Oorsprong van de achternaam Flores

Opgenomen in de spelling van Flores, Florez, Florio, Floris, Flori en mogelijk anderen, is dit een Italiaanse, Spaanse, Franse en Portugese achternaam, zij het met enkele Germaanse associaties. Het is afgeleid van het oorspronkelijke Romeinse (Latijnse) 'florus', wat 'bloeien of bloeien' betekent, aangezien de Romeinen eeuwenlang Spanje en Portugal bezetten. Ze werden verdreven bij de ineenstorting van het Romeinse rijk in het jaar 410, door de stammen die bekend staan ​​als de Vizigothen en de Hunnen, die in de 5e eeuw na Christus vanuit het huidige Oost-Duitsland naar beneden kwamen.

Ze reden allemaal voor hen uit en bereikten Spanje, waar ze zich drie eeuwen vestigden. De Goten hadden een woord in hun taal 'froila', wat 'heer of meester' betekende, en het lijkt erop dat de twee woorden 'in beslag werden genomen' door elkaar. Het is ook waarschijnlijk dat de moderne achternaam een ​​locatiegebonden oorsprong heeft, althans voor sommige naamhouders. Er zijn een aantal plaatsen genaamd Flores en Floris, die achternamen moeten hebben opgegeven. Vroege voorbeelden van religieuze opnames uit oude registers zijn Gonzales Flores, in Bercero, Valladolid, Spanje, op 2 april 1674, Guiseppe Florio in Lipari, Messina, Italië, op 8 juli 1710, Jose Miguel Flores in Mission San Buenaventura, Ventura, Californië op 26 december 1782, en Charlotte Florez, geboren in San Francisco, op 11 november 1920. Het blazoen van het wapen is dat van een blauw veld belast met vijf gouden fleur de lis. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Alonzo Florez, gedateerd op 8 maart 1566, geboren in Santa Maria Magdalena, Valladolid, Spanje, tijdens het bewind van koning Filips 11 van Spanje, keizer van Mexico, 1556 - 1598. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

Het is afgeleid van het Latijnse cognomen Florens of van de nomen Florius of van het toponiem Florinas (SS). Achternaam ook wijdverbreid onder de Chileense, Peruaanse en Filippijnse gemeenschappen die in Italië aanwezig zijn.

De achternaam Flores heeft verschillende geslachten, in Salento en in het westen van Sicilië, in het noorden van Sardinië, in het Napolitaanse gebied en in de provincie Genua.

Flore is typerend voor de provincies Oristano en Nuoro en heeft een afstamming in de provincie Brindisi.

De ware oorsprong van de achternaam Flórez of Flores, die hetzelfde is, ligt in de eigennaam Froyla of Fruela, waarvan Froylez of Frolaz patroniem was, wat later door corruptie Flórez werd.


José Godoy Alcántara somt in zijn "Essay over Castiliaanse achternamen", een werk uitgereikt door de Koninklijke Spaanse Academie", pagina 109, de volgende manieren op waarop de achternaam Flórez is geschreven, tot aan het huidige gebruik: Frola , Frolia, Froila, Fruela, Fruila, Fluira, Fruia, Froiola, Froillo, Froga, Forga, Fruga, Fruie, Fruille, Frolle, Froge, Froyle, Froles, Flores, Fores, Folez, Floriz, Floraz, Floilaz, Froilez, Froileta, Frogazi, Frogaiz, Froiaz, Froiez, Floiraz, Froilaiz, Frogianiz, Froganes, Forganis, Forganes, Frolidi, Froilán, Frolián, Frolán, Florán, Floranes en Florián.


En Angel de los Ríos zegt in zijn "Historical Essay on Castilian surnames", een werk bekroond door dezelfde Spaanse Academie, pagina 111: "In een andere akte van Toledo Fueros, aan de geestelijkheid gegeven door Don Alfonso VII, de In het jaar 1128 is een Ramirus Floraz te zien, die laat zien hoe het patroniem Frolaz Flórez werd, zoals het tegenwoordig wordt gebruikt".


Luis de Salazar y Castro citeert in zijn "Historical Warnings", gepubliceerd in 1688, Ramiro Froylez, een man uit het huis van Guzmán, genoemd ter nagedachtenis aan zijn voorouders, de Froylez, en de vijf keer dat hij hem Ramiro noemt Flores roept hem. Deze held leefde in de 14e eeuw en werd door Don Alfonso de Elfde tot Ridder van de Band gemaakt.


De kroniek van Don Fernando III, uitgave Llano Ponte, spreekt over de diensten bij de verovering van Sevilla, jaar 1248, van de Ricohombre Rodrigo Froylez, zo genoemd in de officiële documenten; Hij citeert hem vijf keer en elke keer noemt hij hem Rodrigo Flores. Deze kroniek is geschreven aan het einde van de 13e eeuw.


De Chronicle of Don Alfonso XI, door Juan Núñez de Villazán, geschreven in de 14e eeuw, citeert de genoemde Ramiro Froylez de Guzmán acht keer en noemt hem telkens Ramir Flores.


Pedro Salazar de Mendoza zegt in zijn "Dignities of Castilla y León", jaar 1657, pagina 84: "Zij die bloemen worden genoemd en heel voorzichtig zijn om geen bloemen genoemd te worden, zorg ervoor dat ze Frolaz heten, dat ze hierin beter zijn dan in de andere".


Het "Boek van de Behetrías", geschreven door Don Pedro I, in de 14e eeuw, citeert de eerder genoemde Ramir Froylez de Guzmán, en noemt hem altijd Ramiro Flórez de Guzmán.


Pater Sota vermeldt in zijn "Príncipes de Asturias y Cantabria", gepubliceerd in 1681, pagina 606, Ramiro Froylez, een afstammeling van de oude familie Flórez, en praat vervolgens over zijn achterkleinzoon, de genoemde Ramiro Froylaz de Guzmán , die hem Ramiro Flórez noemde. Dan zegt hij: "Don Ramiro Flórez of Froylaz"; toe te voegen: "Flórez is een patroniem veranderd van Froylaz, door het gewone volk". Op pagina 610 voegt hij eraan toe: "Van dit geschenk Ramiro Froylaz, of Flórez (vulgariseerde het patroniem)..." en onder verwijzing naar de Poema de la toma de Almería, geschreven in het Latijn in de 12e eeuw, kopieert hij de zin die over Ramiro spreekt. Froylez, generaal van het Leonese leger in genoemde gevangenneming, en die aldus, naast andere complimenten, zegt: Flos eral ic Florum, wat Sota vertaalt: "Het was de bloem van de Flórez". En hij voegt eraan toe: "Dit impliceert duidelijk dat hij het hoofd was van degenen van dit huis en deze achternaam. Hierboven is opgemerkt dat het patroniem van Froylaz, vulgarized, Flórez heette." Dan zegt hij opnieuw, sprekend over de afstammelingen van de tweede zonen van het Guzmán-huis, verbonden met de Flórez: "Ze hebben hun achternaam afgeleid van hun familienaam Froylaz, veranderd in Flórez, die ze tot op de dag van vandaag gebruiken. En dit is het huis van Flórez ... " (pagina 606 e.v.)


Tirso de Avilés, auteur van de bekende "Sumario de Linajes de Asturias", geschreven aan het einde van de 16e eeuw, stelt, sprekend over de Flórez: "Er waren enkele vooraanstaande mannen met deze achternaam, vooral een Pelayo Flórez", die, zoals we zullen zien, Pelayo Froylaz was.


Bisschop Sandoval, die aan het schrijven was in 1615, citeert in zijn "Crónica de Alfonso VII" (pagina 163 beurt en 164), Suero en Diego Frolaz, uit de 12e eeuw, genoemd in het Latijn in hedendaagse documenten, en de zogenaamde " Suero Flores" en "Diego Flores", beide uit dezelfde stam van de oude Froylez.


Bernabé Moreno de Vargas zegt in zijn "Discursos de la Nobleza de España", 1659, dat Flórez patroniem is en uit Froilo komt.


Pellicer citeert in zijn "Informe de los Sarmientos" Ramiro Froylez de Guzmán zelf, en noemt hem Ramiro Flores de Guzmán.


Trelles citeert hem in zijn "Asturias Ilustrada" ook (deel II, tweede deel, pagina 338) en noemt hem Ramiro Flórez, en op pagina 343 en volgende noemt hij Ramiro Frolaz.


Alle moderne geschiedenissen van Spanje noemen hem ook wel Ramiro Flores.


Garibay, die in de 16e eeuw schreef, citeert het drie keer ("Historisch Compendium van Spanje", 1571,pagina 871) en noemt hem Ramiro Flores.


De Infante Don Juan Manuel citeert in zijn "Chronicle", uitgegeven door "España Sagrada", deel II, pagina 222, geschreven in de 14e eeuw, tweemaal zijn tijdgenoot Ramiro en noemt hem Ramirus Flores in het Latijn.< /p >

Salazar de Mendoza noemt hem in zijn "Dignities" uit 1657 Ramiro Frolez de Guzmán.


Argote de Molina kopieert in zijn "Adel van Andalusië", jaar 1588, twee privileges uit 1331, waar Ramir Flores de Guzmán bevestigt (deel II, hoofdstuk 63 en 124), en in de Redondilla's die hij publiceert, uit de 14e eeuw, in hoofdstuk 74 van het tweede deel wordt hij ook wel Ramir Flórez de Guzmán genoemd.


Salazar y Castro daarentegen, "Casa de Lara", 1697, deel III pagina's 326 en 340, citeert hem vier keer, waarvan twee keer Ramiro Frolaz de Guzmán wordt genoemd en twee keer door Don Ramiro Frolaz.


De proloog van pater Carvallo's "Antigüedades de Asturias", geschreven door de beroemde kardinaal Cienfuegos, citeert Pelayo Flórez de Tabladiello, een Ricoman uit de 12e eeuw, en stelt dat hij "van het geslacht van de Froylazes" was, en dat het werd ondertekend "Peragius Froylez". Hij voegt er vervolgens aan toe dat zijn nakomelingen in 1695 "hun reputatie als Flórez hebben behouden en terecht ook hun bloed kunnen waarderen".


Carballo zelf, die in 1620 schrijft, zegt dat Pelayo Froylez, heer van de Páramo de la Focella, "een stam van de familie Flórez" was, en "het zal blijken hoe het een stam van de familie Flórez is". Die heer komt uit de 11e eeuw. Op pagina 327 en volgende citeert hij Ramiro Froylaz, uit de 12e eeuw, veroveraar van Almería, en noemt hem "Ramiro Flórez". en hij noemt zijn zus: "Doña María Frolez, die dezelfde is als Flórez". Op pagina 337 staat dat keizer Don Alfonso VII in 1153 in Oviedo was, in het gezelschap van "Ramiro Flores", "die dezelfde is die de privileges van die vorst bevestigt en Ramiro Frolaz wordt genoemd". Op pagina 340, sprekend over de rebellen tegen Don Alfonso VII, citeert hij "Pelayo Froila, van de familie Flórez"; op pagina 345 spreekt hij van "Pelayo Tabladiello", al genoemd, en zegt "hij kwam uit de Flores de Somiedo". Op pagina 369 handelt hij over Ramiro Froylea de Cifuentes, uit dezelfde familie, en noemt hem "Ramir Flórez de Cifuentes"; Hij noemt ook María Ramírez, zijn dochter (13e eeuw) en noemt haar "María Ramírez Flórez".


Bethencourt noemt in zijn bekende werk "Genealogical and Heraldic History of the Spanish Monarchy" al deze heren "Frolaz", waarbij hij de officiële naam gebruikt.


Trelles zegt in zijn "Asturias Ilustrada", deel IV, pagina 57, dat de "Flórez dit patroniem van Froylaz volgen bij de achternaam van hun belangrijkste stamvader, koning Don Fruela II", en vervolgens, op pagina 61: "dat patroniemen worden direct achter de naam geplaatst, zoals Juan Gutiérrez, Alonso Flórez". Deze auteur wijdt verschillende hoofdstukken aan de familie Flórez, waarin hij de achternaam geeft aan Ramiro, Diego, Pedro en María Flórez, allen uit de 12e eeuw en die in privileges Froylaz worden genoemd. In hoofdstuk XXI staat: "De afstammelingen van don Pelayo Fruela de diaken gaan verder, met de oorsprong van de families van Flórez, Cisneros, Girón..." en dan, als titel: "Lijn van de familie Flórez, die bewaard is gebleven in Asturië, een afstammeling van Don Pelayo Froylaz de diaken zelf". Flórez noemt Pelayo Froylaz de Tabladiello, en hij doet hetzelfde met Suero, Rodrigo en Remigio Froylez, uit de 13e eeuw.


Gándara noemt in zijn "Armas y Triunfos de Galicia", jaar 1660, Ramiro Froylez, de veroveraar van Almería in de 12e eeuw, en die van zijn geslacht, die ze Frolaz noemden, en zegt later dat de kapitein van de Leonese in Almería was hij "graaf don Ramiro Flórez of Frolaz" (pagina 238).


De wijze vader Flórez spreekt in deel I van zijn "Catholic Queens", jaar 1770, pagina 125, over Pelayo Fruela de diaken en zegt, Carvallo citerend: "Pelayo Froilaz de diaken (genaamd Flores in de Crónica General, vanwege tot de reductie van Froilaz of Flórez, tot Flores)


De vooraanstaande Jovellanos citeert in zijn "Diarios", pagina's 88 en 89, een grafinscriptie in de collegiale kerk van San Andrés de Pravia (Asturië), en zegt: "Het lijkt mij dat er Frl.z, wat gelijk zal zijn aan Frolaz of Frolez, later afgeleid van Flórez, wat het patroniem is van Fruela of Froila".


In het eerste deel van het "Spanish Historical Memorial" worden veel privileges uit de 13e eeuw gepubliceerd, bevestigd door Rodrigo Froylez, die Frolaz wordt genoemd in de originelen en Floras in de hedendaagse kopieën, wat de geleidelijke graduatie van Froylez aantoont (11e eeuw) tot Flórez (14e eeuw tot vandaag). (Deze documenten, uit de 13e eeuw, zijn 28).


De eerdere authentieke documentaire getuigenissen zijn voldoende om te bewijzen dat de achternaam Flórez afkomstig is van het patroniem Fruela of Froylaz.

  1. Mexico Mexico
  2. Verenigde Staten Verenigde Staten
  3. Peru Peru
  4. Filipijnen Filipijnen
  5. Bolivia Bolivia
  6. Argentinië Argentinië
  7. Venezuela Venezuela
  8. Honduras Honduras
  9. Chili Chili
  10. El Salvador El Salvador
  11. Brazilië Brazilië
  12. Spanje Spanje

De achternaam Flores. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam flores is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van flores te ontrafelen.

De achternaam Flores in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals flores bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn.

Geschiedenis van Flores

De historische reis van de achternaam flores kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van flores waren.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam flores, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen.

Beroemde personen met de naam Flores

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle floress die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven.

De achternaam Flores en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam flores.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met flores, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

  1. Floras
  2. Florek
  3. Floresy
  4. Florez
  5. Floris
  6. Floros
  7. Flors
  8. Fleres
  9. Floress
  10. Flers
  11. Fleyres
  12. Flohrs
  13. Floresca
  14. Florescu
  15. Floresta
  16. Florios
  17. Florke
  18. Florken
  19. Florkey
  20. Florse
  21. Flowers
  22. Flerez
  23. Florisa
  24. Flouris
  25. Florius
  26. Flôres
  27. Florrez
  28. Flourez
  29. Florko
  30. Florès
  31. Floresto
  32. Falorsi
  33. Fleirez
  34. Floerke
  35. Florack
  36. Florcke
  37. Florestal
  38. Florica
  39. Floricel
  40. Flueras
  41. Florestan
  42. Florissi
  43. Florestin
  44. Florkin
  45. Flerko
  46. Florakis
  47. Falars
  48. Filarek
  49. Florijn
  50. Felarca