Oorsprong van de achternaam Jonuzi

Men zou redelijkerwijs kunnen stellen dat dit de bekendste voor- en achternaam van de christelijke wereld is. Het werd opgetekend vanaf de 12e eeuw na Christus. verder in elk Europees land, en in een breed scala aan spellingen, waarvan er naar verluidt in totaal meer dan veertienhonderd zijn. Deze variëren van de basisvormen zoals Jon of John (Engeland en Wales), Evan (Wales), Ian (Schotland), Shane (Ierland), Ivan (Rusland) en Jean (Frankrijk), tot de Italiaanse Giovanni, Zanni en Zoane , de Poolse Janus, de Tsjechische Jan, Janak en Jansky, tot de verkleinwoorden Jenkin, Jeannet, Nannini, Zanicchi en Gianuzzi, de patroniemen Johnson, Joynson, Jenson, Jocie, Ivanshintsev en Ivashechkin.

Hoe ook gespeld, ze zijn allemaal afgeleid van het bijbelse Hebreeuws "Yochanan", wat zich vertaalt als "Hij die Jehovah heeft begunstigd (met een zoon)". De naam werd vooral populair na de 12e eeuw toen terugkerende kruisvaarders uit het Heilige Land hun kinderen vaak bij bijbelse namen noemden ter herdenking van de pelgrimstocht van de vader, deze ontwikkelden zich vervolgens tot achternamen. De vroegste vermeldingen van achternamen zijn te vinden in Groot-Brittannië, waaronder Thomas John in de "Hundred Rolls" van het graafschap Buckinghamshire voor het jaar 1279, en Arnold Johan in het "Letter Book"-register van 1280 voor de stad Londen. In Duitsland komt Walterus filius Johannis voor in de oorkonden van de stad Vaihingen uit 1323, terwijl de oorkonden uit 1344 van de stad Friedberg Baumeister Johannssen vermelden. Aangenomen wordt dat de eerste geregistreerde spelling van de achternaam in welke spelling dan ook die van Pertus Johannis is, die dateerde uit 1230 n. 111 van Engeland, 1216 tot 1272.

 1. Macedonië Macedonië
 2. Albanië Albanië
 3. Kosovo Kosovo
 4. Griekenland Griekenland
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Bosnië en Herzegovina Bosnië en Herzegovina
 7. Slovenië Slovenië
 8. Zweden Zweden
 9. Oostenrijk Oostenrijk
 10. Zwitserland Zwitserland
 11. Servië Servië
 12. Kroatië Kroatië

De achternaam Jonuzi. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam jonuzi is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van jonuzi te ontrafelen. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van jonuzi leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van jonuzi te bieden.

De achternaam Jonuzi in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals jonuzi bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. Er is een aanzienlijke kans dat jonuzi de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar jonuzi het meest voorkomt de volgende zijn.

Geschiedenis van Jonuzi

De historische reis van de achternaam jonuzi kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van jonuzi waren. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam jonuzi droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam jonuzi hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam jonuzi, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van jonuzi kunnen worden gewijzigd.

Beroemde personen met de naam Jonuzi

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle jonuzis die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam jonuzi, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven. Als u of iemand die u kent de achternaam jonuzi draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam jonuzi uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Jonuzi en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam jonuzi. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam jonuzi, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van jonuzi te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met jonuzi, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Januzi
 2. Junuzi
 3. Jonizi
 4. Januzzi
 5. Jonasi
 6. Janci
 7. Janiz
 8. Janji
 9. Jannuzzi
 10. Janski
 11. Januas
 12. Janus
 13. Janusz
 14. Janz
 15. Janza
 16. Janze
 17. Jinez
 18. Jinzo
 19. Jonac
 20. Jonak
 21. Jonas
 22. Jonc
 23. Jones
 24. Jong
 25. Jonge
 26. Jongh
 27. Jonghe
 28. Jongs
 29. Joniak
 30. Joniec
 31. Jonis
 32. Jonk
 33. Jonke
 34. Jonkeu
 35. Jons
 36. Joung
 37. Junez
 38. Junus
 39. Junza
 40. Jongue
 41. Jingyi
 42. Janez
 43. Jonjo
 44. Janosi
 45. Jonnes
 46. Jonase
 47. Joncka
 48. Janki
 49. Jongo
 50. Jongwe