Oorsprong van de achternaam Juniper

Deze ongebruikelijke en interessante naam is een matroniem, dat wil zeggen een achternaam die is afgeleid van de naam van de moeder van de eerste drager. Dergelijke achternaamformaties zijn zeldzaam in christelijk Europa. In dit geval is de achternaam een ​​afgeleide van de middeleeuwse vrouwelijke voornaam "Jennifer" of "Jenifer", van het Welshe "Gwenhwyfar", wat een samenstelling is van de woorden "gwen", wat eerlijk of wit betekent, "(g )wyf", wat glad of meeslepend betekent, en "fawr", groot. De koningin van koning Arthur droeg de naam "Guinevere", en tot de 19e eeuw werd de persoonlijke vrouwelijke naam "Jennifer" voornamelijk in Cornwall gevonden.

Variaties op de achternaam in het moderne idioom zijn onder meer "Genever, Juniper, Junifer en Genevrier". Ann Juniper trouwde met Joseph Foreside op 12 juni 1791 in St. Dunstan's, Stepney, in Londen. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Mabilia Jenener te zijn, die dateerde uit 1296, in de "Sussex Subsidy Rolls", tijdens het bewind van koning Edward 1, bekend als "The Hammer of the Scots", 1272 - 1307. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Australië Australië
 4. Canada Canada
 5. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 6. Nigeria Nigeria
 7. Nieuw-Zeeland Nieuw-Zeeland
 8. Frankrijk Frankrijk
 9. Wales Wales
 10. Spanje Spanje
 11. Indonesië Indonesië
 12. Singapore Singapore

De achternaam Juniper. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van juniper is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. De geschiedenis van de achternaam juniper is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van juniper te ontrafelen. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam juniper te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van juniper, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam juniper te vinden zijn.

De achternaam Juniper in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam juniper. Het is gebruikelijk dat achternamen zoals juniper bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De mobiliteit van mensen die de achternaam juniper dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Juniper

De historische kroniek over juniper is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De historische reis van de achternaam juniper kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van juniper waren. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam juniper zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam juniper, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam juniper, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam juniper of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van juniper te sturen.

Beroemde personen met de naam Juniper

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande junipers zijn geweest. Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle junipers die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Een achternaam als juniper kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam juniper uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Juniper en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van juniper. Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam juniper. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam juniper, evenals naar vele andere achternamen.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met juniper, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Janifer
 2. Jenifer
 3. Jumper
 4. Janiver
 5. Janvier
 6. Jennifer
 7. Juanpera
 8. Juanpere
 9. Jeniffer
 10. Jhenifer
 11. Jenyfer
 12. Janvre
 13. Jimber
 14. Joanpere
 15. Juamperez
 16. Juan perez
 17. Jenniffer
 18. Jennyfer
 19. Jennefer
 20. Jambers
 21. Jambert
 22. Jambor
 23. Janvrin
 24. Jnpierre
 25. Jámbor
 26. Jenvrin
 27. Jamberg
 28. Jean-pierre
 29. Jeanbart
 30. Jeanfreau
 31. Jeanpierre
 32. Jean-bart
 33. John-pierre
 34. Jean pierre
 35. Jambroes
 36. Jambeiro
 37. Janvresse
 38. Jambrina
 39. Jambrino
 40. Jimborean
 41. Jambrich
 42. Jnfrancois
 43. Jambrešić
 44. Jambrović
 45. Jeanbourquin
 46. Jeanfrancois
 47. Jean-francois