Oorsprong van de achternaam Lee

Deze beroemde naam geregistreerd als Lee, Lees, Lea, Leas, Lease en Leese is van oud-Engelse oorsprong. Het is meestal locatiegebonden en is afgeleid van een van de plaatsen die zijn genoemd met het pre-7e-eeuwse element "leah". Dit vertaalt zich als "een open plek" in een bos of bos, maar kan een waterweide beschrijven, waarbij het woord verschillende betekenissen heeft in verschillende delen van het land. Voorbeelden van de plaatsnamen zijn Lee in Buckinghamshire en Hampshire, en ook Lea in Cheshire, Lincolnshire en Wiltshire. De naam kan ook topografisch zijn, voor iemand die op een open plek of weiland woonde, zoals in de achternaam 'Atlee'.

De naam is een van de vroegst geregistreerde (zie hieronder) en vroege voorbeelden zijn Turqod de la Lea, in de 1193 Pipe Rolls of Warwickshire, Roger de Lees of Norfolk en Richard de la Lee in de 1272 Hundred Rolls of Wiltshire, terwijl Robert Leese is opgenomen in het Wills Register van het graafschap Cheshire in 1593. Voorbeelden uit kerkregisters zijn onder meer John Lee, die in 1550 in Londen met Agnes Masset trouwde, en Anne Lease, een weduwe, die in 1577 ook in Londen met William Sulham trouwde. Sir Henry Lee (1530 - 1610) was meester van de munitie en persoonlijk kampioen van koningin Elizabeth van 1559 tot 1590, toen zijn zoon de functie overnam. De eerste geregistreerde spelling van de familienaam blijkt die van Ailric de la Leie te zijn, die werd gedateerd rond 1148, in de "Charters of Northamptonshire", tijdens het bewind van koning Stephen, bekend als "Count of Blois", 1135 - 1154. Achternamen werden noodzakelijk toen regeringen persoonlijke belasting invoerden. In Engeland stond dit bekend als Poll Tax. Door de eeuwen heen zijn achternamen in elk land blijven "ontwikkelen", wat vaak leidde tot verbazingwekkende varianten van de oorspronkelijke spelling.

Chinese achternaam betekent "minister" of mogelijk afgeleid van de naam van de oude staat Li.

 1. Verenigde Staten Verenigde Staten
 2. Maleisië Maleisië
 3. Noord-Korea Noord-Korea
 4. Vietnam Vietnam
 5. Laos Laos
 6. Singapore Singapore
 7. Engeland Engeland
 8. Canada Canada
 9. Zuid-Korea Zuid-Korea
 10. Australië Australië
 11. China China
 12. Filipijnen Filipijnen

De achternaam Lee. Genealogie, herkomst, geschiedenis, betekenis en belang

De geschiedenis van de achternaam lee is, net als die van de meeste achternamen, een complexe en fascinerende reis naar oude tijden met het doel de herkomst van lee te ontrafelen. De herkomst, het wapenschild of de verschillende heraldische schilden en de bibliografie waarin de achternaam lee wordt genoemd, maken deel uit van dit spannende onderzoek. Gezien wat we weten over hoe achternamen zijn ontstaan, is het mogelijk om een realistische verklaring voor de oorsprong van lee te bieden.

De achternaam Lee in de wereld

Het is gebruikelijk dat achternamen zoals lee bekend zijn geworden in plaatsen ver verwijderd van hun land of regio van herkomst. Ontdek welke dat zijn. De lijst van landen met de grootste aanwezigheid van mensen met de achternaam lee biedt ons een perspectief op de geschiedenis van de achternaam, voorbij zijn oorsprong, door ons te concentreren op zijn migraties.

Geschiedenis van Lee

De historische reis van de achternaam lee kan worden teruggevolgd naar degenen die de eerste dragers van lee waren. Voor iemand zoals u, die geïnteresseerd is in de geschiedenis achter de achternaam lee, is het essentieel om allerlei informatie te vinden, zowel direct als zijdelings, die helpt bij het opstellen van een solide verhaal over hoe de geboorte en expansie van lee zich ontwikkelde. In de volgende regels vindt u alles wat we over de achternaam lee hebben kunnen verzamelen.

U kunt ons regelmatig bezoeken om meer informatie te krijgen over de oorsprong van de achternaam lee, aangezien we vaak waardevolle bijdragen accepteren van andere personen die geïnteresseerd zijn in heraldiek en de geschiedenis van achternamen. We houden onze website up-to-date door eigen onderzoek en ook dankzij bijdragen van mensen zoals u, na verificatie; dus als u informatie heeft over lee en deze naar ons stuurt, zullen we deze bijwerken op deze website.

Beroemde personen met de naam Lee

Helaas is het zeer waarschijnlijk dat niet alle lees die opmerkelijke daden hebben verricht, zijn opgenomen in de historische kronieken en archieven. Helaas zijn niet alle bijdragen van personen met de achternaam lee door de kroniekschrijvers van die tijd vastgelegd. Als u of iemand die u kent de achternaam lee draagt, kunt u mogelijk illustere stambomen opbouwen door uw inspanningen en deugden. Het is onze wens om in deze sectie die personen met de achternaam lee uit te lichten die, om wat voor reden dan ook, hun invloed op de loop van de geschiedenis hebben achtergelaten.

De achternaam Lee en zijn bibliografische bronnen

Het spreekt voor zich dat het raadplegen van bibliografische en documentaire bronnen essentieel is om toegang te krijgen tot informatie over de oorsprong van de achternaam lee. De oorsprong, geschiedenis, het wapenschild of de verschillende wapenschilden en de heraldiek van lee zijn opgenomen in een grote verscheidenheid aan bronnen en documenten die essentieel zijn om te kennen voor een betere samenstelling. Toegang tot de archieven van de plaats of plaatsen waar uw voorouders zijn geboren en hebben geleefd, is natuurlijk een goede manier om de oorsprong van lee te traceren.

BRONNEN

Deze bronnen zijn essentieel om kennis te maken met lee, en tegelijkertijd met achternamen in het algemeen.

 1. Lae
 2. Le
 3. Lea
 4. Leeu
 5. Leh
 6. Lehe
 7. Lei
 8. Leo
 9. Leu
 10. Lew
 11. Lewe
 12. Ley
 13. Leye
 14. Lie
 15. Liee
 16. Loe
 17. Lue
 18. Lye
 19. Lyee
 20. Lwe
 21. Leue
 22. Lle
 23. L
 24. La
 25. Laa
 26. Lah
 27. Lai
 28. Lao
 29. Lau
 30. Laue
 31. Law
 32. Lawe
 33. Lay
 34. Laye
 35. Leah
 36. Leao
 37. Leau
 38. Leay
 39. Leehy
 40. Leeuw
 41. Leewe
 42. Lehew
 43. Lehi
 44. Leih
 45. Leow
 46. Leua
 47. Leuw
 48. Lewey
 49. Lewi
 50. Lewie