Oorsprong van de achternaam Hacard

Deze oude naam is van Frans-Germaanse oorsprong. Er zijn verschillende geclaimde betekenissen. De eerste en meest waarschijnlijke is dat het een van de verschillende vormen is van een samengestelde persoonlijke naam uit de pre-7e eeuw, gebaseerd op het voorvoegsel 'haur', vertaald als 'de havik', plus het achtervoegsel 'hard', wat betekent wat het zegt. Vroege Duitse (Frankische) persoonlijke achternamen waren, net als het Olde Engels en Viking van de 'donkere middeleeuwen', gebaseerd op de concepten van persoonlijke glorie van kracht en goddelijke daden. Verder werd aangenomen dat bepaalde dieren deze attributen ook hadden, de adelaar, de wolf en de leeuw, die zowel toen als in de latere middeleeuwse heraldiek bijzondere favorieten waren, waarin deze 'mythische' objecten ook werden geïntroduceerd.

De Franse 'Dictionnaire etymologique' geeft deze naam als afkomstig uit Anjou, en geregistreerd als Hacard, Hacquard, Haquard en Hacaud, waarbij de Engelse Hachard, Hatchard en Haggard uit dezelfde bron komen. De Engelse opnames zijn echter niet alleen veel ouder dan de Franse, maar de claim in Engeland is dat de naam is afgeleid van het Oudfranse 'hagard', wat 'wild en ongetemd' betekent. Als dit juist is, dan was het ontstaan ​​als een 'bijnaam', misschien voor een outlaw! Veel Franse registers gingen verloren tijdens de onrust van de revolutie van 1789 - 1794 en de daaropvolgende Napoleontische oorlogen die eindigden in 1815, maar twee vroege opnames zijn die van Martin Hacard, een getuige in het dorp Avril, Meurthe et Moselle, op 24 juni. 1671, terwijl op 13 maart 1690 Jean Francois Hacquard werd gedoopt in Gerbeville, ook Meurthe et Moselle. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is die van Alice Haggard, gedateerd 1275, in de Subsidy Rolls van het graafschap Worcester, Engeland, tijdens het bewind van koning Edward 1st, bekend als 'The hammer of the Scots'. ,' 1272 - 1307. Familienamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Frankrijk Frankrijk
 2. Argentinië Argentinië
 3. België België
 4. Chili Chili
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Zwitserland Zwitserland

De achternaam Hacard. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van hacard is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam hacard wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam hacard te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van hacard, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam hacard te vinden zijn.

De achternaam Hacard in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam hacard. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam hacard biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam hacard dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Hacard

De historische kroniek over hacard is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam hacard, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van hacard zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam hacard zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam hacard, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over hacard en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam hacard of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van hacard te sturen.

Beroemde personen met de naam Hacard

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande hacards zijn geweest. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam hacard door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als hacard kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven.

De achternaam Hacard en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van hacard. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van hacard zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam hacard, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met hacard, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Hazard
 2. Hasard
 3. Hachard
 4. Hagard
 5. Haccart
 6. Hachart
 7. Hackerd
 8. Hagart
 9. Haggard
 10. Hasart
 11. Hassard
 12. Hazzard
 13. Heckard
 14. Hizard
 15. Hochard
 16. Hogard
 17. Hauchard
 18. Huchard
 19. Hugard
 20. Hacquard
 21. Hagyard
 22. Haquard
 23. Haszard
 24. Hazart
 25. Hackert
 26. Hacquart
 27. Hagarty
 28. Hagert
 29. Haggart
 30. Hasert
 31. Haugaard
 32. Haugrud
 33. Heckart
 34. Hegardt
 35. Hochart
 36. Hocquard
 37. Hoggard
 38. Huggard
 39. Hawkyard
 40. Hjgaard
 41. Hussard
 42. Haccourt
 43. Hagerdon
 44. Hagerty
 45. Haggarty
 46. Hagoort
 47. Hassert
 48. Haucourt
 49. Haugerud
 50. Heckert