Oorsprong van de achternaam How

Deze interessante achternaam is ofwel een locatienaam van zogenaamde plaatsen, zoals Howe in Norfolk en West-Yorkshire, of het kan een topografische naam zijn voor iemand die bij een kleine heuvel woonde of een door de mens gemaakte heuvel of grafheuvel, beide afgeleid van het Middelengelse "hoe" of het Oudnoorse "haugr" wat "heuvel" of "kruiwagen" betekent. Het kan ook afkomstig zijn van de oude Franse persoonlijke naam Hu(gh)e, door de Noormannen in Groot-Brittannië geïntroduceerd. Dit is in oorsprong een korte vorm van een van de verschillende Germaanse samengestelde namen waarbij het eerste element "knuffel" "hart, geest of geest" betekent, zoals Howard, "hart-dapper", en Hubble, "hart-moedig".

De achternaam dateert uit het begin van de 12e eeuw (zie hieronder). Verdere opnames zijn onder meer Marjorie de Howes (1211), "The Curia Regis Rolls", Leicestershire en Robert atte Hou (1333) "The Place Names and Essex Review of Yorkshire". Variaties in het idioom van de spelling zijn onder meer How, Hoe, Hoo en Hewe. Helen Howe trouwde met William Powncett in St. Leonard Eastcheap, Londen op 16 januari 1550. Een zekere Edward Howe, samen met zijn vrouw Elizabeth en zoon Jeremie, waren emigranten naar de Nieuwe Wereld en zeilden in september 1635 aan boord van de "Truelove" op weg naar New England. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van William de Ho te zijn, die dateerde uit 1121 - Feudal Documents, Essex, tijdens het bewind van koning Stephen, "graaf van Blois", 1100 - 1135. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen voerden personenbelasting in. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Maleisië Maleisië
 2. Singapore Singapore
 3. Engeland Engeland
 4. Bangladesh Bangladesh
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Mauritius Mauritius
 7. Australië Australië
 8. India India
 9. Canada Canada
 10. Saoedi-Arabië Saoedi-Arabië
 11. Indonesië Indonesië
 12. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland

De achternaam How. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van how is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd.

De achternaam How in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam how.

Geschiedenis van How

De historische kroniek over how is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam how, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen.

Beroemde personen met de naam How

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande hows zijn geweest. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam how uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam How en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van how.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met how, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Haw
 2. Hew
 3. Ho
 4. Hoa
 5. Hoe
 6. Hoh
 7. Hoi
 8. Hoo
 9. Hou
 10. Howa
 11. Howe
 12. Hoy
 13. H
 14. Ha
 15. Hae
 16. Hah
 17. Hai
 18. Hao
 19. Hau
 20. Hawa
 21. Hawe
 22. Hay
 23. He
 24. Hea
 25. Hee
 26. Heh
 27. Hei
 28. Heo
 29. Heu
 30. Hewe
 31. Hey
 32. Hi
 33. Hia
 34. Hie
 35. Hiu
 36. Hoeh
 37. Hoey
 38. Hoha
 39. Hohe
 40. Hooe
 41. Hooy
 42. Houwe
 43. Houy
 44. Howay
 45. Howey
 46. Howie
 47. Hoya
 48. Hoye
 49. Hoyo
 50. Hu