leren de informatie op zinvolle manieren te interpreteren.

Erfenis en behoud van de familietraditie van Emons

Familie-erfenisregistratie

Het onderzoeken en vastleggen van de herkomst van de Emons-afstamming kan een manier zijn om de familie-erfenis voor toekomstige generaties te beschermen, en ervoor te zorgen dat de anekdotes, gebruiken en successen door de jaren heen blijven bestaan.

Ontdekking van nieuwe horizonten

Door het traject van Emons grondig te onderzoeken, openen individuen de deuren naar een beter begrip van de sociaal-culturele evolutie, waarbij de verwevenheid van identiteiten en de dynamiek van transformatie door de eeuwen heen wordt onthuld.

De geboorte van Emons onderzoeken

Samenvattend is het verlangen om de oorsprong van de achternaam Emons te ontdekken gebaseerd op een amalgaam van intieme verkenning, culturele en historische wortels, en het verlangen om het familie-erfgoed van Emons te begrijpen en levend te houden. Deze reis van openbaring verrijkt niet alleen persoonlijke wijsheid, maar draagt ​​ook bij aan een dieper begrip van de gemeenschappelijke geschiedenis van de mensheid.

 1. Emans
 2. Emens
 3. Emmons
 4. Emines
 5. Emmans
 6. Emmens
 7. Enens
 8. Emmins
 9. Emanus
 10. Eenens
 11. Eminga
 12. Emmenes
 13. Emming
 14. Ennens
 15. Emmanus
 16. Emanson
 17. Eminson
 18. Emmines
 19. Eminger
 20. Eninga
 21. Enanga
 22. Emenike
 23. Eningo
 24. Emenhiser
 25. Emminger
 26. Ennenga
 27. Enninga
 28. Eminağa
 29. Enongene
 30. Emenheiser
 31. Eminhizer
 32. Emminghaus
 33. Ennemoser
 34. Enemesia
 35. Enemesio
 36. Enyanche
 37. Eminoğlu
 38. Enenkiel
 39. Emmenegger
 40. Eimannsberger
 41. Eeninkwinkel