Oorsprong van de achternaam Keepe

Opgenomen als atte Keep, de Keep, Keep, Kepe en Keepe, is deze interessante achternaam van vroegmiddeleeuwse Engelse oorsprong. Het was een woonhuis en beschreef een persoon die in een kasteel woonde zoals in de Keep, of mogelijk was het een beroep en beschreef het misschien een cipier. In dat geval is de oorsprong het Middelnederlandse woord "houden", van het werkwoord "houden", dat vasthouden of mogelijk verdedigen betekent. Deze achternaam verscheen voor het eerst in archieven aan het einde van de 13e eeuw (zie hieronder), en vroege opnames omvatten: Thomas at Kepe in de Subsidy Court-rollen van Sussex uit 1327; Roger Kep werd vermeld in Kirby's Quest for Somerset in 1328; en Robert de Keepe werd opgenomen in de Subsidy Tax Rolls of Cumberland in 1332.

Opnamen uit London Church Registers omvatten: de doop van John, zoon van William Kepe, in St. Dunstan's, Stepney; de doop van de dochter van William Keppe in St. Mary Magdalene, Bermodsey, op 16 juni 1583; en de doop van Mary Keep in 1681, in St. Martin in the Fields, Westminster. Een wapenschild dat aan een Keep-familie was verleend, had het blazoen van een goudveld belast met een rode fesse en op een kanton een galei met roeispanen in actie. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van William atte Kep te zijn. Dit was gedateerd 1290, in de "Close Rolls Records", tijdens het bewind van koning Edward 1, bekend als "The Hammer of the Scots", 1272 - 1307. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland werd dit ook wel Poll Tax genoemd. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Nederland Nederland
 3. Verenigde Staten Verenigde Staten
 4. Zuid-Afrika Zuid-Afrika
 5. Schotland Schotland
 6. Australië Australië
 7. Nigeria Nigeria

De achternaam Keepe. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam keepe is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van keepe te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam keepe wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam keepe te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van keepe, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam keepe te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van keepe te bieden.

De achternaam Keepe in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals keepe bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam keepe biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam keepe dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Keepe

De historische reis van de achternaam keepe kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van keepe waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam keepe, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van keepe zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam keepe zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam keepe hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam keepe, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over keepe en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam keepe of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van keepe te sturen.

Beroemde personen met de naam Keepe

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle keepes die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam keepe door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als keepe kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam keepe draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden.

De achternaam Keepe en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam keepe. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van keepe zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam keepe, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van keepe te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met keepe, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Keefe
 2. Keep
 3. Keeve
 4. Kiepe
 5. Keppe
 6. Kappe
 7. Kaupe
 8. Kebe
 9. Keef
 10. Keeffe
 11. Keife
 12. Keip
 13. Kep
 14. Kepa
 15. Kepp
 16. Keppy
 17. Keup
 18. Khupe
 19. Kiefe
 20. Kiep
 21. Kipe
 22. Koep
 23. Koepf
 24. Koepp
 25. Koeppe
 26. Kope
 27. Koppe
 28. Kpehe
 29. Keipo
 30. Kepae
 31. Keppa
 32. Kupe
 33. Kiape
 34. Kape
 35. Keppie
 36. Keave
 37. Kabe
 38. Kabwe
 39. Kaeb
 40. Kap
 41. Kapa
 42. Kapp
 43. Kappa
 44. Kapu
 45. Kaup
 46. Kaupa
 47. Kaupp
 48. Kaupu
 49. Kave
 50. Kaveie