Oorsprong van de achternaam Landrean

Deze zeer ongebruikelijke achternaam, zeldzaam in Engeland, is afkomstig van de oude Griekse mannelijke persoonlijke naam "Leander", wat "leeuw-man" betekent, wiens populariteit te danken was aan St. Leander, circa 550 - 600 na Christus, bisschop van Sevilla en zoon van Severian, hertog van Carthagena. Door zijn wijsheid en redenering verkreeg hij de bekering tot de orthodoxie van zowel de Visigoten als de Suevi. Hij schreef ook een invloedrijke regel voor nonnen en introduceerde in het Westen de gewoonte om de geloofsbelijdenis van Nicea tijdens de mis te zingen. Zijn feestdag is 27 februari.

Er is een oud Grieks verhaal dat het verhaal vertelt van Hero, een priesteres van Venus, die verliefd werd op Leander; hij zwom elke nacht de Hellespont over om haar te bezoeken, en op een nacht verdronk hij. Met een gebroken hart wierp Hero zich in dezelfde zee. De naam komt in Frankrijk voor als Landre, Landeaux en Landrean, terwijl Lander in Engeland een variant kan zijn. Georgius, zoon van Caspar Leander werd gedoopt op 17 februari 1628 in Mittelfranken, Rothenburg ob der Tauber, terwijl Katharina Sophie, dochter van Peter, werd gedoopt op 16 juli 1672 in Buetzow, Mecklenburg-Schwerin, en trouwde later met Christian Hincke op 10 januari 1700 bij Roebel, Mecklenburg-Schwerin. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Henri Landre te zijn, die dateerde uit 1627, een getuige in Gien, Loiret, Frankrijk, tijdens het bewind van koning Lodewijk X111 van Frankrijk, bekend als "The Just", 1610 - 1643. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de originele spelling.

 1. Canada Canada

De achternaam Landrean. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

Het ontdekken van de historische wortels van landrean is diep interessant, omdat het ons terugbrengt naar de voorouders en familieleden die deze stamlijn hebben gevestigd. Onderzoek naar de mogelijke oorsprong van landrean leidt ons tot meer kennis over degenen die deze achternaam dragen.

De achternaam Landrean in de wereld

Hoewel achternamen een specifieke oorsprong hebben op een bepaald moment en in een specifieke regio van de planeet, hebben velen van hen zich over de hele wereld verspreid om verschillende redenen, zoals het geval is met de achternaam landrean. Er is een aanzienlijke kans dat landrean de grenzen van zijn oorspronkelijke plaats heeft overschreden om zich in meerdere of mindere mate in andere delen van de wereld te vestigen. Met alle informatie die we vandaag hebben, kan worden gezegd dat de landen waar landrean het meest voorkomt de volgende zijn.

Geschiedenis van Landrean

De historische kroniek over landrean is gebaseerd op een opvallende reeks gebeurtenissen die werden geleid door degenen die deze achternaam door de geschiedenis heen hebben gedragen. De daden, de levenswijze, de plaatsen waar ze woonden, de familierelaties die ze hadden, de banen die de eersten die de achternaam landrean droegen hadden, zijn terug te vinden in elke blik op de geschiedenis van deze stamboom.

We suggereren dat, als u meer wilt weten over de achternaam landrean, u probeert deze te lokaliseren via de bibliografische bronnen die we aanbevelen. Het is gebruikelijk dat liefhebbers van genealogie en achternamen ons informatie van bijzondere waarde verschaffen, dus de gegevens die we aanbieden over de oorsprong van landrean kunnen worden gewijzigd.

Beroemde personen met de naam Landrean

Het is meer dan waarschijnlijk dat er door de geschiedenis heen enkele vooraanstaande landreans zijn geweest. We gaan ervan uit dat er aanzienlijke bijdragen aan de mensheid zijn geleverd door personen met de achternaam landrean, hoewel niet al deze verhalen tot op de dag van vandaag bewaard zijn gebleven.

De achternaam Landrean en zijn bibliografische bronnen

Dankzij een belangrijke bibliografische herziening hebben we tot nu toe informatie verzameld over de heraldiek, geschiedenis en genealogie van landrean. De bibliografie verzamelt informatie gerelateerd aan de achternaam landrean, waardoor we meer te weten kunnen komen over de betekenis ervan.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met landrean, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Landreani
 2. Landrian
 3. Landreau
 4. Landerman
 5. Landra
 6. Landram
 7. Landras
 8. Landrau
 9. Landre
 10. Landrecy
 11. Landree
 12. Landres
 13. Landresi
 14. Landress
 15. Landreth
 16. Landrey
 17. Landriani
 18. Landrigan
 19. Landron
 20. Landrain
 21. Landrin
 22. Landriau
 23. Landureau
 24. Lander
 25. Landera
 26. Landeras
 27. Landerer
 28. Landero
 29. Landers
 30. Landheer
 31. Landherr
 32. Landreneau
 33. Landrie
 34. Landrieu
 35. Landrieve
 36. Landrio
 37. Landrit
 38. Landrith
 39. Landro
 40. Landrove
 41. Landrum
 42. Landrus
 43. Landry
 44. Landwehr
 45. Landwer
 46. Lanterman
 47. Leandre
 48. Leandres
 49. Leandrez
 50. Lenderman