Oorsprong van de achternaam Kneafsey

Deze ongebruikelijke en oude Ierse achternaam is afgeleid van de Gaelische vorm van "O Cnaimhsighe", waarvan vroeg onderzoek aannam dat het afkomstig was van een (waarschijnlijk) verouderde vrouwelijke voornaam. Meer recentelijk is gesuggereerd dat de naam in feite locatiegebonden is en een omzetting van het Gaelic "An Cnoc Muire", wat "De heuvel van Onze-Lieve-Vrouw" betekent. Dit is mogelijk, maar onwaarschijnlijk, aangezien slechts een handvol Ierse achternamen op een geschatte zesduizend van professionele oorsprong zijn. De naam komt het meest voor in County Donegal, waar hij ook wordt geregistreerd als Neaphsy en Neecy, en in mindere mate in Co.

Mayo. De gegevens van Ierland zijn schaars; ze werden meestal tijdens een conflict vernietigd, en dit is vooral triest omdat Gaelische achternamen bijna alle andere in Europa voorafgingen. Als de archieven bestaan, zijn ze onsamenhangend, meestal, zoals in dit geval, met vele eeuwen tussen de gebeurtenissen. Na de eerste opname gingen er vijfhonderd jaar voorbij tot die van Philip MacShane Neasy, in 1584, een van Lord Viscount Roche's mannen, en een demonstrant tegen de heerschappij van Sir Walter Raleigh. Lord Roche was de verliezer, en het kan zijn dat de "Kneafseys" werden verbannen naar Donegal vanuit (mogelijk) hun geboorteland County Cork. Opnames omvatten; Thomas (31 jaar), Biddy (24 jaar) en Mary (24 jaar) Knavesy (zoals gespeld), passagiers op het schip "Cornelia" van Liverpool, naar New York, die op 10 april 1847 inscheepte, ten tijde van de Grote Hongersnood. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Scannlan O'Cnaimhsighe te zijn, die dateerde uit 1095, opgenomen in de "Annals of Ireland", als Confessor (Anamchara) van Lismore, Cork, tijdens het bewind van The O' Briens, Koningen van Munster, 1022 - 1169. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen personenbelasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

 1. Engeland Engeland
 2. Verenigde Staten Verenigde Staten
 3. Ierland Ierland
 4. Australië Australië
 5. Schotland Schotland
 6. Canada Canada
 7. Duitsland Duitsland
 8. Frankrijk Frankrijk
 9. Zuid-Korea Zuid-Korea
 10. Kaaimaneilanden Kaaimaneilanden
 11. Britse Maagdeneilanden Britse Maagdeneilanden

De achternaam Kneafsey. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam kneafsey wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. We kunnen proberen de genealogie van de achternaam kneafsey te traceren, en naast de oorspronkelijke locaties van kneafsey, kunnen we ontdekken waar tegenwoordig mensen met de achternaam kneafsey te vinden zijn. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van kneafsey te bieden.

De achternaam Kneafsey in de wereld

De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam kneafsey biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties. De mobiliteit van mensen die de achternaam kneafsey dragen, heeft ertoe geleid dat deze in verschillende landen aanwezig is, zoals u kunt vaststellen.

Geschiedenis van Kneafsey

Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam kneafsey, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van kneafsey zich ontwikkelde. De geschiedenis, heraldiek, wapenschilden en mogelijke adel van de achternaam kneafsey zijn verspreid over documenten in verschillende regio's en historische periodes, waardoor het noodzakelijk is een complexe puzzel te reconstrueren om de feiten vanuit een realistisch perspectief te benaderen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam kneafsey hebben kunnen verzamelen.

We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over kneafsey en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website. Houd er rekening mee dat als u in staat bent om meer gegevens te verstrekken over de achternaam kneafsey of enige andere achternaam en de oorsprong ervan, we uw samenwerking met ons op prijs stellen door ons informatie over de oorsprong van kneafsey te sturen.

Beroemde personen met de naam Kneafsey

Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam kneafsey door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Een achternaam als kneafsey kan een persoon verbinden met een illustere afstamming en een vooraanstaand wapenschild. Het is echter belangrijk te onthouden dat het individuen zijn die, door hun leven en handelen, roem en erkenning aan hun achternamen geven. Als u of iemand die u kent de achternaam kneafsey draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam kneafsey uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Kneafsey en zijn bibliografische bronnen

De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van kneafsey zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. We vinden het zeer aan te raden om de volgende bronnen te raadplegen als u onderzoek wilt doen naar de achternaam kneafsey, evenals naar vele andere achternamen. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van kneafsey te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met kneafsey, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Kanefsky
 2. Kanevsky
 3. Kanofsky
 4. Knapek
 5. Knapke
 6. Knavs
 7. Kampsen
 8. Kempisty
 9. Kempke
 10. Kempken
 11. Kempker
 12. Kempkes
 13. Kemps
 14. Kempski
 15. Kempson
 16. Kempster
 17. Kenefick
 18. Knaeps
 19. Knapczyk
 20. Knaphus
 21. Knapic
 22. Knapick
 23. Knapik
 24. Knapps
 25. Knapstein
 26. Knibbs
 27. Knieps
 28. Knips
 29. Knoepke
 30. Knoops
 31. Knopes
 32. Knopke
 33. Knopps
 34. Knops
 35. Knyphausen
 36. Komovsky
 37. Konopasek
 38. Kenfack
 39. Kempes
 40. Kenps
 41. Kampes
 42. Kampuse
 43. Knapiak
 44. Kenbeek
 45. Konefka
 46. Khnayfes
 47. Knappik
 48. Kempska
 49. Knypek
 50. Knopek