Oorsprong van de achternaam Lacroux

Deze oude achternaam is van Romeinse (Latijnse) pre-christelijke oorsprong. Het is afgeleid van het woord 'crucis' dat 'kruis' betekent. Er zijn verschillende mogelijke oorsprongen, de meest populaire is dat het oorspronkelijk een woonnaam was voor een persoon die woonde op een van de vele plaatsen genaamd Cruc of Cros. Deze zijn genoemd naar een 'kruis' dat was opgericht om een ​​stameetplaats of misschien een markt te markeren, met weinig of geen religieuze betekenis. In veel gevallen, vooral in Zuid-Europa, was de achternaam semi-religieus.

Het duidde op een leek, dat wil zeggen, geen lid van de geestelijkheid aangezien ze celibatair waren, die een kruis droeg tijdens de feesten van de christelijke kerk. Elk Europees land heeft zijn eigen vormen van de achternaam, en voorbeelden hiervan zijn Cross en Crosse (Engels), Grose (Frans), Cruz en Cruces (Spaans), Kreuze en Kreuziger (Duits) en Vercruysse (Vlaams). sommige spellingen. Vroege voorbeelden van opnames van achternamen uit authentieke burgerlijke en religieuze registers zijn Richard del Crosse, in de Assize Court Rolls of Lancashire, Engeland, in het jaar 1285, en William atte Cros, in de Subsidy Rolls of Suffolk in 1327. Francisco Lopez Cruz werd geregistreerd in Nuestra Senora de la Antugua, Valladolid, Spanje, op 2 maart 1566, terwijl Tomas de la Cruz werd geboren in Santa Barabara Mission, Californië, op 3 december 1799. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam is dat van Humfrey de Cruce, gedateerd 1273, in de Hundred Rolls of Oxfordshire, Engeland, tijdens het bewind van koning Edward 1, bekend als "The Hammer of the Scots", 1272 - 1307. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Frankrijk Frankrijk
 2. Argentinië Argentinië
 3. Brazilië Brazilië
 4. Dominikaanse Republiek Dominikaanse Republiek
 5. Verenigde Staten Verenigde Staten
 6. Canada Canada
 7. Andorra Andorra
 8. Australië Australië
 9. België België
 10. Zwitserland Zwitserland
 11. Ivoorkust Ivoorkust
 12. China China

De achternaam Lacroux. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van lacroux is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van lacroux te bieden.

De achternaam Lacroux in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam lacroux.

Geschiedenis van Lacroux

De historische kroniek over lacroux is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam lacroux hebben kunnen verzamelen.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam lacroux, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen.

Beroemde personen met de naam Lacroux

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande lacrouxs zijn geweest. Als u of iemand die u kent de achternaam lacroux draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam lacroux uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Lacroux en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van lacroux. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van lacroux te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met lacroux, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Lacroix
 2. Lacrouz
 3. Lacroce
 4. Lacrois
 5. Lacross
 6. Lacruz
 7. La croix
 8. Lecroix
 9. Lakroix
 10. Lacroes
 11. Lacrose
 12. Legroux
 13. Lacroze
 14. Lecreux
 15. Lakrouz
 16. Lacrus
 17. Lacreuse
 18. Lacrosse
 19. Lecros
 20. Lecureux
 21. Lescaroux
 22. Lagruz
 23. Lacraz
 24. Lecroq
 25. Lacaros
 26. La-cruz
 27. Lecroc
 28. La croce
 29. Lagrois
 30. Lazreug
 31. La cruz
 32. Lacarcel
 33. Lacerca
 34. Lacourse
 35. Lagreca
 36. Lagrega
 37. Lagresa
 38. Lagreze
 39. Lascorz
 40. Lascours
 41. Lazaros
 42. Lazarus
 43. Lazrag
 44. Lazrak
 45. Lazraq
 46. Lazreg
 47. Lecaros
 48. Lecaroz
 49. Lecours
 50. Legros